ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ТОТАЛНО ПОЛУДЕЛИ: Путин прешао у ислам, а говор тела му открива да је болестан

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ТОТАЛНО ПОЛУДЕЛИ: Путин прешао у ислам, а говор тела му открива да је болестан

17 марта 2015

Vladimir-Putin- 79767Познати московски политиколог Сергеј Марков написао је на својој Фејсбук-страници: „Читам гласине о смрти или болести Путина, гласине да је почела побуна против Путина у Кремљу, гласине о скорој оставци владе, гласине да ФСБ тражи од Путина главу Кадирова, гласине да је Кадиров због нечега наручио убиство Њемцова. Чини ми се да је штаб за припрему руског Мајдана дао команду медијима које контролише да започну кампању срачунату на дезоријентисање јавног мњења у Русији путем масовног ширења гласина које изазивају несигурност”.

Марков је овоме још придодао: „Чућете ускоро и друге гласине. Главни захтев је да оне – како је написано у уџбеницима – изазивају осећање несигурности и да их је тешко проверити. Све те гласине, на гомили, имају задатак да створе емотивни осећај да се нешто велико и страшно приближава. Не дозволите да вама манипулишу!”

Ово је био више него довољан разлог да са Марковом буде направљен не један интервју. Ево питања и одговора из једног од њих.

И бивши амерички амбасадор у Москви Мајкл Мекфол, а и активни сарадници Стејт департмана, као и многи амерички политичари, изражавају забринутост што је Путин „нестао” већ неколико дана…

– Мислим да се није догодило ништа страшно. Морамо имати пуно поверење у саопштења председникове прес-службе која објављује да он ради и да има сусрете. Чини ми се да су се Американци тим изјавама офирали и да су САД део кампање за дезоријентисање руске јавности пласирањем гласина које изазивају панику. Осим гласина о Путиновој болести и смрти, на исти тас треба ставити и гласине о војном преврату, гласине о оставци владе, гласине да ће премијера Медведева заменити Сергеј Иванов. Појавиле су се чак и гласине да је Путин прешао у ислам.

Неки су ми причали да су видели више од десет некаквих саопштења која су се позивала на мене, као да сам ја био тај ко је тврдио да је Путин прешао у ислам. То је потпуно лудило. У току је специјално искоординирана кампања чији је циљ да посеје психолошку узнемиреност у Русији да би се наше друштво приближило хистерији. Својим држањем, Американци су напросто сами признали да су учесници те кампање.

Чиме објашњавате такво шаренило гласина? Када сви вичу „Путин је болестан” – то је јасно. А сада чујемо и – Путин је болестан и Путин је здрав. Чујемо и: Кадирову је постављен ултиматум, али и – Кадиров је поставио ултиматум. То су десетине међусобно супротстављених верзија…

– Понављам: циљ је да се на руско друштво свали толико гласина које се не могу проверити, а које истовремено изгледају као наговештаји нечега. Нечега грозног и несхватљивог.

Није ли циљ да се – чим једна гласина буде оповргнута – могло прећи на следећу?

– Управо тако.

Да ли је то специјално тако смишљено?

– Све се то ради строго по уџбеницима за припрему државних преврата.

Све те глупости истовремено преносе и пласирају украјински извори, наши либерали и амерички функционери. Не говори ли то о постојању координације?

– Нема никакве сумње. Само, они чак и не схватају колико су смешни у својим захтевима: покажите нам Путина! А шта ће им он, и да им га покажу? Да ли зато да би – чим га виде – почели да узвикују: „Путине, одлази!” Нема у томе никакве логике.

А схватају ли ти који све то пласирају да би – кад би се то остварило – уместо Путина дошли жестоки представници војске и репресивног апарата? Схватају ли да би тада дошли у ситуацију да се Путина по добру сећају?

– Не. Они сматрају да би се на неки начин поновила ситуација од пре 25 година. Рачунају да би – као у то време, када су грозни представници армије, полиције и КГБ хтели да отму власт Горбачову – резултат био долазак на власт прозападних снага преко којих је Запад успоставио своју доминацију над Русијом.

Они су уверени да су и Русија и њено правосуђе и структуре силе за све ове године само деградирали. Оних из времена Горбачова су се више бојали зато што су представљали Совјетски Савез. А са овим данашњим мисле да би изашли на крај. Нећу ни да говорим колико греше.

Добро, проћи ће још дан-два и појавиће се Путин у белом фраку. Шта ће они тада?

– А они ће наставити да и даље убацују своје гласине. Шириће неке друге. На пример: да ФСБ од Путина тражи главу Кадирова. Нешто у том стилу. Њихов задатак је да покажу да у врховима наше власти царују раздор и колебања, да треба само једну нит пресећи да би се Русија преврнула. Они желе да покажу да у Русији нема никакве стабилности. Зато се не сме рачунати на то да ће се они зауставити.

Па шта онда са том „публиком” да се ради? Да јој се дозволи да даље сеје своје подметачине и да надражује друштво?

– Недопустиво је оно што сада имамо: да најважније националне информативне ресурсе контролишу групе које се саме оријентишу на стране центре утицаја. Погледајте: од општенационалних кључних писаних медија – остале су само „Комсомолска правда” и „Известија”. Све остало контролише опозиција.

ГОВОР ТЕЛА ВЛАДИМИРА ПУТИНА

Иако се након мистериозног десетодневног нестанка из јавности руски председник Владимир Путин у Санкт Петербургу на састанку са киргистанским колегом Алмазбеком Атамбајевим појавио у прилично добром расположењу, неки експерти за говор тела тврде да би гласине о наводној болести могло бити истините.

Угледни стручњак Џуди Џејмс за Дејли Мејл каже да је Путин само привидно изгледао уобичајено, иако би и лаици одмах приметили да му је лице било помало бледуњаво.

„Његов говор тела најчешће је комбинација загонетног израза лица зачињеног покојим циничним смешком и мачо држањем. На површини се не примјећује велика разлика у односу на претходна јавна појављивања, али неки мање видљиви трагови указују да би гласине о његову здрављу могле имати основа“, каже Џуди Џејмс.

„Путиново се лице сјаји и премда је осмех на месту, у очима му се не види уобичајена хладноћа и ароганција. Док хода, користи већину уобичајене енергије, али лева рука би могла да показује знакове слабости. У неким положајима само беживотно виси, а у тренутку када седи чини се да је подупире десном руком. Ипак, леву руку очито може да користи, што је и показао у тренутку када је откопчао сако“, појашњава она.

„Ноге су му раширене, што упућује на алфа-самоувереност. Разговор води уобичајеном одлучношћу и активним покретима главом“, уочава експерт.

„На столици је благо нагнут удесно, али када заврши са причом, почиње да мрда с ногама као да са нестрпљењем чека крај разговора“, закључује Џуди Џејмс.

ПЕНТАГОН О ПУТИНУ

Ово није први пут да се у први план у медијима ставља говор тела Владимира Путина.

У једној студији Пентагона из 2008. године, тврди се да председник Русије има Аспергеров синдром, због чега мора да испољи „екстремну контролу“ када се суочава с кризама, наведено је у извештају који је јуче објавио „УСА Тодаy“.

Стручњаци су проучавали Путинов говор тела и изразе лица на видео снимцима и закључили да је његов неуролошки развој прекинут у детињству, што је резултирало осећајем физичког дисбаланса и нелагоде у социјалним контактима, наводи се у извештају „Оффице оф Нет Ассессмент“, унутрашњег одељења Пентагона.

Ауторка студије Бренда Конор каже да неуролози овакво стање називају Аспергеров синдром, аутистични поремећај који утиче на сваку одлуку особе која га има, пренео је АФП.

Међутим, Пентагон не може да докаже тврдње из ове своје студије, без снимања мозга руског председника, наводи се у извештају, који се, тако, заснива на „говору тела“ и „микроекспресији“ Путиновог лица.

(Јутарњи.хр, „Комсомолска правда”, приредио ИНТЕРМАГАЗИН)

KOMENTARI7 коментара

 1. ZORAN says:

  Šta je babi milo to joj se i snilo. To kaže stara narodna mudrost. A ovo oko prelaska u islam je verovatno vest od muftije Zukorlića koji redom prevodi u islam.

 2. Mare says:

  Ono sto je ocigledno je to da u Rusiji definitivno vlada misljenje sta posle Putina, odnosno ko posle Putina. Nakon visegodisnjeg unistavanja Rusije i njenog stanovnistva od strane politicara koji su kao i kod nas nezamenjivi i vrte se u krug, dosao je covek koji je Rusima vratio standard zivota, samopostovanje i postigao nezamislivo za relativno kratko vreme. Medjutim svi smo prolazni i verujem da narod trenutno ne vidi ko bi mogao da zameni Putina, a da nije lopovcina. Slicno stanje je vladalo u SFRJ za vreme Tita. Nadam se da ce Vladimir izabrati svog naslednika kad dodje vreme da se povuce sa politicke scene sto u narednih 5-6 godina se sigurno nece desiti.

 3. deda mraz says:

  Za Ruse je tako sve jednostavno,imaju primer zadnjih 10 godina kada pravoslavac vodi Rusiju kako je velesila postala,a imaju primer 10 godina pre toga kada Jevrejski lesinari vode Rusiju kako je bila rujina od drzave na prosjackom stapu.Ako su pravoslavci glupi u Rusiji pa opet dozvole da im Jevrejski lesinari kao npr.Berezovski,Hodorovski,Abramovic itd. opet dodju na vlas onda su gluplji od Ukrajinaca pravoslavaca kojih je 80% u Ukrajini a svi koji su sada na vlasti su Jevreji ili katolici.Ista ta Jevrejska lesinarska mafifija je sve pokupovala i u Srbiji i sve sto su pokupovali,pokupovali su falsifikovanim dolarima koje su stampali u neogranicenim kolicinama oko 18 biliona a obicni glupi Amerikanci moraju to vratiti.Putin im je najveci neprijatelj jer im tu stampariju privremeno zatvorio pa su se prebacili u Evropu i preko ECB banke ostampali novi bilion kako bi mogli da lome Putina i naravno glupi Evropljani su garant za te pare iako nisu mogli odlucivati treba li te pare stampati.

 4. ТОПОЉ says:

  Највеће могуће будалаштине о стању здравља Владимира Путина долазе са Запада.Запад је дегенерисана цивилизација.Пласирана је прича(у Србији преко Курира)да је Америка ангажовала Николаја Патрушева да уклони Путина.У ово може повјеровати само ментално свезан човјек.Чак и да је тачна ова информација,како је извести?Никако.Путина по последњим анкетама подржава готово 90 посто народа.Да се крај оволике бројке изврши пуч у Москви?Немогуће.Евентуални пучисти би сви били побијени а амерички амбасадор у Москви Џон Френсис Тефт не би жив напустио Москву.Исто вриједи и за британског амбасадора.Сва пета колона била би ливидирана а прозападни медији угашени.А сад о Путиновом обезбјеђењу.Путиново обезбјеђење има три нивоа.Први је у самој Русији.Други је у региону,тојест у државама,чланицама бившег СССР-а.Трећи је у иностранству.Ако постоји западна кртица унутар првог нивоа(у самој Русији) ту су други и трећи ниво који обезвријеђују појаву кртице унутар првог нивоа.Дакле увјек је предност на страни предсједника Путина.Загарантована предност је 2:1 у корист Путина.Међутим,шупљина у првом нивоу нема.Свака негативна евентуалност покривена је руском подкртицом унутар првог нивоа.Закључак је да је у овом случају 3:0 за Владимира Владимировича Путина.Према томе,Запад предвођен САД у овом рату против Русије је губитник.

 5. Za Srbiju says:

  Govor tela zapadnih "stručnjaka" i Pentagona, govori da su idioti. A govor tela njihovog predsednika, da je nedavno evoluirao od majmuna.

 6. z-i says:

  Ovi jenkiji bas odavno prolupali a sad totalno unisten mozak imaju sto Rusi nisu kao druge zemlje pa da ih slusaju kako se njihova igra svira, Glupi jenki i nato pa to su Rusi shvatite vec jednom zauvek budale jedne,nije to Srpska vlada pa ko muve bez glave za pare ili druge zemlje prodane duse Srbijo trcis u EU i nato oni ce samo daj nema naj,Vidite Grke,pa sad bankrotiraju i rvati i koliko nih oce vec napolje iz EU rupe,Srbija nece ni uci a vec je bankrotirala a onda tek eu ovo moje pa ovo ,ono e i ono,za pare sto je dala samo polako,Ja sam iz SRCA SRBIJE zivim u eu i vidim sta se desava i sta narod kaze za eu videcete samo polako.a moj glas nedam nikom jer su lopovi prodane duse, nisam ljubitelj Dr.Seselja ali Seselj za politicare od milosevica ima 98% prava pa do sada svi na isti kalup rade a narod jadan.Srbijo dokle ces.

 7. VUK SAMOTNJAK says:

  OCIGLEDNO JE, ZA SADA, SAMO JEDNO. MOGU SAMO DA MU POPUSE, AKO IM DOZVOLI!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u