ЗАПАДУ ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ЧАС ДА СЕ ПРИЛАГОДИ НОВОМ СВЕТУ – да не би био осуђен као носилац новог фашизма

ЗАПАДУ ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ЧАС ДА СЕ ПРИЛАГОДИ НОВОМ СВЕТУ – да не би био осуђен као носилац новог фашизма

29 јула 2022

Аутор: Владимир КРШЉАНИН, потпредседник Међународне словенске академије, виши саветник у МСП Србије

НОВИ свет, то јест праведни мултиполарни систем, то јест заједница заједничке судбине човечанства…

У првом реду носиоци христољубивог човекољубља, па и сви истински хуманисти кроз векове, прижељкивали су праведан свет. И стваралачки и пожртвовано настојали да га остваре.Ми данас видимо да су људска научна достигнућа у стању да свима, у добро организованој заједници човечанства, обезбеде достојанствен живот, љубав и самоостварење. Предуслов за то је стварна равноправност суверених држава, односно доследно поштовање међународног права насталог после Другог светског рата.

Данас је очигледно да олигархија која влада водећим западним земљама под маском демократије, није искрено прихватила тековине победе над фашизмом и да је спремна да зарад очувања своје светске доминације погази све правне и моралне норме.

Данас се највећа достигнућа човечанства, укључујући она која су свету подарили западни ствараоци, највише поштују у Русији и Кини. А свуда више него на Западу.

Западна олигархија засад показује тоталну неспособност или неспремност да учи из достигнућа и позитивних искустава других. Заправо, постаје јасно да њен циљ и није добробит својих народа.

Њени искључиви циљеви су очување сопствене светске доминације и избегавање казне за десетине милиона убијених у ратовима широм света и небројене друге злочине.

Наша ера је препуна страдања, али и свесних, спасоносних и надахњујућих жртвовања.

Обиловала су им прва три века апостолске заједнице, али и драматични 20. век. То су периоди који јасно показују да су духовно-моралне вредности извор највеће снаге и да је њихове носиоце немогуће победити. А ми сами, Русија и Кина, никоме не претимо, свима нудимо сарадњу, а не конфронтацију, свесни да је сарадња основ људске креативности и безграничних достигнућа.

У свету не само да има места за све, него ће човечанство у заједници свеопште сарадње бити најуспешније.

У таквом свету нема места једино за тоталну себичност владајуће западне олигархије. И зато она, као и увек, по систему „завади па владај“ потпирује свеопшти рат, иако је и сама свесна да нема реалних изгледа на велики успех, а надајући се да ће „на свом терену“ – терену конфронтације, насиља, интрига и обмана, ако не победити, а оно бар донекле поправити свој положај.

Јер, на сцену ступа Нови свет. Русија и Кина су у сваком погледу успешније и јаче од Запада, а највећа предност им је на духовно-моралном плану.

Ратови, убијања и понижавања људи ће бити забрањени. Као и владање помоћу корупције, саркастично названо „демократија“.

Још 2020. познати руски политолог Сергеј Караганов је констатовао: «Одузевши САД и Западу војну супериорност, на чијој основи се заснивала њихова петстогодишња доминација у политици, економији и култури, ми смо ослободили свет, створили услове да народи и државе слободно бирају свој пут.»

Отуда и садашња украјинска перипетија, која не може ни да заустави, ни да промени историју, која је већ наступила.

Западна олигархија сада води Други европски рат после Другог светског, који је истовремено и Први светски хибридни рат.

Први европски рат је вођен директно против Србије, а Други – истог типа, води се индиректно против Русије. У међувремену је западна олигархијска диктатура извршила огромне униполарне злочине у Авганистану, Ираку и Либији. Али, већ у Сирији је била руском војно-политичком силом спречена да учини огроман злочин и зато је тада, 2014. године, покренула последње средство које је имала у резерви – украјинску паклену машину.

Русија је тада поступила и принципијелно и мудро, дошавши у позицију да њен данашњи изнуђени реванш буде неодољив.

Истовремено увиђамо да је владајућа западна олигархија била дубоко неискрена у свим великим питањима Првог и Другог светског рата. Ипак, тековине Другог ће бити очуване, јер тако хоће Русија и Кина, а за Запад је последњи час да се томе прилагоди, да не би био осуђен као носилац новог фашизма.

Србија је весник Новог света, који предводе Русија и Кина. После два века обнављања своје државности, које јој је омогућила Русија, али које се одвијало у западном културно-привредном и правном миљеу, можемо да захвалимо својој вери и Божјој промисли што смо и даље на правој страни историје и што смо нада за целу Европу (а о Балкану да и не говоримо).

Зато све наше интелектуалне и стваралачке способности данас морамо усмерити ка једном циљу: како да што пре и што потпуније материјализујемо своје духовно братство са Русијом.

Управо то је пут Србије до почасног места у Новом свету – БРИКС-у, ШОС-у, Великој Евроазији, али и до улоге кључног фактора мира и повезивања на Балкану и у Европи.

Ове велике промене у свету не смемо да не схватимо на време, поготову јер смо им и сами допринели.

А хоће ли слобода умети да пева као што су сужњи певали о њој? – питао би Бранко Миљковић.

То зависи од нас. Ако Бог да, доживећемо одговор на то питање.

(Факти)

KOMENTARI8 коментара

 1. Srba says:

  Isterati, pohapsiti i unistiti unutrasnje neprijatelje Srbije kako bi Srbija mogla da krene u ofanzivu mira, postovanja i ljubavi medju narodima.

 2. Риста Бре says:

  Немам шта да додам, осим да разлог да не буду осуђени не постоји. Пре ће бити да не могу бити осуђени. Ни Немци нису платили до краја. Али имам нешто друго, па ако вам није већ досадило, прочитајте.

 3. Риста Бре says:

  Црне листе Украјине и Британије - На Црној листи Украјине - Талси Габард, америчка сенаторка, која је оштро критиковала пружање неконтролисане помоћи Украјини, Драгана Трифковић, репортер Србија, која је активно писала о лажима у вези масакра у Бучи, биолабораторијама Америке у Украјини, о државном удару који је Америка извршила у Украјини 2014. Жак Бод, швајцарски обавештајац који је немилосрдно растурио пропагандну акцију западних медија о томе како Донбас становници не подржавају руску акцију, Џефри Сакс, Ренд Пол, па следи амерички пензионисани пуковник Даглас Мек Грегор који износи ставове базиране на његовом војном образовању и служби, да је Украјина изгубила рат и да је америчка политика у Украјини скроз погрешна и осуђена на пораз. Марин Ле Пен(њу сви знате) Много Француза, Немаца а највише Американаца, ако занемаримо на хиљаде и хиљаде Руса и Кинеза. Британска Црна Листа и Санкциона листа - Грен Гринвалд, Џон Миршајмер професор који је одржао небројено конференција и предавања о неизбежном распаду и пропасти Украјине и Руској операцији коју је проузроковала америчка политика, Мат Робсон - Аустралија, Скот Ритер војни аналитичар жалио се директно конгресу зато што УС финансира Црну Листу Украјине где се налази невероватно велик број Американаца и да је то против њиховог фамозног Првог Уставног Амандмана о слободи говора и штампе (који је незванично већ потпуно укинут) а на који су Американци врло осетљиви. Пита како то да Украјина има права на своје слободно мишљење и може да прогласи толики број Америчких и Британских грађана као Руске пропагандисте, а Конгрес финансира тај Рад Украјинске владе са пореским парама тих истих људи на црној листи, а репортерима, блогерима и низу других људи разних професија се одузима право да имају своје мишљење о Украјини? На крају је додао да је познато да Украјина претвара касније своје Црне Листе у Листе људи за одстрел. На тренутној Листи за одстрел Украјине се налази и - Бартлет Ева Карен, канадски новинар која је званично на листи за одстрел, једноставно је побегла у Русију и узела руско држављанство како би се заштитила од убица из Украјине који су активни у Канади, јер Канада има велики број украјинских Канађана имиграната а данас и оних који су побегли од рата у Украјини и Канада им дозвољава дивљање .. а оптужена је да је прешла на Крим преко западне украјинске границе (немам појма како јој успело да побегне од Украјинских агената и успешно пређе две границе) а данас ради и за РТ. На директној Британској Црној листи(што је такође листа са које се људи временом пребаце у Листу за одстрел) је и Британски видео блогер Грахам Филипс. Он је "под санкцијама" Британије и вероватно ће му одузети кућу, отети паре са рачуна ма колико имао и биће прогањан до краја.

 4. Риста Бре says:

  И многи други. Ја сам само набацао, јер нисам у стању да то све сређујем и сервирам, требало би ми два живота. То само говори колико се не само источни народи, него и људи са Запада буде и привлаче пажњу све већег броја западних људи.. Додуше, Јутуб је покушао да им поништи канале, али ни Јутуб није имун на све већи број људи са Запада и Истока који преко ових независних, ново никлих канала на Јутубету доприносе гледаности и нормално, повећаном профиту Јутуба. Зато Јутуб полако као са неким ограничењима враћа доста тих забрањених канала, а између осталог неке РТ канале није никада ни прекидао, мада вам треба мало труда да их пронађете. Ипак су на Јутуб. На Украјинској листи за одстрел је и - Нисам сигуран за име, али мислим да је име девојчице Мира Торес, 13 година која је некако наступила на неком УН састанку и тражила помоћ за децу Донбаса која страдају од Украјинских нациста. Не знам да ли је баш стављена на листу за одстрел, али јесте на Црној листи Украјине. Да поновим, девојчица од 13 година. Морам да додам да нисам сигуран у све податке нити у Ристине преводе, јер и ти извештаји су хаотични и доста збуњујући а укарјинску листу сам нашао само на "украјинском језику" који ми је само мало познат, али сматрам да сам вам указао и на другу страну рата а после два сата трчања по том каналу су ме или искључили или сам ја нешто забрљао на компјутеру. Да будем искрен, такве или сличне листе више тајно него јавно, имају све државе света, али ето ова Украјинска је некако испливала најјавније и једноставно заслепила све који су некако успели да се дочепају те листе, посебно листе за одстрел. Можда неко од вас може то дохватити много једноставније, али ја нисам довољно стручан а чак не желим ни да будем по овој ствари. Желео сам само да вам укажем колико дивљаштва "цивилизоване демократске западне бирократије" излази на површину као последица подршке Запада већином нацистичком делу Украјинаца како би што више нанели удар Руској Федерацији. Дакле, нису сви Украјинци нацисти, чак ни они који су у Укр војсци. Пола до тих данашњих војника је присилно мобилисано. Читали сте, надам се да је доста таквих Украјинаца или пребегло на руску страну и данас се обучавају за Одеса добровољачке бригаде са осталим украјинским добровољцима, или се предало након неколико минута ратовања или једноставно дезертирало. Очли кући. Бар они којима је то успело. Приличан број таквих Украјинаца је Азов војна полиција Украјине стрељала на лицу места. И за крај - Херој Руске Федерације Рамзан Акхматович Кадиров је лепо рекао - Част је бити на овакој листи!

 5. Риста Бре says:

  Ауууу...оно што ја нисам знао на брзину пишући горње коментаре, само после неколико сати сам сазнао. Цео "Свет" експлодирао на Зеленскову Црну листу. Од Америке до Америке у круг по земаљској кугли. Нисам још стигао да прегледам РТ и кинеске медије, али верујем да Кинези сада стрпљиво посматрају како Зеленског пљују на Западу, а Руси су већ навикли и вероватно и не придају неки значај свему овоме. Чак и Индијски медији, које једно време нисам хтео да пратим, сада почињу поново пљување по Зеленском. Не знам ко је објавио ову украјинску црну листу, али сигурно не воли Зеленског ни под разно. Почела је нека тешка јавна пљувачина по Зеленском, проширила се на све медије и само пршти. Надам се да ћемо ускоро прочитати који чланак далеко јаснији него што сам ја набацао на брзину. Неко је бацио мину на пут којим иде Зеленски.

 6. Danilo vladika says:

  Iz koje je ludare pobego ovaj Kršljanin?

 7. Majstor Života says:

  "Danas se najveća dostignuća čovečanstva, uključujući ona koja su svetu podarili zapadni stvaraoci, najviše poštuju u Rusiji i Kini. A svuda više nego na Zapadu." ---- a što ovaj bulazni.. U Kini uveli opet koncetracijski logor...ovaj put zaključali su opet Wuhan, zbog 4 nova slučaja lažne bolesti korona.. sva 4 slučaja su "asimptomatski", dakle ljudi ne osjećaju ništa, ali im lopovska spravica pokazala pozitivno,. i zbog toga, ajmo svi u zaključavanje. Nakon što je 25-milijunski Šangaj 2 mjeseca bio potouno zatvoren kao logor, a ljudi nisu smjeli napuštati stanove, pa je onda dio Pekinga također bio konclogor, a sada ponovo Wuhan... U Kini niko se ne niko kretati i ne može ući nigdje bez QR kodova, posvuda su skeneri, policajci i stražari.. Kina i SAD,. tojest američka "duboka država"-stvarni vladari vlasnici SAD odlično surađuju u lažnoj pandemiji i planovima velikog reseta. sve ostalo je loša gluma za naivce. Kineski koncern Huawei je jedan od službenih sponzora "Svjetskog ekonomskog foruma"-WEF-a zajedno sa Majkrosoftom, Koka-Kolaom i mnogim drugim američkim i zapadnim koncernima. Vodeći kineski virusolog, dr. Gao Fu (to je kineski "Kon"), šef glavne kineske ustanove za prevenciju zaraznih bolesti-CCDC, član Kineske akdemije i član KP Kine je stari prijatelj Gejtsa, WEF-a, Klaus Švaba i ostale mafije. Gao Fu je u ime CCDC-a, sudjelovao na vježbi pandemije koronavirusa "Event 201", u oktobru 2019. u new yorku. Vježbu su organizirali Gejtsova fondacija, WHO, i WEF. Gao Fu je također sudjelovao na vježbi pandmije majmuskih boginja, koju su lani organizirali, globalističke organizacije: MSC (Minhenska organizacija o sigurnosti-iza koje konce vuku Rokefeleri) i NTI (Nuclear threat initiative)-organizacija američkog milijardera, osnivača CNN-a, Teda Tarnera. Kineski CCDC je bio jedan od službenih sponzora vježbe, zajedno sa Gejtsovom fondacijom, Fondacijom Wellcome Trust , i koncernima Johnson & Johnson i Merck. Ted Tarner je fanatični eugeničar, i bio je jedan od najvećčih obožavalaca nekadašnjeg kineskog de fakto fašističkog zakona, sa kojim je ljudima bilo zabranjeno da imaju više od jednog djeteta po obitelji. Taj zakon je bio na snazi više od 30 godina , a posljedice su bile desetci i desetci milijuna ubijene djece, (točan broj ne zna niko), ne samo nerođene, već i mnoge rođene djece. Zakon se sprovodio sa najvćom brutalnošću.. ako bi neka porodica već imala 1 dijete, i ako bi žena zatrudnila, a to vlasti saznale, odmah je bila odvođena u specijalnu zatvorsku kliniku za prisilni abortsu, a muž te žene bi bio strpan na robiju... Ted Tarner i Dejvid Rokefeler su svojevremeno predlagali takav zakon za sve države, za cijeli svijet. Inače Dejvid Rokefeler koji se kao i cijela familija Rokefeler cijelog života borio za smanjenje svjetskog stanovništva i da se rađa manje djece, umro je 2017. u dobi od 102 godine, nakon što mu je 6 puta presađivano srce.

 8. majstor života says:

  кина и сад одлично сарађују у плану пландемије, вакцинисања и великог ресета свјетског становништва. кина је након сад-а, други највећи финанцијер свјетске здравствене организације, што се тиче држава. кинеска државна организација за превенцију од заразних болести, CCDC, на челу са доктором Гао Фуом је учествовала на вјежби пандемије коронавируса Евент у октобру 2019. у њу јорку, као и 2021. на вјежби пандемије мајмунских ботиња. заједно са америчком државном установом CDC. Кинески CCDC је био и један од спонзора те вјежбе, заједно са Гејтсовом фондацијом. кина је пуна америчких и других западних великих концерна. и банака, који сви имају своје огромне канцеларије и фабрике у Кини. преко 20 кинеза били су ученици клауса шваба у "young global leaders forum" у Свјетском економском форуму, Најпознатији од нјих, Џек Ма, милијардер и власник концерна Алибаба и члан комунистичке партије Кине, као и доктор Фу. Садашњи кинeски вицешремјер Џингпинга, био је 2014. на скупу групе Билдерберг. Русија такођер одлично сарађује са СЕФ-ом и Клаусом Швабом. на онлјан скупу СЕФ-а 2021. Путин је у поздравном говору назвао Шваба, "драги Клаусе" и сам споменуо оно што се одавно зна; да се са Швабом познаје око 30 година и да је пуно пута био са њим у Давосу. СЕФ и Шваб су 2020. и 2021. оргабнизовали вјежбу хакерских напада и прекида ланаца обскрбе, "џбне поо, а домаћин вјежбе је била Сбербанка, на челу са Херманом Грефом,- такођер учеником клауса Шваба. На вјежби су били и неки највиши руски званичници, међу нјима и Михаил Митсутишин, премјер руске федерације.. Руски званичници чак поносно истичу, да Русија подржава Швабову "4. индустријску револуцију"...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u