ЗАПАДНИ МЕДИЈИ: Руска војска прешла на нову тактику на фронту

ZAPADNI MEDIJI: Ruska vojska prešla na novu taktiku na frontu

3 septembra 2023

Ruske trupe se prilagođavaju pokušajima ukrajinskih snaga da krenu u ofanzivu i već su počele da koriste novu taktiku – pale minska polja, piše Njujork tajms, pozivajući se na ukrajinske vojnike.

Prema rečima marinaca sa kojima je autor članka razgovarao, ruski položaji su zaštićeni minskim poljima i rovovima, zbog čega su Oružane snage Ukrajine prinuđene da se bore za svaku kuću.„Pokretačka snaga ovih napora (ofanzive) su stotine malih jurišnih grupa, najčešće osam do deset vojnika“, navodi se u članku.

Istovremeno, borci Oružanih snaga Ukrajine napominju da ruske trupe i dalje imaju više artiljerije, tenkova, dronova i ljudi. Takođe, prema tvrdnjama vojnika, Rusi su počeli da koriste novu taktiku na bojnom polju – navodno, minska polja prelivaju zapaljivim materijalom i pri pokušaju da se očiste mine, bacaju granatu sa drona na tu teritorija koja momentalno bukne snažim požarom.

Ključ za nastavak kontraofanzive, po mišljenju ukrajinskih vojnika, su motivisani regruti, „spremni da se bace u vatru”.

Ministarstvo odbrane Rusije je 4. avgusta saopštilo da je ukrajinska vojska od početka kontraofanzive, tokom juna i jula, izgubila više od 43.000 ljudi i više od 4.900 jedinica naoružanja.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Svaki dan nova taktika, a kraj rata ni na vidiku. Sve je dogovor, i Zapad i Rusija ce obnoviti svoje vojne arsenale, sto znaci da ce i Amerikanci i Rusi biti opljackani za trilione dolara koji ce biti ulozeni u savremenija oruzja. Profit ce ici bankarima, ko bi rekao. Neko pravi pare, a neko samo gleda i moze da se slika.

  • Srbski vitez says:

   Aj* ne brabonjaj više zaumne idiotizme iz te zacementirane, zle i tupave tintare!

  • padre says:

   Znači, Rusi su se dogovorili sa zapadom, jedno par desetina,stotina hiljada Rusa pogine, da bi zapad mogao obnoviti svoje arsenale, aovi surekli,to je uredu, samo da ne ginu naši?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *