ЗАПАДНИ МЕДИЈИ КРИЈУ ОВУ ВЕСТ: Белоруски тим специјалаци неутралисали терористичку групу која је планирала оружани устанак

ZAPADNI MEDIJI KRIJU OVU VEST: Beloruski tim specijalaci neutralisali terorističku grupu koja je planirala oružani ustanak

16 septembra 2020

Beloruska policija uhapsila je šest osoba koje su formirale terorističku grupu koja je izvodila vojno-taktičku obuku u šumi, u okolini grada Mogiljev, u istočnoj Belorusiji.

Vođa ove grupe stvorio je kanal „Partizans Mogilev“ na društvenim mrežama. U međuvremenu je ova grupa narasla na 64 člana i stekla dobre uslove za formiranje pešadijske čete.Članovi ove grupe okupili su se u šumskom području oko Mogiljeva, gde su se u šumovitom području obučavali za urbano ratovanje i gerilsku taktiku.

Pored toga, grupa je sprovela obuku o zauzimanju vladinih zgrada. Beloruska policija pronašla je dokaze da su pripadnici ove terorističke grupe takođe usvojili osnovno znanje u izradi IED (improvizovanih eksplozivnih naprava).

Tokom akcije hapšenja, beloruska policija pronašla je belo-crvenu zastavu, koju je usvojila opozicija koju podržava Zapad.

Pronađen je veliki broj ševrona sa ukrajinskim simbolima, balaklava, pancira, „airsoft“ i pneumatskog oružja, signalnih pištolja, noževa i uređaja za radio komunikaciju.

Mogiljev je grad u istočnoj Belorusiji, blizu granice sa Rusijom, sa preko 300.000 stanovnika. To je centar Mogiljevske oblasti i treći po veličini grad u Belorusiji. Mogiljev je jedan od glavnih ekonomskih, železničkih i industrijskih centara Belorusije.

Posle Drugog svetskog rata u gradu je izgrađen veliki metalurški centar sa nekoliko čeličana.

Tu su i fabrike industrijskih mašina, automobila, traktora, tekstila, kože i hemikalija. U gradu se nalazi najvažnija rečna luka na Dnjepru, a tu je i aerodrom.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Pravda says:

  Tako braco tamanite gamad.

 2. tamo daleko says:

  ...gde su se u šumovitom području obučavali za urbano ratovanje

  • Farting maniac says:

   Al ovi KROmanjonci sa Faktografa sigurno znaju da ova vest nije istinita. Kako znaju nije bitno, oni jednostavno znaju... cim kaubojski mediji o tome ne izvestavaju, pa to mora da je ruska propaganda u Belorusiji :-)))

  • Kosovac says:

   @ tamo daleko, …..Da, za urbano ratovanje trening se vrši u centralnom gradskom parku.

 3. Velika Metla says:

  Naravno da kriju.,svašta. Da bi mogli opet da šalju nove daleBU,a ako se pročuje onda tih dalaBU neće moći baš tako lako ponovo naći. Ovako,ćuti i šalji daleBU da ginu,nije ti ih majka rodila.

 4. Four Seas says:

  Isto kao što su se obučavali usraše po Australijiskim šumama, da napadnu bivšu SFRJ. Znamo kako je to završilo.

  • Ivana says:

   Znamo nestankom Jugoslavije pa zajednice Srbija i Crna Gora pa otimanjem Kosova pripremama za otimanjem Severa Srbije ( Vojvodina ) i Raške oblasti. A šta radimo mi Srbi ĆUTIMO a veliki vođa predvodi izdaju i uništenje zemlje i naroda.

 5. uddu says:

  Pa zar ovako divan narod da mi izdamo ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *