ЗАПАДНИ И ШИПТАРСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Србија је у Интерполу победила уз помоћ…

ZAPADNI I ŠIPTARSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Srbija je u Interpolu pobedila uz pomoć…

20 novembra 2018

Asošijeted pres je preneo da je Generalna skupština Interpola odbila zahtev Kosova za članstvo u toj međunarodnoj policijskoj organizaciji, a američka agencija pritom navodi da je Srbija, uz pomoć saveznice Rusije, lobirala protiv ulaska Kosova u Interpol.U izveštaju iz Beograda, AP navodi da je kosovska vlada potvrdila da je izgubila na glasanju u Dubaiju.

Interpol, primećuje AP, nije odmah objavio rezultate glasanja delegata većine od 192 države-članice te organizacije.

Prenosi i da je srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na Tviteru objavio pobedu u Generalnoj skupštini Interpola.

„Uz podršku svoje saveznice Rusije, Srbija je lobirala protiv ulaska Kosova u Interpol. Srbija ne priznaje proglašenje nezavisnosti Kosova iz 2008. godine“, zaključuje američka agencija.

Italijanska agencija ANSA navodi da Kosovo nije primljeno u Interpol, jer nije postignuta dvotrećinska većina potrebna za ulazak u svetsku policijsku organizaciju.

Navodi se da je to bio treći neuspešan pokušaj ulaska Prištine u Interpol, posle 2010. i 2015. godine, uz napomenu da je Priština 2017. godine odustala od kandidature.

KOMENTARI14 komentara

 1. Miraš says:

  Neka SAD svoje savezne države pusti nezavisno u Interpol. Zatim u ime hvaljene demokratije neka ulaze i one u druge vojne saveze nezavisno od države SAD. Možda bi neke savezne države volele da više sarađuju i sa Kinom i sa Rusijom, a ne da se ovako potencijalno samoubilački i ludački služe tek za konfrontiraju sa njima. Možda bi baš savezne države Havaji i Aljaska želele za sebe sasvim drugačije odnose sa Kinom, a i sa Rusijom. Vremenom može i SAD da doživi sudbinu pokojnice Jugoslavije. "Ko drugome jamu kopa sam u nju pada." ... Biće najzanimljivije kad im presuši kasica NATO prasica, a približava se to vreme. Bože daj mi zdravlja i strpljena da natenane nasnimam cirkus koji će tada nastupiti. O biće trke i strke. Đe će tada otrčati vazali i vazalčići sve nižeg i nižeg reda, a oni moraju u nečije "pe-du" da se uvuku.

 2. Zoran says:

  Pricam ja...lako cemo mi sa svetom, samo da se nas ne dogovori sa Siptarima oko podele Kosova.

 3. Zivoder iz Oseka i Ovcare says:

  Super!!! Sad treba poceti izbacivati ostali balkanski nacisticki sljam iz Interpola i UN-a -Hrvacku,Federaciju,Albaniju i sl.cobanske "drzave".

  • Željko says:

   @Zivoder iz Oseka i Ovcare Lijevi bi vi bubreg dali za hrvatsku putovnicu!!

   • Velika Metla says:

    Željko,a šta ti je to putovnica? Ovčica na putu? Gde si bivši Srbine? Često voliš kod svojih bivših da navratiš,vidim! Neka,neka,ti si naš,iako si se prekrstio kao s lopatom ne znači nikako da si gene i kkrv srbsku promenio!

 4. Zoran says:

  I da nam Divac ne uvede Kosovo u sport, mozda bi sad i to mogli da stopiramo. Pa..."hvala" Divcu.

  • Istina says:

   Treba ispitati koliko je narko dolara dobio za to Vladica.

 5. Slobodanka says:

  Jesu mnoge oči sada uprte u Rusiju i Kinu, ali ne mogu samo te dve zemlje ma koliko da su jake odlučiti sudbinu celog sveta. Polako izlazi ona istina na videlo da je ipak bitan i veliki ostatak sveta. Ova odluka je ipak njihova pobeda. Shvatam to tako, a ne sa euforijom da je ovo pobeda Srbije. Niko ne bi voleo ni da kao sused oseti deo ovakvih problema kakve nose Sirijci, Libijci, Avganistanci, a ni mi i još mnoge druge zemlje koje su u poslednje tri decenije doživele opasno tumbanje. Zaigrali su se opasno halavi naci-kauboji i štagod da su još, ali svakoj sili dodje kraj pa će i njihovoj.

  • padre says:

   Postoji opasnost, ali moraš priznati, da je sve manja, jer zapad nešto ne uspeva u ubeđivanju ostalog sveta, da mu je sobro, sve dok zapad tako misli!

   • Slobodanka says:

    Padre jeste tako je kao što ste napisali.

  • Velika Metla says:

   Slobodanka,Kini i Rusiji i ne pada na pamet da odlučuju sudbinu celog sveta,nego samo ovog podivljalog i opako obolelog zapada! Za njih su dovoljni Kina i Rusija sa sve Srbijom! Možeš samo zamisliti da je kineski narod,i kineska država,ovoliko agresivan koliko su agresivni naci-amerikanci? Mala,tesna,bi nam bila planeta Zemlja!

   • Miraš says:

    Da uzmemo za primer samo dedolarizaciju, da bi ona uspela bitno je da u tome učestvuju i mnoge druge zemlje sveta.

 6. NINA says:

  ONI SU REKLI DA ZA ULAZAK KOSOVA U INTERPOL: Pogledajte koje komšije su nam zabile nož u leđa, evo ko je iznenadio ... Prema saznanjima, što se regiona tiče, samo su Rumunija i Bosna i Hercegovina bile protiv ulaska samoproglašene države Kosovo u međunarodnu policijsku organizaciju, dok je Mađarska bila uzdržana, što je realno iznenađenje. - Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Bugarska glasale su za prijem Kosova - potvrđeno je iz diplomatskih izvora medijima.

 7. Belgrade says:

  Može li iko da mi kaze po čemu su brdsko planinski guslarski njakavci nama braća? Kad su to šta dobrog donijeli Srbiti? Od sifilisličnog vladike Rada preko "gajetasa", partizanskih okupatorskih hardi iz CG do Mila i milogoraca. Kad su nam oni bili braća?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *