ЗАПАДНИ МЕДИЈИ УЗНЕМИРЕНИ УПЛАШЕНИ: Трамп у Немачку послао човека који МРЗИ ШИПТАРЕ

ZAPADNI MEDIJI UZNEMIRENI UPLAŠENI: Tramp u Nemačku poslao čoveka koji MRZI ŠIPTARE

6 avgusta 2020

Potencijalni naslednik Ričarda Grenela na mestu ambasadora SAD u Berlinu, penzionisani pukovnik Daglas Mekregor našao se na udaru zapadnih mejnstrim medija zbog poverenja koje uživa kod američkog predsednika, ali i izjava o mafijaškoj državi Kosovo.

Sudeći po napisima u tim medijima, najveći negativac u Americi, veći i od samog Trampa je potencijalni naslednik Ričarda Grenela na mestu američkog ambasadora u Berlinu, penzionisani pukovnik Daglas Mekregor.Strah od Mekgregora prvi je proširio Si-en-en u opširnom tekstu na svom portalu naslovljenim „Ambasador u Nemačkoj vređa migrante i izbeglice i traži vojni angažman na granici sa Meksikom“, a posle su nastavili i ostali.

Trampov „zlikovac“ nasleđuje Grenela u Berlinu

U tekstu se citiraju brojne Mekregorove izjave poput one da „muslimanski migranti dolaze u Evropu sa ciljem da Evropu na kraju preoblikuju u Islamsku državu“ili da se zalagao da američka vojska na granici sa Meksikom dobije „pravo da puca na ilegalne imigrante“.

Zapadni mejnstrim mediji „plaše“ se Mekregora iz više razloga, kaže za Sputnjik Srđa Trifković, spoljnopolitički urednik američkog časopisa „Hronikls“.

„Sama činjenica da je bio razmatran za savetnika za nacionalnu bezbednost kad je Tramp otpustio Džona Boltona u septembru prošle godine, ukazuje da on uživa izvesno poverenje predsednika, a što se Si-en-ena i medijske mašine tiče, neko ko uživa poverenje predsednika Trampa, po definiciji mora da bude zlikovac“, kaže Trifković.

Planer agresije na SRJ protiv „muslimanske mafije na Kosovu“

Mekrogor se našao na udaru mejnstrim medija i zbog izjave da su Amerikanci „intervenisali protiv pravoslavnih hrišćanskih Srba na Kosovu i postavili suštinski muslimansku mafiju za rukovođenje tom zemljom i nazvali je velikom uspehom za demokratiju“.

„Ti ljudi nikada nisu bili naši prijatelji. Nikada neće biti naši prijatelji. Oni su neizlečivo neprijateljski raspoloženi. Govorim o sunitskim islamistima“, dodao je Mekregor. S druge strane, Mekregora je zbog vojničkih zasluga u NATO agresiji na SRJ Bil Klinton odlikovao „Medaljom za Kosovo“.

Trifković kaže da je Mekgregor bio jedan od planera operacije NATO-a protiv SRJ 1999. godine kao vojnik profesionalac, odnosno da ga niko nije pitao da li tu akciju odobrava i šta o njoj misli.

​„On je naprosto bio deo tima koji je po ‘Pe esu’ pripremao tu akciju. Međutim, kada se demobilisao, odnosno kad se penzionisao iz vojske, on je onda imao slobodu da o tome izrekne svoj politički sud. Dakle, nije nužno došlo do nekog velikog preokreta, jer šta je on privatno mislio o dotičnoj operaciji, značilo je da ukoliko se oglasi sa svojim neodobravanjem, da on mora da napusti službu“, smatra naš sagovornik.

Na isti način su, nakon što su izašli iz političkih angažmana, mnogi učesnici u raspadu Jugoslavije u svojim memoarima nastupali potpuno drugačije nego kad su bili neposredno angažovani, podseća Trifković.

Tipično je za učesnike zbivanja na našim prostorima je da mogu slobodno da progovore tek kad više nisu u aktivnoj službi, naglašava sagovornik Sputnjika.

Bez generalskog čina zbog kritike koncepta američke globalne imperije

Trifković ističe da je Mekregor još dok je bio u aktivnoj službi ispoljio sklonost ka kritici ne samo organizacionih aspekata američke kopnene vojske kao što je to učinio u svoj knjizi „Razbiti falangu“, nego je nakon penzionisanja, kritikovao i sam koncept američke globalne imperije.

„On pripada tzv. školi realista međunarodnih odnosa, a inače je doktorirao međunarodne odnose na Univerzitetu Virdžinije 1987. godine kad je još uvek bio u aktivnoj službi. Kod njega imamo definitivnu nesklonost ka prihvatanju uhodane ortodoksije, bilo da je reč o organizovanju i borbenom poretku kopnene vojske zbog čega nikad nije ni dospeo do čina generala iako je imao briljantnu karijeru“, kaže sagovornik Sputnjika.

On dodaje da je Mekregor u Zalivskom ratu februara 1991. godine predvodio jedan borbeni tim od 19 tenkova i 30 borbenih vozila „bredli“ koji je uništio čak 70 oklopnih vozila iračke republikanske garde, upravo zahvaljujući tome što je izveo jedan neočekivani manevar i zašao iza leđa.Poznavalac Nemačke – jeretik liberalnih medija

Iako se dovodi u pitanje Mekregorova stručnost za funkciju ambasadora SAD u Berlinu, prema Trifkovićevim rečima za to mesto ga kvalifikuje to što perfektno govori nemački jezik i veliki je poznavalac nemačke istorije i kulture, i što je proveo dosta vremena u toj zemlji.

„Za liberale on predstavlja bauk jer je u više navrata izrazio veliku skepsu prema imigracionoj politici Angele Merkel i čak je jednom prilikom rekao da Nemačkoj preti islamska najezda. Dakle to je sa stanovišta politički korektnih liberalnih medija, izrazita jeres“.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Slobodanka says:

  Narko mafijaška država Kosovo baš takva kakva je potrebna je državama EU i to onim sa bogatom kupovnom moći kao što su Nemačka, Francuska, Austrija, Švajcarska, skandinavske zemlje, jer avganistanska droga stiže do Evrope preko Turske, Bugarske, Albanije i Kosova. Jeres je reći da takav put droge postoji uz odobravanje EU, mada nastao je uz podršku Amerike. SAD se stalno povlači iz Avganistana, a nikad da se konačno povuče. Tako je i u vreme Trampove vladavine. Ali i da su se već povukli razradjeni put droge bi i dalje funkcionisao. To nije sve.

  • Ivana says:

   Ko je dozvolio nacističkoj Nemačkoj oporavak i ujedinjenje ko je propustio potamaniti gamad jednom za sva vremena taj je glavni krivac. Genocidaši hemci, britanci i hrvati ponovo jašu i spremaju nove pokolje svetu.

 2. Slobodanka says:

  To nije sve jer trguju i sa ljudskim organima, sa ljudima, sa oružjem,... sve što mafijaši rade. Velika i moćna EU pored svega što ima mora da ima i mafijaški slivnik. Amerikancima je funkcionisanje svega toga veoma dobro poznato jer i oni kod svoje kuće Amerike imaju razgranate puteve droge ka jugu. Tramp ako želi da porazi neposlušnu Nemačku zna gde sve treba udariti.

 3. milorad2 says:

  pa čovek je samo rekao istinu sam koncept šiptarskih klanova je NESPOJIV sa CIVILIOZACUJOM bilo kog obilika,oni su TUMOR na zdravoj naciji gde god da se pojave isto kao i kolumbijski i meksički narko karteli, čak i GORE jer je to grupa srednjivekovnih patoloških bolesnika koji psotoje daleko pre tih u odnosu na njih sirrovih mafija.Sa šiptarem ima samo jedan ančin i sami JEDAN.Sve ostalo je glupost koja košta života i imovine i SVEGA, za njih su SVI koji su vanj njihovih klanova LEGITIMNA LOVINA.PRAVI LJUDOŽDERI U SAVREMENOM ODELU.I TO JE MOGAO DA KAŽE JER ON DOBRO ZNA KO SU ONI.

 4. Karaula says:

  Tramp je odlučio da stane konačno na pravu stranu. Zna on dobro šta se dešava, upućen je od strane vojnih krugova. Kosovo je planirano da se otme Srbiji još 1972 godine, kako bi Evropska elita bila zadovoljavajuča načinom rada i obezbedjivanja narkotika na području zapadne Evrope. Zato je toliko puno Albanaca po EU najviše Švajcarska, Englezka, Nemačka, Fancuska i Španija. Tramp je u dogovoru sa USA armijom u vezi ukidanja baze tj.smanjenja vojnika, a kad odkrije Nemačke namere doći će do razpada EU. Nemačka sve prljave pare pere preko crne gradjevine na Kosovu i Metohiji i kroz vojni buđet, a na to prikazuje krize oko zapošljenja, migranata, slabe prodaje nemackih automobila, itd... Angela je pročitana, a pitanje je koliko će realno biti uspešna njena naslednica. Kosovo će doživeti pravi debakl, ima da povuču priznanja još odredjene bitne države u svetu a onda EU neće moći da pokazuje svoju superironost na svom kontinentu, jer će Albanci hteti više i više a komšije jih okružuju sa sačekušom i osvetom za 100 godina problema koje su jim Albanci stvarali. Zato je 2025 godina presudna i za EU i za Albance. Posebno one Albance koji su prokleti na imanja i organe...

 5. Archelay says:

  Zao mi je sto nisam obratio paznju na imena poslanika Bundestaga koji je na govornici odslikao tog etnosa onakvih kakvih i jesu.Trgovci droge,zena,organa,isisovci.A taj koji je autor ovog teksta,nije znao?Naravno da je znao nego je u pitanju Trampa koji je uzburkao tog osinjaka.

 6. Beli Orao says:

  Nada umire zadnja a naglabanja šire se kao pest!!!

 7. uddu says:

  Mislim da bi mi mogli izvući neku korist od njegovih ideja koje su naklonjenije nama nego šipcima.Ovaj čovek mi liči na nekog ko voli hrišćane,a ne one druge !na kraju će ispasti da za nas bolje rade drugi nego što to radi naša vlast !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *