ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ПИШУ: Руска војска ће добити седам нових система каквих нема нико други на свету

ZAPADNI MEDIJI PIŠU: Ruska vojska će dobiti sedam novih sistema kakvih nema niko drugi na svetu

7 novembra 2019

Ruska vojska će dobiti sedam novih sistema kakvih nema niko drugi na svetu, piše „Njuzvik“.

Američki nedeljnik posebno je istakao interkontinentalnu balističku raketu „Sarmat“, raketni kompleks „Avangard“, aerobalističku raketu „Kindžal“ i krstareću raketu „Cirkon“.Na spisku „Njuzvika“ se nalaze i nuklearna torpeda „Posejdon“, krstareća raketa „Burevestnik“ i borbeni laser „Peresvet“, prenosi Sputnjik.

List je ovim tekstom reagovao na novembarsku izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da je zadatak najnovijeg ruskog oružja isključivo da „garantuje bezbednost države, uzimajući u obzir porast pretnji“.

Ovog meseca magazin „Fokus“ je pisao da je malo verovatno da američki brodski višenamenski sistem „Egis“ može efikasno da presretne perspektivnu rusku hiperzvučnu raketu „Cirkon“.

Sve nabrojano oružje, osim „Cirkona“, ruski predsednik Putin predstavio je u martu 2018. godine tokom obraćanja Federalnoj skupštini.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Nadam se da Rusi toga i drugoga imaju i dovoljno,odnosno da su u stanju toga svega i proizvesti u dovoljnoj količini,ako bude rat pa to zatrebaju!

  2. persida says:

    Vec imaju sto vrsnih sistema koji skupljaju prasinu.

  3. 123 says:

    Nekima je izgleda žao što nije rat! Što bi rekao jedan komentator na b92: "Gde je nato našao sad da umre kad smo kupili Pancir S?"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *