ЗАПАДНИ МЕДИЈИ КРИЈУ ОВУ ВЕСТ: Белоруски тим специјалаци неутралисали терористичку групу која је планирала оружани устанак

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ КРИЈУ ОВУ ВЕСТ: Белоруски тим специјалаци неутралисали терористичку групу која је планирала оружани устанак

16 септембра 2020

Белоруска полиција ухапсила је шест особа које су формирале терористичку групу која је изводила војно-тактичку обуку у шуми, у околини града Могиљев, у источној Белорусији.

Вођа ове групе створио је канал „Партизанс Могилев“ на друштвеним мрежама. У међувремену је ова група нарасла на 64 члана и стекла добре услове за формирање пешадијске чете.Чланови ове групе окупили су се у шумском подручју око Могиљева, где су се у шумовитом подручју обучавали за урбано ратовање и герилску тактику.

Поред тога, група је спровела обуку о заузимању владиних зграда. Белоруска полиција пронашла је доказе да су припадници ове терористичке групе такође усвојили основно знање у изради ИЕД (импровизованих експлозивних направа).

Током акције хапшења, белоруска полиција пронашла је бело-црвену заставу, коју је усвојила опозиција коју подржава Запад.

Пронађен је велики број шеврона са украјинским симболима, балаклава, панцира, „аирсофт“ и пнеуматског оружја, сигналних пиштоља, ножева и уређаја за радио комуникацију.

Могиљев је град у источној Белорусији, близу границе са Русијом, са преко 300.000 становника. То је центар Могиљевске области и трећи по величини град у Белорусији. Могиљев је један од главних економских, железничких и индустријских центара Белорусије.

После Другог светског рата у граду је изграђен велики металуршки центар са неколико челичана.

Ту су и фабрике индустријских машина, аутомобила, трактора, текстила, коже и хемикалија. У граду се налази најважнија речна лука на Дњепру, а ту је и аеродром.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI8 коментара

 1. tamo daleko says:

  ...gde su se u šumovitom području obučavali za urbano ratovanje

  • Farting maniac says:

   Al ovi KROmanjonci sa Faktografa sigurno znaju da ova vest nije istinita. Kako znaju nije bitno, oni jednostavno znaju... cim kaubojski mediji o tome ne izvestavaju, pa to mora da je ruska propaganda u Belorusiji :-)))

  • Косовац says:

   @ tamo daleko, …..Да, за урбано ратовање тренинг се врши у централном градском парку.

 2. Velika Metla says:

  Наравно да крију.,свашта. Да би могли опет да шаљу нове далеБУ,а ако се прочује онда тих далаБУ неће моћи баш тако лако поново наћи. Овако,ћути и шаљи далеБУ да гину,није ти их мајка родила.

 3. Four Seas says:

  Isto kao što su se obučavali usraše po Australijiskim šumama, da napadnu bivšu SFRJ. Znamo kako je to završilo.

  • Ivana says:

   Znamo nestankom Jugoslavije pa zajednice Srbija i Crna Gora pa otimanjem Kosova pripremama za otimanjem Severa Srbije ( Vojvodina ) i Raške oblasti. A šta radimo mi Srbi ĆUTIMO a veliki vođa predvodi izdaju i uništenje zemlje i naroda.

 4. uddu says:

  Pa zar ovako divan narod da mi izdamo ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u