ЗАПАДНИ ЛОБИСТИ: Хилари Клинтон и Тони БЛер раде за Насера Орића!

ЗАПАДНИ ЛОБИСТИ: Хилари Клинтон и Тони БЛер раде за Насера Орића!

18 јуна 2015

2168572-01Харис Силајџић, Мустафа Церић, Бакир Изетбеговић, али и Хилари Клинтон и Тони Блер, само су неки од лобиста који преко Вашингтона, Лондона и Берлина интензивно раде на томе да се Насер Орић не изручи Србији, открива за „Ало!“ аналитичар Џевад Галијашевић.

Галијашевић, иначе, одличан познавалац ратних дешавања на Балкану и експерт за борбу против тероризма, тврди да управо Силајџић има задатак да прикупи што више лобиста.

„У томе му највише помаже Санела Џенкинс, позната као „најбогатија Босанка“, бивша жена угледног лондонског банкара, која преко својих веза покушава да анимира најутицајније политичаре са Запада. На том списку су бивши премијер Тони Блер и његова супруга Чери, Хилари Клинтон… Велики лобиста за ослобађање Орића је и бивши реису-л-улема Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић, који се налази на листи 50 најутицајнијих муслимана у свету. Он посебно има добре односе са Блером.

Церић и Санела Џенкинс посебно су утицајни у Конгресу Бошњака Северне Америке, који има врло јак лоби у Америци. Не треба занемарити ни ангажовање бошњачког члана Председништва Бакира Изетбеговића, који је у неким круговима на Западу врло утицајан. Поред лобирања, сви они су ангажовани да Орићу што пре нађу најбоље адвокате у свету како не би био изручен Србији, не питајући колико то кошта“, прича Галијашевић.

На питање да ли се може очекивати да Орић буде депортован у Србију, он је одговорио.

„Бојим се да је Београд већ под притиском и да ће се од Србије тражити да се предмет уступи босанским правосудним органима. Дакле, не верујем да ће Насер Орић бити изручен Србији! Као што рекох, у питању су велики притисци Запада“, оцењује Џевад Галијашевић.

Дарко Трифуновић, професор на Факултету за безбедност, тврди да се на листи лобиста налазе још најмање два имена.

„То су Весли Кларк и Медлин Олбрајт. Иако више нису званично активни, они су и даље врло утицајни у свету политике“, каже Трифуновић.

Орић се од прошле недеље налази у екстрадиционом притвору у Женеви, пошто је приликом уласка у Швајцарку ухапшен по потерници Србије због злочина у Сребреници.

Ко је Санела Џенкинс?

Санела Диана Ћатић (удато Џенкинс) рођена је Сарајка, а у Лондон се доселила када је почео рат у Босни. Тада није знала ни реч енглеског, али је била одлучна у намери да успе. Ишла је у ноћну школу, учила језик и временом покренула неколико сопствених послова.

Од 1999. до 2011. је била у браку са банкаром Роџером Џенкинсом, с којим има двоје деце, и управо тада постаје врло блиска са људима из светског џет-сета. Пре пет година положила је кауцију од 200.000 фунти за бошњачког ратног лидера Ејупа Ганића, који је у Лондону био ухапшен по потерници Србије због злочина у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године.

Монструм

Орић и његови злотвори убијали су све што је српско. Слободан Стојановић (11) из Сребренице пронађен је са шест избијених зуба горње вилице и са разрезаним трбухом у облику крста, а руке су му до лаката биле одсечене. Он се вратио у село да узме свог пса којег је заборавио, кад су бежали од кољача Насера Орића.

Најмлађа жртва Орићевих злотвора је Владимир Гајић, који је имао само четири године. Новица Богићевић имао је 14, а међу жртвама су и старци: Ристо Поповић 73 године, Владимир Стојановић од 78 и Мара Божић, која је имала 84 године када су је убили. Срби су клани ножевима и секирама, закивани за дрвеће, дављени жицом… деца су убијана пред очима мајки!

С. Војиновић / Ало

KOMENTARI4 коментара

  1. Apis says:

    JBOTE, PA VUCIC I ORIC IMAJU SVE ISTE PROJATELJE. SVE NEKI CASNI LJUDI PRAVEDNICI CIJE SLIKE KRASE POJMOVE PAKLA.

  2. Babana says:

    Prijatelji iz zemunskih vremena

  3. yugovic says:

    moze li ovdje rijesavati sto po sistemu Udbe ....Javljam se u dobrovoljce !!!

  4. Pingback: SKUPO PLAĆENO LOBIRANJE IZ BUDŽETA ZA PROMOVISANJE PREDSEDNIKA „VLADE U SRBIJI“ PO INOSTRANSTVU!!! | GETO SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u