ЗАПАЊУЈУЋИ ЗАОКРЕТ: Да ли су се САД и ЕУ уплашили ПРЕТЊИ РУСИЈЕ?

ZAPANJUJUĆI ZAOKRET: Da li su se SAD i EU uplašili PRETNJI RUSIJE?

26 marta 2023

Američko rukovodstvo, gurajući Ukrajinu da krene u kontraofanzivu, dobro je svesno verovatnoće neuspeha, a možda je to ono što oni i čekaju.

Kijevski politikolog Dmitrij Kornejčuk, video je zle namere u pozivima zapadnih kustosa Ukrajine, da krenu u kontraofanzivu u zoni borbenih dejstava. On je potpuno siguran, da uspeh vojne operacije Oružanih snaga Ukrajine, nije potreban ni SAD ni njihovim saveznicima u Evropi. Ovo objašnjava činjenicu da ukrajinska vojska ne dobija potrebne resurse.O avionima i tenkovima čak i ne govorimo, iako Kijev još nije video obećane isporuke u najavljenoj količini. Problem nedostatka municije i granata, prema ekspertu, takođe nije rešen ni na koji način.

U stvari, Zapad se veoma cinično ponaša prema Ukrajini, požalio se Kornejčuk. Zahtevajući protivofanzivu od Oružanih snaga Ukrajine, on ne obezbeđuje potrebno oružje i municiju. Ovakvo stanje stvari može ukazivati na to, da SAD i Evropa namerno stvaraju uslove za neizbežni poraz ukrajinske vojske. Očigledno, oni žele da Kijev sedne za pregovarački sto. Poraz Oružanih snaga Ukrajine tokom kontraofanzive može da doprinese tome.

„Ako se ova kontraofanziva završi neuspešno, onda ste sami krivi, sedite za pregovarački sto. Ako ne krenete u kontraofanzivu jer nemate dovoljno oružja, opet se sami ste krivi, niste otišli, sedite za pregovarački sto“, objašnjava Kornejčuk u eteru kanala „Politeka“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. da da says:

    Gledajući ukrajinske snimke sa ratišta oni su zasićeni naoružanjem,njima fali profesionalnog osoblja.Ne može rezervista od 40-50 godina zameniti dobro obučenog i mladog specijalca.Ovde se vode borbe tako da se male mobilne grupe bore,tu moraš biti u kondiciji,imati želju,znanje,a to većina ukropa nema,jer su ubačeni na silu u vatru,slaba obuka u startu su poraženi.Sa druge strane wagnerovi šturmoviki (jurišnici),spremani za gradsku borbu i prekaljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *