ЗАПАЊИО СВЕТ: Трамп изнео теорију завере и шокирао све!

ZAPANJIO SVET: Tramp izneo teoriju zavere i šokirao sve!

7 februara 2017

Donald Trump Holds Rally In Bethpage, New York

Američki predsednik Donald Tramp optužio je u ponedeljak „nepoštene“ medije da prećutkuju neke napade „radikalnih islamističkih terorista“.

– Islamska država angažovana je u kampanji genocida, čineći zločine po celom svetu – rekao je Tramp iz vojne baze Mekdil u Tampi na Floridi, strateškog vojnog centra za borbu protiv džihadističke organizacije.

Predsednik SAD istakao je da su „radikalni islamistički teroristi odlučni u nameri da napadnu SAD kao što su to već učinili 11. septembra, ali i u Bostonu, Orlandu ili San Bernardinu“, naglasivši da se isto sprema i Evropi.

– Videli ste šta se dogodilo u Parizu i Nici. To se događa u čitavoj Evropi. Došli smo do tačke u kojoj mediji više i ne izveštavaju o napadima – rekao je Tramp.

Bela kuća je sastavila spisak od 78 terorističkih pretnji i napada kako bi podržala tvrdnje svog predsednika. Ipak, na tom spisku se nalaze napadi o kojima je svetska štampa izveštavala javnost, poput onih u Parizu, Nici, Berlinu i San Bernandinu. Ipak, Tramp je insistirao da se u Evropi dogodio veliki broj napada o kojima štampa nije želea da izveštava, odnosno da ih predstavi „onakvim kakvi jesu – kao akt terorizma“, preneli su „Frans pres“ i „Gardijan“.

– U brojnim slučajevima vrlo nepošteni mediji ne žele o tome da izveštavaju. Oni imaju svoje razloge, i ja ih dobro znam, a mislim da ih znate i vi – rekao je Donald Tramp odbijajući da pojasni šta je time mislio.

Kada su novinari o trampovim tvrdnjama i optužbama upitali portparola Bele kuće Šona Spajsera, on je obećao da će „uskoro dostaviti listu od 78 napada“, istakavši da „veliki broj njih nije dobio odgovarajuću pažnju u medijima“.

Na spisku se nalaze teroristički napadi od Evrope, preko Bliskog istoka do Australije, ali iz nekog razloga izostavlja terorističke napade u Izraelu.

(Blic)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dragan Bec says:

    Na kosovu svaki dan šiptari napadaju srbe i niko o tome ne priča!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *