ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ЋУТЕ – НИКО НЕ ИЗВЕШТАВА: Зеленски љут, критиковао НАТО и савезнике! АМЕРИКАНЦИ БЕСНИ

ZAPADNI MEDIJI ĆUTE – NIKO NE IZVEŠTAVA: Zelenski ljut, kritikovao NATO i saveznike! AMERIKANCI BESNI

12 jula 2023

Članovi američke delegacije na samitu NATO-a „bili su besni“ zbog kritika ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na račun Alijanse, piše list Vašington post, pozivajući se na anonimnog zvaničnika upoznatog sa situacijom.

Naime, Zelenski je na Tviteru izrazio nezadovoljstvo jer NATO ne namerava da na samitu u Vilnjusu donese konkretne odluke povodom vremenskog okvira kada će Kijev biti pozvan u Alijansu. On je napisao da „Ukrajina zaslužuje poštovanje“, a „neodlučnost partnera“ je okarakterisao kao slabost.Kako navode autori članka pozivajući se na neimenovanog zvaničnika, članovi američke delegacije „bili su besni zbog tvita Zelenskog“, a izjave ukrajinskog lidera „razočarale su pristalice Ukrajine u Alijansi koji smatraju da su ostvarili pobedu za Kijev“.

Diplomate iz nekoliko zemalja NATO-a rekle su za „Vašington post“ da je „situacija napeta“, te da je Zelenski „iskoristio tvit kao taktiku za pregovaranje“.

Prema izvorima lista iz Alijanse, predsednik Ukrajine pokušao je da izvrši „najveći mogući pritisak“ na NATO.

Juče je u Vilnjusu završen prvi radni dan samita NATO. Prema završnom saopštenju koje je objavio generalni sekretar Jens Stoltenberg, učesnici samita doneli su odluku da ne traže od Ukrajine da ispuni Akcioni plan za članstvo u NATO, a takođe su odobrili višegodišnji program vojne pomoći zemlji. Članice su obećale da će pozvati Ukrajinu u Alijansu „kada svi uslovi za to budu ispunjeni“, ali tek nakon završetka sukoba.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Jelen trči po polju nosi papagaja !!!! -:))))))))))))))))))

  2. Cp6a says:

    Zelenko, vaćaj iskusnu mobilnu persa-cro-ekipu, da ti objasni da NATO nisu lažovi i pokvarenjaci, nego veliki miroljubivi humanisti i demokrate. Napet si čoveče, potreban ti je lekovit razgovor, podrška. Kad pregrmiš akutnu fazu, posle idu radionice i obuke, od kojih će da ti izrastu sise. Ništa ne brini, to je danas hit. Posle svega toga bićeš održivo razvijen i sisat.

  3. milorad5 says:

    sve su ovo farse..NATO je odlučan da se umeša u rat---i sve bajke o tome kako jadni nemaju municije ili oružja su bajke...NATO se decenijama spremao za obračun sa SSSR i isto kao što i rusi imaju ogromne upotrebljive zalihe iz tog perioda tako i NATO ima rezerve...njihov problem je što to ne mogu da dostave ukrajini jer to su veliki konvoji a rusi sve vide...probali su oni pa je nekoliko velikih transporta odletelo u vazduh...drugi problem NATO planera je što nisu predvideli da rusi tačnoi znaju šta su ukrima ostavili..gde je to i šta se i gde proizvodi sa detaljnim planovima fabriak i magacina...na kraju krajeva oi su ih gradili:)..pred sam sukob nekih par meseci pred sukob je nekoliko glavnih skladišta art.i malokalibarske municije u ukrajini odletelo u vazduh..ja čak mislim da uopšte nije reč o sabotaži nego o ugradjenom mehanizmu za samouništenje tih bunkera za koji su znali samo u moskvi...i mislim da su to u kijevu shvatili i zato drže municiju na livadi:)a isto tako je i NATO shvatio i šalje samo ono što je minimalno moguće da prodje i da se odmah upotrebi inače ako ga gomilajo opet leti u vazdugh jer nema sigurnih magacia za koje rusi ne znaju...ali na zapadu je druga situacija nego u ukrjaini i nATO je svakako dobro naoružan i spreman za ozbiljniji sukob sa rusijom..sve galame su u vezi porpagande da zaplaše stanovništvo ruskom invazijom i tako nekako podignu stepen mobilizacije...ali baš se pitam kako francuska ili nemačk d se mobiliš sa milonima džihadista unutar zemlje....tiu su pogrešili iz naci alijanse..preiše su utucali sopsvtene podanike u želji da mogu glatko da krenu u rat be ozbiljnijeg protivljenja javnosti z.evrope---sad nema protivljenja ali nemju ni koga da pošalju u rat:)raširena narkomanija,alžirski "dobrovoljci" i potpuno odsustvo bilo kakog nacionalnog ili socijalnog osećaja od društva odmetnutih bandi mladih ljudi su garantovan socijalni sunovrat bar u državama benelux regiona...pariz je pokazao sav pad tog društva i putin ne mora ništa da doda tu..ne mora da spominjem haos koji će nastati kad stanovništvu prijave da para više nema....ko je gledao snimke sa "demonstracija" arapa u parizu taj je shvatio koliko to nema veze sa demonstracijama ili politikom... to je bio RAT na ulicam džihad u pravoj urbanoj formi..divljaštvo radi divljaštva i teror radi terrora..tako je počelo i u libanu ali ko se seća libana još:)a to je tek početak i svaki sledeći takav izliv verskog rata u najavi će bit isve žešći i sve češći...još kad francuzi shvate da im je glava u torbi pa pčnu da se organizuju..nema šta pariz će se zvati bejrut...oni to mogu da spreče samo čvrstom rukom i nekim vidom vojne diktature i to je ono prema čemu naci savez ide sada a pbrazloženje je zamišljeno da bude "ruska opasnost"..problem je što rusi nikako neće da dodju:) sede na odbranbenim linijama i peglaju efektive ukr.armije ali neće ići napred sem malo po malo...do se ovi na zapadu ne udave u sopstvenim G...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *