ЗАПЛОВИЛА РУСКА МЕГА ПОДМОРНИЦА: „Белгород“ има довољно наоружања да збрише град и флоту малих подморница за тајне операције!

ZAPLOVILA RUSKA MEGA PODMORNICA: „Belgorod“ ima dovoljno naoružanja da zbriše grad i flotu malih podmornica za tajne operacije!

28 juna 2021

Nova ruska podmornica opremljena nuklearnim arsenalom koja može da posluži i kao nosač aviona, pa čak i mali grad, krenula je na svoje prvo putovanje.Belgorod, najveća podmornica izgrađena u poslednjih 30 godina isplovio je nekoliko dana posle sukoba Moskve sa Londonom oko britanskog razarača Difender u Crnom moru.

Stručnjaci strahuju da bi 24 metra duga torpeda, nazvana Posejdon, kojima je podmornica opremljena mogla da izazovu podvodni, radioaktivni cunami i izazovu talase visoke 90 metara i unište priobalne gradove.

Ogromna podmornica pod nadzorom je tajanstvenog Glavnog direktorata za podvodna istraživanja i veruje se da je od suštinske važnosti za prikupljanje obaveštajnih podataka.

Veruje se i da je podmornica opremljena sa šest nuklearnih torpeda od kojih svaki može da ponese bojeve glave sa eksplozivnom moći od dve megatone, što je 130 puta snažnije od bombe koja je pala na Hirošimu.

Dr Sidart Kaušal sa Kraljevskog instituta smatra da je flota ovakvih podmornica strateški važna za ruskog predsednika Vladimira Putina. „Belgorod je dovoljno velik da bude matični brod jedinstvene grupe manjih plovila sa sposobnostima da idu duboko ispod površine i utiču na podvodnu infrastrukturu“, rekao je on nedeljnom izdanju Mejla.

„Dobro je opremljena za sabotažu i tajne operacije. Njena torpeda mogu da efikasno napadnu nosač aviona i trenutno protiv njih ne postoji odbrana. Belgorod nije deo ruske mornarice per se, što znači da će njegove tajne i agresivne akcije biti odbacivane kao neistinite“, upozorio je ekspert.

Kaušal kaže da komandanti podmornice odgovaraju direktno političkom vođstvu i zaobilaze komandnu strukturu ruske mornarice.

Nekoliko dana pre „promocije“ Belgoroda, ruska vojska ispalila je više hitaca upozorenja ka britanskom razaraču koji je uplocio u vode Krima.

London je demantovao da je došlo do incidenta i brod je danas pristao u gruzijsku luku Barumi kao „podrška bezbednosti regiona i u prkos onima koji bi da potkopaju globalnu bezbednost“.

(Kurir)

KOMENTARI6 komentara

 1. Pravda says:

  Pirgavi skotovi bi da kroje svijet, e pa necete kraj vam je blizu.

 2. hsrry neron says:

  Propaganda i ništa drugo. 40 godina star projekat kojeg je več odavno prevazišlo vreme.

  • milos says:

   ova nuk podmornica koja ide ispod arktika je ploveci armagedon, kakvi cunamiji to je za vezbe, ona nosi Interkont. balisticke rakete sa ciljevima po celoj planeti..

 3. Rista says:

  Po onome što piše o snazi torpeda, ako ja nisam zaboravio koliko je dva i dva, ova podmornica je u stanju da zbriše 6 gradova i to svaki po 130 puta i još plus po dva puta da bude sigurna da ih je uništila. To bre roneći armagedon, a ne podmornica. Imaju i Ameri to i ako do takvog sukoba dođe, dovoljno da jedna od podmornica izvrši samouništenje i zbogom đaci. Zato niko ne sme ni da je gađa kad se jednom nađe u okeanu. Ti je gađaš, na primer Rista bi je gađo gvozdencima pa da se smejem kako zvoni ko zvonce, a ona pukne. I nema više Riste. A nema ni onih 10 iljada kilometara naokolo. To mu dođe bre ko kraj Sveta. Eto, sada znate da postoji i naoružanje, i to na obe strane, koje niko ne sme da gađa. Svejedno da li je uništi suprotna strana ili ona lansira torpeda, ishod je isti. Samo tako se možemo rešiti Riste.(tako bre piše u kontekstu a ja samo ukrasio jezičkim ukrasima. Ja sam stručnjak za ukrase na papiru. Dobro, to već znate ali ovo o podmornicama niste znali, jelda?) Nešto sam se zamislio. Šta kada oni smislu bombu da uništi Sunčev sistem? Ne brine mene to uništenje, nego me brine gde da pobegnem?

 4. DrDre says:

  Ili po Srpski....Podmornica Beograd

 5. toza says:

  ova "mrcina" je verovatno oskar klasa, roni na kilometar dubine i moze da zbrise pola kontinenta, ako naoruzana IBM "sarmat" i prilicno je brza 60 km/cas, i ne nosi dzabe ime beograd..ovo je udarna podmornica..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *