ЗАПАЊУЈУЋЕ САОПШТЕЊЕ АУСТРИЈСКЕ ВЛАДЕ!

ZAPANJUJUĆE SAOPŠTENJE AUSTRIJSKE VLADE!

28 avgusta 2019

Ministar odbrane Austrije Tomas Štarlinger upozorio je da vojska više nije u stanju da štiti građane, samo par nedelja nakon što je izazvao žestoke reakcije javnosti predlogom da se, zbog nedostatka sredstava, ukine prikaz Vojske Austrije na Dan državnosti 26. oktobra.

Ministar u ekspertskoj vladi ukazao je da vojska već sada ne može da se odbrani od sajber napada, kao i da više nije moguća dalekosežna zaštita kritične infrastrukture.Tomas Štarlinger procenjuje i da vojska za godinu i po više neće biti u stanju da plaća račune.

Štralinger je objasnio da vojska može da štiti možda još samo jedno od 256 kritičnih objekata.

Kada je reč o sajber napadima, vojska već sada nema nikakvu zaštitu, a u slučaju namerno izazvanog prekida snabdevanja strujom, i kasarne će biti u mraku, budući da više nisu odvojene od civilnog snadbevanja.

Pošto vojska nema ni svoje benzinske pumpe bila bi, kako upozorava, potpuno paralisana.

Što se vazdušne odbrane tiče, u intervjuu bečkom Prese, on je rekao neko ko želi ilegalno da preleti Austriju samo treba da čeka da padne noć, jer zna da tada nema gotovo nikakvog nadzora vazdušnog prostora.Štarlinger ističe da se mora doneti politička odluka u kojoj meri Austrija želi da šiti vazdušni prostor.

Takođe, predlaže povratak na stari sistem služenja vojnog roka.

Štarlinger će 10. septembra u izveštaju “Naša armija 2030” predložiti da se vojna obaveza ponovo podigne na osam meseci, pošto je trenutno šest meseci obuke, bez kasnijih vežbi.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Sekiracija bez potrebe, kao bajagi. Od kako je Evropska Unija izvršila anšlus Austrije, ona je automatski potpala pod zaštitu NATO pakta. …..Ko bi sada mogao da napadne Austriju? Srbija, Slovenija, Albanija? …..Samo je malo veći problem unutrašnji neprijatelj u vidu emigranata. Ali i to može da bude deo usluge NATO pakta, Austrija je fala bogu bogata država pa može da plaća zaštitu u godišnjim ratama 2% bruto nacionalnog dohotka.

  2. Za Srbiju says:

    Čemu sekiracija? Oni su navodno neutralna država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *