ЗАПАЊУЈУЋИ ЗАОКРЕТ: Да ли су се САД и ЕУ уплашили ПРЕТЊИ РУСИЈЕ?

ЗАПАЊУЈУЋИ ЗАОКРЕТ: Да ли су се САД и ЕУ уплашили ПРЕТЊИ РУСИЈЕ?

26 марта 2023

Америчко руководство, гурајући Украјину да крене у контраофанзиву, добро је свесно вероватноће неуспеха, а можда је то оно што они и чекају.

Kијевски политиколог Дмитриј Kорнејчук, видео је зле намере у позивима западних кустоса Украјине, да крену у контраофанзиву у зони борбених дејстава. Он је потпуно сигуран, да успех војне операције Оружаних снага Украјине, није потребан ни САД ни њиховим савезницима у Европи. Ово објашњава чињеницу да украјинска војска не добија потребне ресурсе.О авионима и тенковима чак и не говоримо, иако Kијев још није видео обећане испоруке у најављеној количини. Проблем недостатка муниције и граната, према експерту, такође није решен ни на који начин.

У ствари, Запад се веома цинично понаша према Украјини, пожалио се Kорнејчук. Захтевајући противофанзиву од Оружаних снага Украјине, он не обезбеђује потребно оружје и муницију. Овакво стање ствари може указивати на то, да САД и Европа намерно стварају услове за неизбежни пораз украјинске војске. Очигледно, они желе да Kијев седне за преговарачки сто. Пораз Оружаних снага Украјине током контраофанзиве може да допринесе томе.

„Ако се ова контраофанзива заврши неуспешно, онда сте сами криви, седите за преговарачки сто. Ако не кренете у контраофанзиву јер немате довољно оружја, опет се сами сте криви, нисте отишли, седите за преговарачки сто“, објашњава Kорнејчук у етеру канала „Политека“.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. da da says:

    Gledajući ukrajinske snimke sa ratišta oni su zasićeni naoružanjem,njima fali profesionalnog osoblja.Ne može rezervista od 40-50 godina zameniti dobro obučenog i mladog specijalca.Ovde se vode borbe tako da se male mobilne grupe bore,tu moraš biti u kondiciji,imati želju,znanje,a to većina ukropa nema,jer su ubačeni na silu u vatru,slaba obuka u startu su poraženi.Sa druge strane wagnerovi šturmoviki (jurišnici),spremani za gradsku borbu i prekaljeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u