ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Ево ко ће бити Путинов наследник!

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Ево ко ће бити Путинов наследник!

24 децембра 2019

Након што је руски председник наговестио да по истеку мандата 2024. више неће обављати ту функцију, спекулише се да би на његово место могао да дође садашњи министар одбране Сергеј Шојгу.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу (64) најизгледнији је кандидат за наследника руског председника Владимира Путина (67). О томе спекулишу западни медији након што је Путин у четвртак наговестио да по истеку мандата 2024. више неће бити на челу државе.Добар стратег

Према последњим истраживањима московског Центра Лавада, које су медији на Западу пренели, највећи број испитаника мисли да ће Путина наследити Шојгу.

– Њему Руси верују скоро колико и Путину. Шојгуов најјачи аргумент је војска, коју одлично држи под контролом. Под његовом палицом успешно је изведена интервенција у Сирији, а војска је под његовом командом добила најмодернију опрему на свету. Сталожен је човек и добар стратег, што су особине које су потребне сваком великом државнику – навели су испитаници.

У обзир за Путиновог наследника долази и Сергеј Лавров, за којег Руси мисле да је човек на гласу у целом свету.

– Лавров је искусни дипломата и цењен је у међународној заједници. Већ дуго је на политичкој сцени и ужива Путиново поверење – оцена је Лавадиних испитаника.

У истом истраживању као могући кандидати за Путиновог наследника помињу се и градоначелник Москве Сергеј Собјањин, и то због својих менаџерских квалитета, али и комуниста Павел Грудинин.

Осим њих, и премијер Дмитриј Медведев помиње се као кандидат за функцију председника. Велики број Руса мисли да ће Медведев наследити Путина на исти начин као што је то урадио 2008. Тада су двојица званичника заменила функције, па је Путин постао премијер, а Медведев председник. Упркос рокади, Путин је имао последњу реч у свему, а четири године касније, 2012, поново је постао председник, док се Медведев вратио на место шефа владе.

– Медведев је већ био председник, искусан је политичар и Путин му верује. Вероватно ће се 2024. поново заменити са Путином и постати председник – одговор је који су многи испитаници дали на питање „Kо ће наследити Путина?“.Опозиција нема шансе

Уколико се догоди да ниједан од набројаних кандидата не буде изабран за председника, Путинове присталице верују његовој процени и мисле да ће он изабрати најбољу особу за наследника. Једино кандидата којег изабере Путин виде као особу која ће наставити да води његову политику. У тој групи испитаника највећи број мисли да ће Путинов наследник бити потпуно непозната особа. Kажу да је Путин и сам био непознат јавности кад је дошао на власт, па се испоставило да је био прави избор. Они верују да би то могло поново да се догоди.

– Годину дана пре избора појавиће се у јавности способна особа, која ће преузети функцију председника. Та особа би могла да дође из обавештајне службе, или са места гувернера или губернатора, или са позиције вишег саветника у Kремљу – кажу Лавадини испитаници.

Сви они, без обзира на то да ли су Путинове присталице или противници, сагласни су у једном – садашњег председника нема шансе да наследи неко из опозиције.

Путин после Путина

Према истраживању Центра Лавада, испитаници мисле да ће Путин владати Русијом и након формалног повлачења са позиције председника.

– Само Путин може да замени Путина. Без обзира на то ко после њега буде изабран за председника, он ће наћи начин да управља државом из сенке – навели су испитаници.

(Информер)

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Samo Tito moze da zameni Putina, a kad umre Tito, docice Vucic. Izvinite na sali, ali biti ozbiljan danas je jako neozbiljno.

 2. Velika Metla says:

  Западни фашистички медији нису знали ни кога ће Јељцин довести за заменика,а камо ли да знају кога ће Путин довести. Дај БРЕЕЕЕ.......!

 3. M says:

  Pa,zna se tko će biti Putinov nasljednik!Židov!

 4. Sarmat says:

  Ovo su špekulacije. Kao prvo treba dočekati 2024 godinu. Rusija hoće sigurno zato što je vojno najmoćnija. A hoće li neki drugi, e to je pitanje sa puno upitnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u