ЗАПАДНИ СВЕТ У ШОКУ: Путин и Салман „као браћа“ (ВИДЕО)

ZAPADNI SVET U ŠOKU: Putin i Salman „kao braća“ (VIDEO)

30 novembra 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin i kontroverzni saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman su se srdačno pozdravili na samitu G20 u Buenos Ajresu.

Kako prenose zapadni mediji, budući vladar Saudijske Arabije, koji se nalazi u centru pažnje zbog sumnji da je naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija, bio je “usamljena figura u prostoriji dok se nije pojavio Putin i seo pored njega“.

“Putin je podigao ruku prema Salmanu, koju je on oduševljeno prihvatio uz zajedničke široke osmehe“, piše Dejli mejl.

 

KOMENTARI14 komentara

 1. 369ta ppp says:

  Nema tu nikakvog čuđenja. Naravno da su si dali ruke dvoje ubojica svojih kritičara i opozicionara.

  • Zoran says:

   Pa nista gori od zapadnjaka. I oni ubijaju svoje kriticare i opozicionare(Sadam, Gadafi, Milosevic,...). A ubijaju i onako, za naftu, vodu,...

  • Zoran says:

   A cak zapadnjaci sad podrzavaju neke koji imali logore u Jasenovcu. Interesantni su ti zapadnjaci...

  • Dani says:

   Hajde cuti,pokri se usima i zavuci se u misiju rupu,narastaju SRBOubica(a mozda si jedan od ucesnika!).Vi krvati ste otpad ove i ovakve civilizacije,kao i vasa braca scipetari.Vi nekom nesto da kazete!Jedini ste na celom svetu i u celoj ljudskoj istoriji imali DECIJE LOGORE.Najaci ste kad ubijate bolesne,stace,zene i decu.Idi cisti,ribaj klonjare i kopaj kontejnere,to ti je za sada glavni i jedini bizMis!Ili si i ti u onim kolonama na granici sa Srbijom i Republikom Srpskom.Vidim,prosli vikend(kao uostalom i svaki predhodni i svaki koji ce da dodje)kolone vozila iz rvatske.Idu "ljudi"u soping.Pri povratku kuci,gume na vasim vozilima se pretvaraju u palacinke,ausuhom isparaste nase puteve...toliko o vasem "bogatstvu,uspesnosti,napretku" i kako to tvoj zemljak @Zvaljko pre neki dan rece "obecanoj"gastarbajterskoj drzavi,hahahaaaaa.cro-putovnica=obican tariguz ;)))bwahahaaa

  • Miraš says:

   Igra je puno krupnija. Naučili ste jedino da učestvujete u veoma ograničenoj igri vlast - opozicija i da se medjusobno ujedate kao hitri psići a ništa značajno ne dobijate i još država samo tone. Žalosno koliko ste slepi.

 2. Miraš says:

  Neobična situacija! Da li Putin može da isčupa Saudijsku Arabiju iz protivničke ose? Zavisi od toga kako će se odvijati borba za vlast unutar SAD, a ona se sada odvija koristeći slučaj Salman-Kašogi i ne prestaje nego se samo zahuktava. Močna kraljevina Saudijska Arabija sada je u nezavidnoj situaciji jer nastoji da napravi ustupke na sve strane da bi se ovaj slučaj stišao, a naprotiv "pravedni gnev" samo raste. Takozvana medjunarodna zajednica (njeni predstavnici su prisutni na ovom samitu) nije užasnuta zbog desetina hiljada poginulih civila u Jemenu, a jeste užasnuta zbog ubistva jednog novinara. Očigledno neki drugi interesi su u pitanju. Potapanje saudijskog princa prestolonaslednika ne odgovara Beloj kući jer SAD, S.Arabija i Izrael su saveznici u raznim ratovima na Bliskom Istoku. Medjutim taj slučaj se itekako koristi za unutarpolitičku borbu unutar SAD i pre medjuizbora održanih početkom novembra, a i sada. Pre dva dana državni sekretar Majk Pompeo hladno je izjavio da ne postoje direktni dokazi, koji povezuju saudijskog prestolonaslednika sa ubistvom novinara Džamala Hašogija prošlog meseca u Istanbulu. Pompeo i ministar odbrane Džim Matis su pre toga u razgovoru sa senatorima iza zatvorenih vrata rekli da bi pogoršanje odnosa sa Rijadom bila pogrešno sa stanovišta nacionalne bezbednost SAD i da saudijsku unutrašnju politiku neće usmeriti u boljem pravcu. Očigledno nastoje da taj slučaj već jednom se utiša. .... Medjutim jedan broj senatora republikanaca kažu da SAD treba da zahtevaju od Rijada, pored kažnjavanja neposrednih počinilaca, oslobadjanje političkih zatvorenika, osnaživanje prava žena u S.A. i prestanak ratne kampanje u Jemenu. Demokrate zahtevaju oštrije sankcije protiv S. Arabije. Protivnici Trampa i štampa u SAD napadaju Trampa da "sprečava istragu i kažnjavanje onih koji su odgovorni" jer želi da spasi princa u cilju očuvanja ugovora o prodaji oružja i zbog saradnje sa Izraelom.

  • Miraš says:

   znamo da je "nacionalna bezbednost SAD" veoma nakaradna fora za otpočinjanje američkih ratova bilo gde u svetu, koristio ju je i Vilijam Klinton prilikom napada na SR Jugoslaviju.

 3. Miraš says:

  Inače Husiti iz Jemena tokom posete Moskvi krajem oktobra obratili su se Rusiji sa molbom da bude posrednik u pogledu regulisanja krize u Jemenu. Vidimo kako SB UN ne funkcioniše, a i razni drugi sastanci na najvišem vrhu. Za Jemen najbrži način da izadju iz ratnog pakla je povlačenje S.Arabije iz tog rata. Prilika za to je na vidiku po formuli: DOK JEDNOM NE SMRKNE DRUGOM NE SVANE. Ako se pritisak zapadnih sila na S.Arabiju nastavi, ona će morati da promeni stranu i naravno da ispuni neke uslove na drugoj strani za zaštitu koju će dobiti. ... Hm Tramp stavlja na prvo mesto Porošenka koji nema šta da proda, jedino antiruski naboj. Na kontra strani Putin se rukuje sa prezrenim prestolonaslednikom S.Arabije koji itekako ima šta da proda i još može da da baš lep doprinos smanjivanju američkog dolara u medjunarodnim plaćanjima.

  • Slobodanka says:

   Da, to bi bila baš VELIKA IGRA. Sve zavisi koliko je Muhamed Bin Salman pronicljiv u što mnogi sumnjaju, mada ne pita se samo on. S druge strane što ga budu više štitili Tramp, Pompeo i Matis, to će Trampovi protivnici vršiti sve jači pritisak, a nema sumnje da snažni jesu. Još važnije je da su veoma halavi u preotimanju vlasti, već traže da se prekine rat u Jemenu. SAD i S. Arabija saradjuju još od 1930 godine, a veoma važni strateški partneri su od 1945 godine. K.S.A. je tokom Hladnog rata bila važan bedem protiv širenja režima koji su bili prijateljski nastrojeni ka SSSR-u, ali sada je i Rusija kapitalistička zemlja i veoma je dobar proizvodjač oružja što uvek interesuje sve Arape. Zatim KSA je odavno važan garant za stabilnost naftnog sektora i sada možda najvažnije početkom 70-tih postala je garant stabilnosti petrodolara. Medjutim njihovi odnosi i ranije su povremeno ulazili u krizu, npr. povodom obaranja kula bliznakinja 11.septembra i posebno povodom odluke američkih sudova da K.S.A. plati odštetu porodicama.

   • Deda Micko says:

    Slobodanka, umes li da napravis crtnicku gibanicu?

  • Slobodanka says:

   Zasad sumnjam da će uspeti, ali ko zna možda će se još nešto desiti u prilog tome. Ništa ne gubi time što će pokušati.

   • Deda Micko says:

    Ovo mi daje neku nadu, molim te probaj, da mogu probao bih makar i po cenu zivota.

 4. Deda Micko says:

  Saudi je sluga Izraela, bas kao i Putin. Njihova medjusobna ljubaznost je cist posao, nema tu niceg sokantnog.

 5. gonzales86 says:

  MBS je svetionik američke bruke i sramote! Ta ideja se sviđa Putinu, nema tu nikakve misterije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *