ЗАПАДНИ ЛОБИСТИ: Хилари Клинтон и Тони БЛер раде за Насера Орића!

ZAPADNI LOBISTI: Hilari Klinton i Toni BLer rade za Nasera Orića!

18 juna 2015

2168572-01Haris Silajdžić, Mustafa Cerić, Bakir Izetbegović, ali i Hilari Klinton i Toni Bler, samo su neki od lobista koji preko Vašingtona, Londona i Berlina intenzivno rade na tome da se Naser Orić ne izruči Srbiji, otkriva za „Alo!“ analitičar Dževad Galijašević.

Galijašević, inače, odličan poznavalac ratnih dešavanja na Balkanu i ekspert za borbu protiv terorizma, tvrdi da upravo Silajdžić ima zadatak da prikupi što više lobista.

„U tome mu najviše pomaže Sanela Dženkins, poznata kao „najbogatija Bosanka“, bivša žena uglednog londonskog bankara, koja preko svojih veza pokušava da animira najuticajnije političare sa Zapada. Na tom spisku su bivši premijer Toni Bler i njegova supruga Čeri, Hilari Klinton… Veliki lobista za oslobađanje Orića je i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, koji se nalazi na listi 50 najuticajnijih muslimana u svetu. On posebno ima dobre odnose sa Blerom.

Cerić i Sanela Dženkins posebno su uticajni u Kongresu Bošnjaka Severne Amerike, koji ima vrlo jak lobi u Americi. Ne treba zanemariti ni angažovanje bošnjačkog člana Predsedništva Bakira Izetbegovića, koji je u nekim krugovima na Zapadu vrlo uticajan. Pored lobiranja, svi oni su angažovani da Oriću što pre nađu najbolje advokate u svetu kako ne bi bio izručen Srbiji, ne pitajući koliko to košta“, priča Galijašević.

Na pitanje da li se može očekivati da Orić bude deportovan u Srbiju, on je odgovorio.

„Bojim se da je Beograd već pod pritiskom i da će se od Srbije tražiti da se predmet ustupi bosanskim pravosudnim organima. Dakle, ne verujem da će Naser Orić biti izručen Srbiji! Kao što rekoh, u pitanju su veliki pritisci Zapada“, ocenjuje Dževad Galijašević.

Darko Trifunović, profesor na Fakultetu za bezbednost, tvrdi da se na listi lobista nalaze još najmanje dva imena.

„To su Vesli Klark i Medlin Olbrajt. Iako više nisu zvanično aktivni, oni su i dalje vrlo uticajni u svetu politike“, kaže Trifunović.

Orić se od prošle nedelje nalazi u ekstradicionom pritvoru u Ženevi, pošto je prilikom ulaska u Švajcarku uhapšen po poternici Srbije zbog zločina u Srebrenici.

Ko je Sanela Dženkins?

Sanela Diana Ćatić (udato Dženkins) rođena je Sarajka, a u London se doselila kada je počeo rat u Bosni. Tada nije znala ni reč engleskog, ali je bila odlučna u nameri da uspe. Išla je u noćnu školu, učila jezik i vremenom pokrenula nekoliko sopstvenih poslova.

Od 1999. do 2011. je bila u braku sa bankarom Rodžerom Dženkinsom, s kojim ima dvoje dece, i upravo tada postaje vrlo bliska sa ljudima iz svetskog džet-seta. Pre pet godina položila je kauciju od 200.000 funti za bošnjačkog ratnog lidera Ejupa Ganića, koji je u Londonu bio uhapšen po poternici Srbije zbog zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Monstrum

Orić i njegovi zlotvori ubijali su sve što je srpsko. Slobodan Stojanović (11) iz Srebrenice pronađen je sa šest izbijenih zuba gornje vilice i sa razrezanim trbuhom u obliku krsta, a ruke su mu do lakata bile odsečene. On se vratio u selo da uzme svog psa kojeg je zaboravio, kad su bežali od koljača Nasera Orića.

Najmlađa žrtva Orićevih zlotvora je Vladimir Gajić, koji je imao samo četiri godine. Novica Bogićević imao je 14, a među žrtvama su i starci: Risto Popović 73 godine, Vladimir Stojanović od 78 i Mara Božić, koja je imala 84 godine kada su je ubili. Srbi su klani noževima i sekirama, zakivani za drveće, davljeni žicom… deca su ubijana pred očima majki!

S. Vojinović / Alo

KOMENTARI4 komentara

  1. Apis says:

    JBOTE, PA VUCIC I ORIC IMAJU SVE ISTE PROJATELJE. SVE NEKI CASNI LJUDI PRAVEDNICI CIJE SLIKE KRASE POJMOVE PAKLA.

  2. Babana says:

    Prijatelji iz zemunskih vremena

  3. yugovic says:

    moze li ovdje rijesavati sto po sistemu Udbe ....Javljam se u dobrovoljce !!!

  4. Pingback: SKUPO PLAĆENO LOBIRANJE IZ BUDŽETA ZA PROMOVISANJE PREDSEDNIKA „VLADE U SRBIJI“ PO INOSTRANSTVU!!! | GETO SRBIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *