ЗАПАЊУЈУЋА претња Русије коју сви крију… ЕВО КОМЕ ЈЕ УПУЋЕНА

ZAPANJUJUĆA pretnja Rusije koju svi kriju… EVO KOME JE UPUĆENA

12 maja 2021

Izjava šefa Ministarstva spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, u kojoj je upozorio Ukrajinu na nepromišljene odluke povezane sa situacijom u Donbasu, upućena je ne samo ukrajinskim vlastima, već i SAD-u.

O tome su nedavno pisali kineski novinari koji su ukazali na to da je Moskva upozorila Vašington na ozbiljne posledice ukoliko bi američke vlasti odlučile da pruže Kijevu značajnu vojnu podršku, što bi moglo isprovocirati Oružane snage Ukrajine da ofanzivu pokrenu na Donbas.Kineski analitičari su pre svega skrenuli pažnju na nedavni intervju sa šefom ruskog Ministarstva spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Odgovarajući na novinarska pitanja, diplomata se obratio Kijevu, rekavši da su ukrajinske vlasti duboko u zabludi, nadajući se da će im Sjedinjene Države pružiti punu podršku tokom vojne operacije u Donbasu.

On je ukazao da Vašington neće intervenisati u situaciji na istoku Ukrajine i poslati svoju vojsku u pomoć Oružanim snagama Ukrajine.

Novinari su, nakon analize izjava Lavrova, došli do zaključka da je ruski diplomata, pozivajući se na Kijev, poslao nedvosmislen signal Vašingtonu.

Zapravo je upozorio Amerikance da se ne mešaju u građanski rat u Ukrajini, napominjući da bi takva odluka dovela do ozbiljnih posledica po Sjedinjene Države.

„Mnogi stručnjaci su saglasni da Vašington ne želi da ulazi u oružani sukob sa Rusijom, jer Sjedinjene Države nisu spremne za totalni rat“, rezimiraju kineski novinari.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Vlad Cepeš says:

  I samo dotle,do tog kamena,do tog bedema,nogom ćeš stupit možda poganom,drzneš li dalje ČUĆEŠ GROMOVE..............

  • Beli Orao says:

   Od koga je taj stih tj.iz koje pjesme , davno sam ga pročitao ali ga se sjećam ! Pomoz Bog Vlad!

 2. M says:

  Kijevske vlasti greše sigurno ulazeći u sukob s Rusijom,čak i u slučaju da im USA-NATO da i direktnu vojnu podršku!

  • Beli Orao says:

   Ameri će da uđu u rat ( možda) samo gledajući iz Poljske ….do poslednjeg ukra !!!

 3. Archelay says:

  Poletose dva belih ruskih bomardera ka Venecueli i-stigli.U Americi-muk.Sta se desava?Procenite sami posto nije vise Venecuela u zizi svetskih talasanja.Pa sad neka ukrajinski nadleznici procene kakav ce biti epilog.

  • Željko says:

   "Velikom bratu" se "tresu gaće" od Rusa, što vam je susjedi, bankrotirana "pravoslavna" Rusija je regionalna a ne globalna sila !

 4. šiško says:

  Tako je. Potpuno blesava ukrajinska politika zateže odnose sa Rusijom umesto da ih relaksira. Od te iste Rusije su imali onoliko koristi, a od zapada i njihove "pomoći" imali su samo štete. Očigledno se radi o korumpiranom političkom vrhu ukrajine, kad radi sve suprotno interesima ukrajinske države i naroda. Neka im je Bog u pomoći.

 5. rade n says:

  Sve vlade koje se podanicki odnose prema agresorskom zapadu a ne prate narodno raspolozenje i rade protiv njegove volje dozivece bozju i narodnu kaznu.Nauk i nasoj vladi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *