РУСИ НАДМУДРИЛИ АМЕРЕ И НАТО: Док сви чекају испоруку С300 Сирији, он већ стигао (ФОТО)

RUSI NADMUDRILI AMERE I NATO: Dok svi čekaju isporuku S300 Siriji, on već stigao (FOTO)

26 septembra 2018

Rusija je obećala Siriji sisteme S300 u roku od dve nedelje, ali izgleda da su oni već stigli.

Kako bi sprečili incidente kao što je onaj sa obaranjem aviona Il-20, Rusi su rešili da isporuče sisteme S 300 Siriji.

Ministarstvo odbrane je obećalo da će sistemi biti isporučeni za dve nedelje, ali fotografije koje su se pojavile na internetu pokazuju da su Rusi u trenutku dok je Šojgu obećavao isporuku za dve nedelje, već isporučili te sisteme Siriji.

Prema tvrdnjama medija koji su objavili snimke, sistemi su isporučeni avionima sa vojnog aerodroma Mozdok u rusku bazu Hmejmim.

(Pravda)

KOMENTARI14 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  američki sateliti su shit ako ovu dostavu nisu uspeli da snime

 2. Dani says:

  Rekoh ja juce:Rusi nista ne najavljuju oni OBAVESAVAJU sta su vec uradili ;)))

  • rasta says:

   Kad sam vidio naslov pomislio sam na tebe :)

  • teoretičar says:

   Sećam se komentara i stvarno mi zapao za oko a sada sam ga potpuno shvatio. Delovalo mi uopšteno i pravilno a sada vidim koliko naši ljudi duboko osećaju i znaju. Bravo Dani.

  • Velika Metla says:

   Dani,tako se to i radi! A i zašto bi Rusija bilo kome ispostavljala planove svoje?

  • Miraš says:

   Da bi se zaštitili od izraelskih napada sa prvim kompleksima S-300 biće pokrivena zapadna strana Sirije, Damask sa okolinom i ceo jug Sirije. To znači da sa "ruskim suncem" biće obasjana i pokrivena i velika američka baza AL-Tanf na jugu Homsa na sred južne strane Sirije. Baza sigurno ima neku zaštitu, ali "ruski zraci" će tamo stizati, što rusomrzačkim jenkijima ni u mislima neće prijati. Ranije na Trampovu najavu da će se Američke snage povući sa juga Sirije iz baze Al Tanf Izrael je najviše insistirao da se Amerikanci odatle ne povlače. Sada baš Izrael je doprineo da ta baza ima sve manje smisla i svoje najveće prijatelje Amerikance koji jesu velika sila dovode u nezgodniji položaj. Direktan sukob oči u oči snaga SAA i Amerikanaca neće se desiti, ali nekako nešto će da im uleti i zatrebaće plastične kese za put do Amerike. Dosad je SAD donosila i unosila Siriji terorizam, ali sa ovom značajnom promenom terorizam bi mogli da osete na svojoj koži Amerikanci u Tanfu.

  • Kiki NS says:

   Da sam ja Rus, ne bi više ni obaveštavao , već bi obarao ,a posle , ako treba i izvinjavao za kolateralna štetu... Tako to rade oni ...

 3. Miraš says:

  Šta ima Bašar el Asad, zakoniti predsednik Sirije: slobodne teritorije ili samo mete slobodne za američke udare? Uspešno razvijanje nekoliko sistema S-300 u Siriji opredeliće da su slobodne teritorije Sirije stvarno slobodne, a da ne budu slobodne mete za SAD i ostale. Izrael sa svojim dosadašnjim ambicioznim, mnogobrojnim i podlim napadima ispašće da je poslužio sasvim suprotnom cilju od njegovih želja. Pod kontrolom Damaska (snaga SAA) je više od 60% teritorija Sirije. Ja računam da su to SLOBODNE TERITORIJE SIRIJE kad ono u praksi ispada da to su samo SLOBODNE METE za američke i co udare raketama, bar tako je bilo dosad.

 4. Miraš says:

  Naivno zvuči naslov „Rusi nadmudrili Amerikance“. Ne bavim se kritikovanjem ili omalova\avanjem Rusije, nego u Sirije se odijaju IGRE BEZ GRANICA baš teških igraća. Rusija će najverovatnije uspeti da smiri Izrael sa silom sa kojom raspolaže, ali sa Amerikancima će ići teže i puno sporije u odnosu na Izrael. Amerikanci itekako ćute i rade za svoje ciljeve u Siriji, oni su po svoj prilici prvi počeli da uvode najefikasnije odbrambene raketne sisteme koje imaju, a za razliku od Rusije nisu ni pozvani u Siriju. Na osnovu svoje sile sasvim slobodno zidaju bezakonje. Amerikanci, tako izgleda, već prave svoju zonu zabanjenih letova od Manbidža do istočnog dela pokrajine Deir ez Zor na teritoriji koju drže uz pomoć kurdskog SDF. Krajem avgusta iz Moskve su stizale izjave "Ukoliko SAD pokušaju da razmeste u Siriji sisteme protivraketne odbrane (PRO), Damask bi odmah trebalo da pokrene to pitanje u SB UN", izjavio je 29 avgusta ruski poslanik i prvi zamenik predsedavajućeg odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov. Istog dana je stigla vest: "Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nema informacije koje su preneli neki mediji, da SAD pripremaju razmeštanje sistema PRO na severu Sirije", izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Bogdanov. Sigurno je da Amerikanci neće nikog obaveštavati, a najmanje Rusiju i Siriju, o tome kako učvršćuju kvazidržavu u severoistočnom delu Sirije i time ruše sirijsku državnost u celini onakvu kakvu poznajemo i kakva je priznata u UN.

 5. Miraš says:

  Sirijski Kurdi su svesni da pored američke podrške imaju dva ozbiljna neprijatelja: Tursku i Siriju. Krenuli su oni u pregovore sa Damaskom, ali da li je to bilo koliko-toliko iskreno ili samo sa ciljem da sakriju prave namere svoje i svoji gazda Amerikanaca. U isto vreme njihovi saveznici Amerikanci otupeli su turski mač u Siriji. Turska sve manje radi na nastavku operacija za pravljenje tampon zone uz svoju granicu istočno od Eufrata na dugačkom severu Sirije, a sve više radi za svoje interese zapadnije u Idlibu. Dok se sudbina Idliba odlaže u tom vremenu Amerikanci će izgraditi PRO na severu Sirije, a posle toga Turska i neće moći da vojno ulazi na istočniji deo severa Sirije slično kao u Afrinu. Siriju zasad ozbiljno komadaju SAD, a s druge moguće je i Turska. Amerikanci i Kurdi zajedno drže oko 27,63% Sirije, a posebno Amerikanci drže još na jugu Homsa Al Tanf što je oko 3%. Turska u severozapadnom delu Sirije drži oko 4% teritorija, ali snažno utiče da se cela zona Idlib drži dalje od Damaska što je još 3%. Tursko sedenje na dve stolice nije sigurno do kraja kakve sve probleme će napraviti u Siriji. No dobro je da se sada i to što pre učvrsti sa sistemima S-300 ovaj veći deo teritorije Sirije koji je već slobodan od terorista.

 6. milos says:

  Prilozene slike su iz Kazahstana .

  • padre says:

   Dali si time hteo reći, da jih nisu isporučili?

 7. Velika Metla says:

  Nadmudriti glupe amerikance nije problem,nego je problem što oni ne shvataju i ne poštuju ništa drugo osim motke!

  • Deda Micko says:

   Ko god ih udari motkom, doprinosi njihovom prosvetljenju. Na zalost, do sada ih niko nije udarao tako da su podivljali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *