ЗАПОВЕДНИК КФОРА УПОЗОРИО: „Могуће насиље на Косову и у региону“

ZAPOVEDNIK KFORA UPOZORIO: „Moguće nasilje na Kosovu i u regionu“

22 juna 2017

Fungo objasnio da „postoji snažan uticaj Rusije u regionu, mada nema dokaza o direktnom uplitanju Moskve“

Na Kosovu postoji više izazova za bezbednost i sveukupna situacija može postati vrlo krhka i nestabilna u celom regionu uz brzo izbijanje nasilja, upozorio je u Briselu zapovednik Kfora, general Đovani Fungo.

– Bezbednost Kosova je povezana sa stabilnošću i sigurnošću celog područja zapadnog Balkana, a na Kosovu se svakodnevno suočavamo sa izazovima političkih i multietničkih zategnutosti, verskog ekstremizma, problemima izbeglica i migranata, kao i s ruskim uticajem – ocenio je u Evropskom parlamentu zapovednik snaga NATO na Kosovu.

On je u raspravi o bezbednosnoj situaciji na zapadnom Balkanu u Pododboru za bezbednost i odbranu Evropskog parlamenta objasnio da „postoji snažan uticaj Rusije u regionu, mada nema dokaza o direktnom uplitanju Moskve“.

Zapovednik Kfora general Đovani Fungo je naglasio da „političke i međuetničke zategnutosti pogađaju sve ljude u regionu“, upozorivši da je „do napetosti među etničkim grupama došlo posebno i na Kosovu poslednjih meseci“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Digitron says:

    Pa da Rusi opet krivi što ih Srbi vole i obožavaju a to što su Kosovo i Bosna kolevka terorizma nije bitno. Možda bi najbolje bilo da Srbi nestanu i da se Srbija podeli na ravne časti državama u regionu i onda bi bio zagarantovan mir i planeta spašena. Ovako teroristi nisu nikakva opasnost oni su tu prisutni tek onako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *