ЗАПАДНИ МЕДИЈИ: НАТО се спрема за опкољавање и комадање Русије и Кине

ZAPADNI MEDIJI: NATO se sprema za opkoljavanje i komadanje Rusije i Kine

7 jula 2022

KOMANDA Kopnenih snaga SAD za Evropu i Afriku počela je u Bavarskoj vojnu vežbu Dynamic Front sa oko 3.000 učesnika iz 19 zemalja NATO i partnerskih armija.

Vežba će trajati do 24. jula, sa 1.800 američkih učesnika i 1.200 ostalih (iz Velike Britanije, Nemačke, Gruzije, Italije, Poljske, Turske, Finske, Francuske, Estonije…).U vežbu Dynamic Front, koja je startovala 2015-te, biće uključeno 80 artiljerijskih sistema.

Ovo oni nastavljaju da „bilduju mišiće“ – od povratka krima u sastav Rusije do danas. A šta im je krajnja namera otkriva, nakon samita alijanse u Madridu, španski Rebelion.

Tvrdi da NATO ima ambiciju da uništi suverenitet Rusije i Kine:

„NATO se sprema za rat sa svima koji nisu deo njegovog okruženja i namerava da još bliže opkoli Moskvu i Peking. Da se proširi ka južnom Atlantiku i Arktiku, postavljajući operativne baze u Africi, Latinskoj Americi i Antarktiku“.

Autor članka Horhe Elbaum navodi da će SAD pokušati da ponovo stvore svetski poredak zasnovan na američkim interesima i da spreče zbližavanje Moskve i Pekinga:

„I dalje će raditi na rasparčavanju prokaženih država kako bi bile pretvorene u propale države, a SAD ostvarile kontrolu nad njihovim resursima“.

Rebelion ukazuje da su ti planovi alijanse do sada trpeli samo neuspehe, a da militarizacija zapadne ekonomije zasad dovodi samo do sve veće inflacije i nestašice hrane u svetu.

(Fakti)

KOMENTARI17 komentara

 1. persida says:

  Komadace kauboji sami sebe, gradjanski rat neminopvno dolazi. Mnoge drzave ce se odsepiti od sotonicarske tvorevine. Teksas odlazi prvi. Ko drugome jamu kopa, ....

 2. milorad5 says:

  Sve pokazuje da se ide prema ratu.Rat sa rusijom su već započeli rat sa kinom je drugačiji problem.Još nema "dobrovoljaca" koji bi kopneno vezali kineske snage i ugrozili kinu direktno,ali je zato vrlo moguće da pokušaju pomorsku blokadu.Evo već stižu predlozi da se uvede neki plafon cena za rusku naftu i možda žito koju će kinezi i indijci reexportovati:),inače će biti zabranjen prevoz te nafte brodovima(afrika je tu glavni kupac).Drugim rečima oni će odredjivati šta je ruska nafta na tankeru i po kojoj ceni države koje je kupuju od rusije mogu da je preprodaju:),koja nebuloza.U svakom slučaju NATO pakt ima još najviše 1-.god.pre vrlo strmog i opasnog pada ekonomije ako nastave ovako.Čak i ako izvedu vojne operacije da opljačkaju naftna polja koja su im u dometu(venecuela recimo)pitanje je šta i koliko će oni moći da izvuku nafte odatle jer naftna postrojenja lako lete u vazduh i vrlo su zapaljiva,a osim toga kapaciteti u tim državam moraju da se nadograde.Trenutno USA isisavaju meksičku naftu ali i meksiko je na vrhu kapaciteta a nafte više nema dovoljno.Zbog marionetskih NATO režima u okolini i mi smo u problemu iako nemamo nikakve veze sa njihovim ratom,ali mislim da su zato i došli ovi iz c.gore,pošto su shvatili da će i oni da najeb.i da neće biti para a pogotovo hrane za njih.C.gori ,tzv.kosovu i albaniji preti GLAD i teško da će se NATO zbog toga uzbudjivati i zato se možda desi da luka bar postane jedino mesto odakle će da uvozimo naftu i da za tantijeme i lučke troškove izvezemo cg hranu koje sva sreća imamo,ali je neće biti ako ne bude dovoljno goriva i djubriva.Sve u svemu ,počinju TRGOVINSKI RATOVI praćeni pravim vojnim kolonijalnim intervencijama i to će potrajati neko vreme dok ne dodje do pravog strateškog sukoba,ali koliko vremena je još preostalo do toga ,nejasno je.Moje mišljenje je da će se to desiti u toku sledeće god.i da će rat u ukrjaini eskalirati u strateški sukob,i posle toga je pitanje samo koliko će eskalirati udari i posle koliko vremena će se ponoviti i na kojoj skali.Mir na svetskom nivou je završena priča mada i nije nikada bio pravi svetski mir a UN se sve više eksponiraju kao zastupnik NATO alijanse i direktan saučesnik u toj operaciji neokolonijalnog porobljavanja planete.

 3. 1389 says:

  Samo neka sanjaju krmci, eto zima samo što ne kuca na vratima, pola evrope je paralizirano od Ruskih resursa...hahahahahahaha

 4. Hikmet Abu Jusuf Helermans says:

  Realan im plan u p.m. 😂😂😂

  • Filip says:

   Ha, ha. Najbolja komedija koju sam čuo u zadnje dve decenije.

 5. Gagi says:

  KO bi drugi mogao da stvara nesrecu vec zapad i njegov "duh". Ranijih vekova kada saobracaj nije bio toliko razvijen i nisu mogli u tolikoj meri da ugrozavaju druge daleke narode, oni su to radili i izivljavali se nad sopstvenim narodom. Takav je taj njihov "duh" i zivotna vertikala, ljudozderska i divljacka. Moraju neprekidno da prinose zrtve i prolivaju nevinu krv zarad svog satanskog opstanka. Vampri bre.

 6. rade says:

  Malo morgen.

 7. padre says:

  Pa da vidimo i to! Izgleda da jim nije bilo dosta Vietnam, Avganistan, Irak i ostalo, nego baš traže da dobiju po nosu i to ne hiljadama kilometara daleko,nego kod kuće!Jedino me brine to, što ćemo i mi da nadrljamo, jer smo na vetrometini!

 8. Petrovgrad says:

  NATO nije smeo pešadijom da udje u Srbiju 1999. Mogu samo da gledaju u nebo i da broje rakete kad im bude poslao Putin. Vidim da je čanak doneo šablone i belu farbu iz Ukrajine, ceo Novi Sad u ZZZZZZZZZZZZZ. Sada mi je jasno zašto je još odlazio u Kijev, znao sam da je zbog žita. Za kuma Kolete i za sebe, tamo im je 50000 hektara, kao ceo PKB.Gledam lepo ispisana slova Z, sve po meri,proporcionalno, jednak razmak, tehnički u linijama, kao u Ukrajini. Ko bi se setio toga, osim Čanka.

 9. Cp6a says:

  Koga miševi opkoljavaju? Neka nova basna, a?

 10. Alexa S says:

  hahahahahahaha........dobar vic.

 11. Hikmet Abu Jusuf Helermans says:

  Ja sam čuo da nato oće da preseče Mesec na 4 komada a Mars na 3 a hrvatski nato junaci predlažu da se iseče Jupiter na 5 šnita😂😂😂😊😊😊😊😊😊

  • Cp6a says:

   :))))))) i spremaju se da plazmu sa Sunca dovedu u toplane i automobile.

 12. Apis carnica says:

  Ova gej natzo vojska se sprema da sisa bajonete..da vi vidite kakvi su to telebajski: naduvani debeli, tetovirani hipsterji..ma potamanijo jih Ruski pčelari!

 13. Petrovgrad says:

  NATO je ozbiljna zločinačka organizacija. Stvorena je da ubija narode. Nakon drugog svetskog rata ubijala je muslimane. Pobili su i oko 50 miliona svuda u svetu. Sada su krenuli na Slovene. Mi se sprdamo sa njime i jesu za sprdnju, ali su to ozbiljne masovne ubice. Ako ostavimo sprdnju i podsmeh po strani, onda imamo ozbiljnog neprijatelja.

  • Cp6a says:

   Sve si u pravu, ali oni to i hoće, da se umusimo, ućutimo, iznasekiramo, istraumiramo, a najbolje da se useremo od straha. A da onda svi skinemo gaće i naguzimo im se. Ne brate, dok se smejemo, dušu nam nisu uzeli. Slobodni ljudi se smeju. Zato pusti ljude da daju sebi oduška. Čekalo se ovo dugo. A na jesen da se spremimo za neviđeni rijaliti - zapadnjačko celivanje Putinove guze i cenkanje oko Zelenkove glave. Uživajte ljudi.

 14. milos says:

  sa kojim vonicima> crncima i portorikancima, rumunima i bugarima, zabarima, litvancima?ili onim zaludjenim poljacima. mislim da bi rusi za 48 sati izbili na lamans.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *