ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ПИШУ: Руска војска ће добити седам нових система каквих нема нико други на свету

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ПИШУ: Руска војска ће добити седам нових система каквих нема нико други на свету

7 новембра 2019

Руска војска ће добити седам нових система каквих нема нико други на свету, пише „Њузвик“.

Амерички недељник посебно је истакао интерконтиненталну балистичку ракету „Сармат“, ракетни комплекс „Авангард“, аеробалистичку ракету „Kинџал“ и крстарећу ракету „Циркон“.На списку „Њузвика“ се налазе и нуклеарна торпеда „Посејдон“, крстарећа ракета „Буревестник“ и борбени ласер „Пересвет“, преноси Спутњик.

Лист је овим текстом реаговао на новембарску изјаву председника Русије Владимира Путина да је задатак најновијег руског оружја искључиво да „гарантује безбедност државе, узимајући у обзир пораст претњи“.

Овог месеца магазин „Фокус“ је писао да је мало вероватно да амерички бродски вишенаменски систем „Егис“ може ефикасно да пресретне перспективну руску хиперзвучну ракету „Циркон“.

Све набројано оружје, осим „Циркона“, руски председник Путин представио је у марту 2018. године током обраћања Федералној скупштини.

KOMENTARI3 коментара

  1. M says:

    Nadam se da Rusi toga i drugoga imaju i dovoljno,odnosno da su u stanju toga svega i proizvesti u dovoljnoj količini,ako bude rat pa to zatrebaju!

  2. persida says:

    Vec imaju sto vrsnih sistema koji skupljaju prasinu.

  3. 123 says:

    Nekima je izgleda žao što nije rat! Što bi rekao jedan komentator na b92: "Gde je nato našao sad da umre kad smo kupili Pancir S?"

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u