ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ПРИЗНАЛИ ДА СЕ ОБИСТИНИО НАЈВЕЋИ СТРАХ АМЕРИКЕ: Путинова Русија пуни 20 година и јача је него икада!

ZAPADNI MEDIJI PRIZNALI DA SE OBISTINIO NAJVEĆI STRAH AMERIKE: Putinova Rusija puni 20 godina i jača je nego ikada!

30 decembra 2019

Tokom dvadeset godina u vlasti ruski predsednik Vladimir Putin uspeo je da povrati značajan deo uticaja koji je nestao nakon raspada SSSR, piše „Blumberg“.

Kako navode autori članka — ruski lider je uspeo da ojača veze sa Kinom, priključi Krim Rusiji, promeni situaciju u Siriji, proda oružje Turskoj, koja ulazi u blok NATO-a. Agencija je naglasila da je Putin uspeo da zada ton samitu „normandijske četvorke“ u Parizu.Glavno dostignuće ruskog predsednika „Blumberg“ nazvao je njegovu sposobnost da poveća geopolitički uticaj pri skromnom budžetu. Agencija je time podsetila da SAD za odbranu troše dva puta više novca nego Rusije za celu vojsku.

„Rusija je ponovo postala glavna sila na Bliskom istoku i proširila je uticaj na Afriku“, navodi se u tekstu.

Osim toga, oprez Moskve u finansijskim pitanjima nakon ukrajinskog konflikta stvorio je finansijsku ravnotežu u zemlji koja je postala „jedna od najzdravijih u svetu“, zaključio je „Blumberg“.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Zoran says:

    Uvek treba da budetet svesni da Americi treba neko koji ce da joj parira i pravi razlog da naprave jos naoruzanja. Ona bi bez takvih sigurno propala, a sa njima mozda i nece.

  2. krojač says:

    Mnogaja ljeta!!!

  3. M says:

    Rusija nije najveći strah Amerike!Nego je to Savez Rusije,Kine itd.,u idealnom slučaju Euro-Azije,od Indije,preko Šangaja i Vladivostoka,do Europskog La-Manša!A koji bi prirodno pripojio i Afriku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *