ЗАПАДНИ ДИПЛОМАТА ОТКРИО ВЕЛИКУ превару НАТО пакта

ZAPADNI DIPLOMATA OTKRIO VELIKU prevaru NATO pakta

13 oktobra 2018

Zapad na pregovorima o ujedinjenju Nemačke nije preuzeo na sebe nikakve obaveze da ne širi NATO na Istok, izjavio je u subotu britanski diplomata Robert Brinkli, čije je reči prenela portparolka NATO-a Oana Lungesku.

„Verovatno je NATO obećao da se neće širiti tokom pregovora u formatu ’dva plus četiri‘ o ujedinjenju Nemačke, govori bivši britanski diplomata Robert Brinkli, koji je bio na tim pregovorima“, napisala je u subotu na svom nalogu na Tviteru Oana Lungesku.Brinkli, koji je 1989. i 1990. godine radio u Bonu, a kasnije bio ambasador u Ukrajini, u subotu je nastupao na konferenciji u Londonu pod nazivom „Hladni rat: tada i sada“.

„Sporazum je podrazumevao da ujedinjena Nemačka stupi u NATO i da ne bude nuklearnog naoružanja na teritoriji bivše Nemačke Demokratske Republike“, navela je Lungeskuova, pozivajući se na reči diplomate.

U februaru 1990. godine tokom pregovora o ujedinjenju Nemačke, Zapad je obećao Sovjetskom Savezu da se NATO neće širiti na Istok, ali su te obaveze narušene.

Moskva dosledno ukazuje na činjenicu da je proširenje NATO-a na Istok protivrečno ranije dobijenim garancijama lidera zapadnih zemalja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u julu da će Rusija reagovati istom merom na agresivne korake NATO-a, kao i da oni koji teže da uključe Ukrajinu ili Gruziju u sastav Alijanse treba da razmisle o posledicama takve neodgovorne politike.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Zapadu s en everuje i ka dugovor potpise...Iran je primer. A na rec...to samo budale mogu.

  2. Velika Metla says:

    "Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u julu da će Rusija reagovati istom merom na agresivne korake NATO-a, kao i da oni koji teže da uključe Ukrajinu ili Gruziju u sastav Alijanse treba da razmisle o posledicama takve neodgovorne politike". Odavno su oni razmislili o tome,još od ustoličenja onoga čifuta Lenjina posle uništavanja carske Rusije! A da je Rusija ispala naivna kad je poverovala zapadu jeste,i to MNOGO,prosto za ne verovati! Kod nas i nepismeni ljudi znaju da se zapadu NIPOŠTO NE SME VEROVATI! To što ćete potpisati s njima neki ugovor za njih ne znači apsolutno ništa! Oni SAMO motku razumeju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *