ЗАПАДНЕ СИЛЕ НЕ ПРЕСТАЈУ СА УЦЕНАМА: Ако Срби уђу у Путинову унију, нема ништа од ЕУ!

ZAPADNE SILE NE PRESTAJU SA UCENAMA: Ako Srbi uđu u Putinovu uniju, nema ništa od EU!

29 avgusta 2019

Sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Evroazijske unije na čelu sa Rusijom, koji će biti potpisan 25. oktobra, mogao bi značajno da uspori ili da čak u potpunosti prekine proces pridruživanja EU.

Američki novinari navode da je Srbija jedina balkanska saveznica Rusije i da sa takvom spoljnom politikom nikada ne može postati članica Evropske unije.“Da bi se pridružile EU, zemlje – kandidati moraju uskladiti svoju politiku sa tim blokom. To uključuje i uvođenje trgovinskih sankcija protiv Rusije zbog njenih akcija u Ukrajini”, naglašava agencija AP.

Komentarišući ove navode, diplomata Zoran Milivojević kaže da nije nimalo iznenađen novim pritiskom Zapada.

“Odavno traje pritisak na Srbiju da promeni spoljnu politiku i redukuje odnose sa Rusijom, a sve pod firmom usklađivanja spoljne politike sa EU. Pitanje pristupanja Srbije članstvu u EU na dugom je štapu i uopšte nije tema koja nam neposredno predstoji. Srbija ima obavezu da politiku uskladi sa EU do momenta pristupanja, ali pošto je taj momenat još veoma daleko, nemamo razlog da kvarimo odnose sa Rusijom i dovodimo u pitanje nacionalne interese i spoljnopolitičku strategiju“ – podvlači Milivojević.

“Strateško opredeljenje Srbije je članstvo u EU, ali na prvom mestu je postizanje standarda koje propisuje upravo ta EU, a kojem težimo zbog građana. Dok ne postanemo članica EU, imamo pravo da vodimo spoljnu politiku kakvu želimo”, rekao je poslanik SNS Veroljub Arsić.Inače, dogovor o trgovinskom sporazumu između Srbije i Evroazijske unije potvrdili su pre dva dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko. Ruski zvaničnik je tom prilikom rekao da potpisivanje sporazuma omogućuje Srbiji pristup tržištu od 180 miliona ljudi, jer su u ovoj uniji, osim Rusije, još i Jermenija, Belorusija, Kazahstan i Kirgistan.

Vučić je, s druge strane, istakao da će pristupanje Srbije ovoj uniji dati novi kvalitet budućoj saradnji s ovim zemljama.

(Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Ucene ce trajati milion godina. Samo kreten moze da masta o uclanjenju u EU, mafioznu organizaciju koja je, zajedno sa smrdonogim kaubojima, unistila nasu zemlju.

 2. Ivana says:

  Srbima ni ne treba Evropa vekovima nas je Vatikan preko pokatoličenih Srba u Hrvatskoj klao i ubijao sa 40% udela u stanovništvu Hrvatske mi smo došli ispod 3% . To vam je Evropa koja mrzi Srbe, sve pravoslavno i slavensko nema Srbima tamo mesta.

 3. Za Srbiju says:

  Što dalje od EU.

 4. Rade Todorić says:

  Prestanimo vise da razmatramo pitanje clanstva u EU.To je organizacija koja sluzi u funkciji porobljavanja malih zemalja,unistenja njihovih privreda,pretvaranja prostora ovih zemalja u sirovinske baze za izvlacenje svih vitalnih resursa,trziste za plasman svih proizvoda iz multinacionalnih kompanija i prostor za stacioniranje prljavih proizvoda i tehnologija.I dosadasnji nivo ravoja procesa pridruzivanja uslovio je neprocenjive stete na unistenju domace proivodnje,propadanju sela ,demotivaciji ljudi da udju u bilo kakvu preduzetnicku aktivnost na domacoj proizvodnji zbog konkurencije sa zapada zbog sporazuma o slobodnoj trgovini.I sada nam kao prete jer su u opasnosti da njihovi okupatorski interesi budu ugrozeni.

 5. Magda says:

  Srbi u stvari ne zele uci u EU. Do 2025.ce se jos puno toga desiti pa moze biti i da EU udje u Transazijsku cjelinu. Moze se jos EU i raspasti a moze i Transazijska cjelina dase raspadne. Kako sada stvari stoje EU se "rastaje" od USA jer vide da ih ona samo "sisa" za svoju korist. To Rusi ne rade veckazu:na obostranu korist!!! Toga nema kod Amera!!! Polako se EU priblizava Rusiji jer vide da su oni posteniji od Amera. Sve ce se iskristalizirati kada se naprave naftovodi za EU! Tu ce se slivati i nafta iz Sirije Irana i Libije no tamo ce jos biti ratova sa Amerima a Rusi ce ih braniti uz prodaju svog naoruzanja. Normalno, ovo sto oni prodaju nije ono sto imaju za sebe. Svoje oruzje Rusi nikome ne pokazuju i stalno samo prave novije i bolje za sebe a ono sto je vec ostarjelo ide u prodaju pod "najnoviji model".

 6. Predrag says:

  čuveni bulgakov je rekao "saveznici su svinje". bilo koja sila da dođe sve će nam pojesti zato ne treba trčati ni prema jednoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *