ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ТОТАЛНО ПОЛУДЕЛИ: Путин прешао у ислам, а говор тела му открива да је болестан

ZAPADNI MEDIJI TOTALNO POLUDELI: Putin prešao u islam, a govor tela mu otkriva da je bolestan

17 marta 2015

Vladimir-Putin- 79767Poznati moskovski politikolog Sergej Markov napisao je na svojoj Fejsbuk-stranici: „Čitam glasine o smrti ili bolesti Putina, glasine da je počela pobuna protiv Putina u Kremlju, glasine o skoroj ostavci vlade, glasine da FSB traži od Putina glavu Kadirova, glasine da je Kadirov zbog nečega naručio ubistvo Njemcova. Čini mi se da je štab za pripremu ruskog Majdana dao komandu medijima koje kontroliše da započnu kampanju sračunatu na dezorijentisanje javnog mnjenja u Rusiji putem masovnog širenja glasina koje izazivaju nesigurnost”.

Markov je ovome još pridodao: „Čućete uskoro i druge glasine. Glavni zahtev je da one – kako je napisano u udžbenicima – izazivaju osećanje nesigurnosti i da ih je teško proveriti. Sve te glasine, na gomili, imaju zadatak da stvore emotivni osećaj da se nešto veliko i strašno približava. Ne dozvolite da vama manipulišu!”

Ovo je bio više nego dovoljan razlog da sa Markovom bude napravljen ne jedan intervju. Evo pitanja i odgovora iz jednog od njih.

I bivši američki ambasador u Moskvi Majkl Mekfol, a i aktivni saradnici Stejt departmana, kao i mnogi američki političari, izražavaju zabrinutost što je Putin „nestao” već nekoliko dana…

– Mislim da se nije dogodilo ništa strašno. Moramo imati puno poverenje u saopštenja predsednikove pres-službe koja objavljuje da on radi i da ima susrete. Čini mi se da su se Amerikanci tim izjavama ofirali i da su SAD deo kampanje za dezorijentisanje ruske javnosti plasiranjem glasina koje izazivaju paniku. Osim glasina o Putinovoj bolesti i smrti, na isti tas treba staviti i glasine o vojnom prevratu, glasine o ostavci vlade, glasine da će premijera Medvedeva zameniti Sergej Ivanov. Pojavile su se čak i glasine da je Putin prešao u islam.

Neki su mi pričali da su videli više od deset nekakvih saopštenja koja su se pozivala na mene, kao da sam ja bio taj ko je tvrdio da je Putin prešao u islam. To je potpuno ludilo. U toku je specijalno iskoordinirana kampanja čiji je cilj da poseje psihološku uznemirenost u Rusiji da bi se naše društvo približilo histeriji. Svojim držanjem, Amerikanci su naprosto sami priznali da su učesnici te kampanje.

Čime objašnjavate takvo šarenilo glasina? Kada svi viču „Putin je bolestan” – to je jasno. A sada čujemo i – Putin je bolestan i Putin je zdrav. Čujemo i: Kadirovu je postavljen ultimatum, ali i – Kadirov je postavio ultimatum. To su desetine međusobno suprotstavljenih verzija…

– Ponavljam: cilj je da se na rusko društvo svali toliko glasina koje se ne mogu proveriti, a koje istovremeno izgledaju kao nagoveštaji nečega. Nečega groznog i neshvatljivog.

Nije li cilj da se – čim jedna glasina bude opovrgnuta – moglo preći na sledeću?

– Upravo tako.

Da li je to specijalno tako smišljeno?

– Sve se to radi strogo po udžbenicima za pripremu državnih prevrata.

Sve te gluposti istovremeno prenose i plasiraju ukrajinski izvori, naši liberali i američki funkcioneri. Ne govori li to o postojanju koordinacije?

– Nema nikakve sumnje. Samo, oni čak i ne shvataju koliko su smešni u svojim zahtevima: pokažite nam Putina! A šta će im on, i da im ga pokažu? Da li zato da bi – čim ga vide – počeli da uzvikuju: „Putine, odlazi!” Nema u tome nikakve logike.

A shvataju li ti koji sve to plasiraju da bi – kad bi se to ostvarilo – umesto Putina došli žestoki predstavnici vojske i represivnog aparata? Shvataju li da bi tada došli u situaciju da se Putina po dobru sećaju?

– Ne. Oni smatraju da bi se na neki način ponovila situacija od pre 25 godina. Računaju da bi – kao u to vreme, kada su grozni predstavnici armije, policije i KGB hteli da otmu vlast Gorbačovu – rezultat bio dolazak na vlast prozapadnih snaga preko kojih je Zapad uspostavio svoju dominaciju nad Rusijom.

Oni su uvereni da su i Rusija i njeno pravosuđe i strukture sile za sve ove godine samo degradirali. Onih iz vremena Gorbačova su se više bojali zato što su predstavljali Sovjetski Savez. A sa ovim današnjim misle da bi izašli na kraj. Neću ni da govorim koliko greše.

Dobro, proći će još dan-dva i pojaviće se Putin u belom fraku. Šta će oni tada?

– A oni će nastaviti da i dalje ubacuju svoje glasine. Širiće neke druge. Na primer: da FSB od Putina traži glavu Kadirova. Nešto u tom stilu. Njihov zadatak je da pokažu da u vrhovima naše vlasti caruju razdor i kolebanja, da treba samo jednu nit preseći da bi se Rusija prevrnula. Oni žele da pokažu da u Rusiji nema nikakve stabilnosti. Zato se ne sme računati na to da će se oni zaustaviti.

Pa šta onda sa tom „publikom” da se radi? Da joj se dozvoli da dalje seje svoje podmetačine i da nadražuje društvo?

– Nedopustivo je ono što sada imamo: da najvažnije nacionalne informativne resurse kontrolišu grupe koje se same orijentišu na strane centre uticaja. Pogledajte: od opštenacionalnih ključnih pisanih medija – ostale su samo „Komsomolska pravda” i „Izvestija”. Sve ostalo kontroliše opozicija.

GOVOR TELA VLADIMIRA PUTINA

Iako se nakon misterioznog desetodnevnog nestanka iz javnosti ruski predsednik Vladimir Putin u Sankt Peterburgu na sastanku sa kirgistanskim kolegom Almazbekom Atambajevim pojavio u prilično dobrom raspoloženju, neki eksperti za govor tela tvrde da bi glasine o navodnoj bolesti moglo biti istinite.

Ugledni stručnjak Džudi Džejms za Dejli Mejl kaže da je Putin samo prividno izgledao uobičajeno, iako bi i laici odmah primetili da mu je lice bilo pomalo bledunjavo.

„Njegov govor tela najčešće je kombinacija zagonetnog izraza lica začinjenog pokojim ciničnim smeškom i mačo držanjem. Na površini se ne primjećuje velika razlika u odnosu na prethodna javna pojavljivanja, ali neki manje vidljivi tragovi ukazuju da bi glasine o njegovu zdravlju mogle imati osnova“, kaže Džudi Džejms.

„Putinovo se lice sjaji i premda je osmeh na mestu, u očima mu se ne vidi uobičajena hladnoća i arogancija. Dok hoda, koristi većinu uobičajene energije, ali leva ruka bi mogla da pokazuje znakove slabosti. U nekim položajima samo beživotno visi, a u trenutku kada sedi čini se da je podupire desnom rukom. Ipak, levu ruku očito može da koristi, što je i pokazao u trenutku kada je otkopčao sako“, pojašnjava ona.

„Noge su mu raširene, što upućuje na alfa-samouverenost. Razgovor vodi uobičajenom odlučnošću i aktivnim pokretima glavom“, uočava ekspert.

„Na stolici je blago nagnut udesno, ali kada završi sa pričom, počinje da mrda s nogama kao da sa nestrpljenjem čeka kraj razgovora“, zaključuje Džudi Džejms.

PENTAGON O PUTINU

Ovo nije prvi put da se u prvi plan u medijima stavlja govor tela Vladimira Putina.

U jednoj studiji Pentagona iz 2008. godine, tvrdi se da predsednik Rusije ima Aspergerov sindrom, zbog čega mora da ispolji „ekstremnu kontrolu“ kada se suočava s krizama, navedeno je u izveštaju koji je juče objavio „USA Today“.

Stručnjaci su proučavali Putinov govor tela i izraze lica na video snimcima i zaključili da je njegov neurološki razvoj prekinut u detinjstvu, što je rezultiralo osećajem fizičkog disbalansa i nelagode u socijalnim kontaktima, navodi se u izveštaju „Office of Net Assessment“, unutrašnjeg odeljenja Pentagona.

Autorka studije Brenda Konor kaže da neurolozi ovakvo stanje nazivaju Aspergerov sindrom, autistični poremećaj koji utiče na svaku odluku osobe koja ga ima, preneo je AFP.

Međutim, Pentagon ne može da dokaže tvrdnje iz ove svoje studije, bez snimanja mozga ruskog predsednika, navodi se u izveštaju, koji se, tako, zasniva na „govoru tela“ i „mikroekspresiji“ Putinovog lica.

(Jutarnji.hr, „Komsomolska pravda”, priredio INTERMAGAZIN)

KOMENTARI7 komentara

 1. ZORAN says:

  Šta je babi milo to joj se i snilo. To kaže stara narodna mudrost. A ovo oko prelaska u islam je verovatno vest od muftije Zukorlića koji redom prevodi u islam.

 2. Mare says:

  Ono sto je ocigledno je to da u Rusiji definitivno vlada misljenje sta posle Putina, odnosno ko posle Putina. Nakon visegodisnjeg unistavanja Rusije i njenog stanovnistva od strane politicara koji su kao i kod nas nezamenjivi i vrte se u krug, dosao je covek koji je Rusima vratio standard zivota, samopostovanje i postigao nezamislivo za relativno kratko vreme. Medjutim svi smo prolazni i verujem da narod trenutno ne vidi ko bi mogao da zameni Putina, a da nije lopovcina. Slicno stanje je vladalo u SFRJ za vreme Tita. Nadam se da ce Vladimir izabrati svog naslednika kad dodje vreme da se povuce sa politicke scene sto u narednih 5-6 godina se sigurno nece desiti.

 3. deda mraz says:

  Za Ruse je tako sve jednostavno,imaju primer zadnjih 10 godina kada pravoslavac vodi Rusiju kako je velesila postala,a imaju primer 10 godina pre toga kada Jevrejski lesinari vode Rusiju kako je bila rujina od drzave na prosjackom stapu.Ako su pravoslavci glupi u Rusiji pa opet dozvole da im Jevrejski lesinari kao npr.Berezovski,Hodorovski,Abramovic itd. opet dodju na vlas onda su gluplji od Ukrajinaca pravoslavaca kojih je 80% u Ukrajini a svi koji su sada na vlasti su Jevreji ili katolici.Ista ta Jevrejska lesinarska mafifija je sve pokupovala i u Srbiji i sve sto su pokupovali,pokupovali su falsifikovanim dolarima koje su stampali u neogranicenim kolicinama oko 18 biliona a obicni glupi Amerikanci moraju to vratiti.Putin im je najveci neprijatelj jer im tu stampariju privremeno zatvorio pa su se prebacili u Evropu i preko ECB banke ostampali novi bilion kako bi mogli da lome Putina i naravno glupi Evropljani su garant za te pare iako nisu mogli odlucivati treba li te pare stampati.

 4. TOPOLJ says:

  Najveće moguće budalaštine o stanju zdravlja Vladimira Putina dolaze sa Zapada.Zapad je degenerisana civilizacija.Plasirana je priča(u Srbiji preko Kurira)da je Amerika angažovala Nikolaja Patruševa da ukloni Putina.U ovo može povjerovati samo mentalno svezan čovjek.Čak i da je tačna ova informacija,kako je izvesti?Nikako.Putina po poslednjim anketama podržava gotovo 90 posto naroda.Da se kraj ovolike brojke izvrši puč u Moskvi?Nemoguće.Eventualni pučisti bi svi bili pobijeni a američki ambasador u Moskvi Džon Frensis Teft ne bi živ napustio Moskvu.Isto vrijedi i za britanskog ambasadora.Sva peta kolona bila bi lividirana a prozapadni mediji ugašeni.A sad o Putinovom obezbjeđenju.Putinovo obezbjeđenje ima tri nivoa.Prvi je u samoj Rusiji.Drugi je u regionu,tojest u državama,članicama bivšeg SSSR-a.Treći je u inostranstvu.Ako postoji zapadna krtica unutar prvog nivoa(u samoj Rusiji) tu su drugi i treći nivo koji obezvrijeđuju pojavu krtice unutar prvog nivoa.Dakle uvjek je prednost na strani predsjednika Putina.Zagarantovana prednost je 2:1 u korist Putina.Međutim,šupljina u prvom nivou nema.Svaka negativna eventualnost pokrivena je ruskom podkrticom unutar prvog nivoa.Zaključak je da je u ovom slučaju 3:0 za Vladimira Vladimiroviča Putina.Prema tome,Zapad predvođen SAD u ovom ratu protiv Rusije je gubitnik.

 5. Za Srbiju says:

  Govor tela zapadnih "stručnjaka" i Pentagona, govori da su idioti. A govor tela njihovog predsednika, da je nedavno evoluirao od majmuna.

 6. z-i says:

  Ovi jenkiji bas odavno prolupali a sad totalno unisten mozak imaju sto Rusi nisu kao druge zemlje pa da ih slusaju kako se njihova igra svira, Glupi jenki i nato pa to su Rusi shvatite vec jednom zauvek budale jedne,nije to Srpska vlada pa ko muve bez glave za pare ili druge zemlje prodane duse Srbijo trcis u EU i nato oni ce samo daj nema naj,Vidite Grke,pa sad bankrotiraju i rvati i koliko nih oce vec napolje iz EU rupe,Srbija nece ni uci a vec je bankrotirala a onda tek eu ovo moje pa ovo ,ono e i ono,za pare sto je dala samo polako,Ja sam iz SRCA SRBIJE zivim u eu i vidim sta se desava i sta narod kaze za eu videcete samo polako.a moj glas nedam nikom jer su lopovi prodane duse, nisam ljubitelj Dr.Seselja ali Seselj za politicare od milosevica ima 98% prava pa do sada svi na isti kalup rade a narod jadan.Srbijo dokle ces.

 7. VUK SAMOTNJAK says:

  OCIGLEDNO JE, ZA SADA, SAMO JEDNO. MOGU SAMO DA MU POPUSE, AKO IM DOZVOLI!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *