ЗАПУШИЛИ УСТА злочинцу Месићу!

ZAPUŠILI USTA zločincu Mesiću!

25 oktobra 2016

357365_1 Mesic 234

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiju poručilo je nekadašnjem hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću da je on poslednji čovek, koji može bilo šta da traži od Srbije, a posebno ne da se Beograd izjašnjava da li je za celovitost BiH ili Milorada Dodika, koji, kako je naveo, rastura tu državu.

„Vi ste poslednji čovek koji može to da traži od Srbije. Vi brinete o celovitosti Bosne i Hercegovine, a bili ste ključni čovek u zločinačkom udruženju razbijača SfRJ.“, – navodi se u saopštenju tog udruženja.

Iz Udruženja podsećaju da je Mesić kao poslednji predsedavajući Predsedništva SfRJ svetu poručio:“Ja sam svoj posao završio, Jugoslavije više nema“.

Iz Udruženja ukazuju da je zbog „razbijača SfRJ, prvog hrvatskog predsednika franje Tuđmana i njegovih Zengi od 1991-1995.“ na hiljade i hiljade Srba ubijeno, na stotine hiljada domova, kuća i ognjišta je spaljeno, a u zločinačkim akcijama „Bljesak“ i „Oluja“ proterano je 250.000 krajiških Srba iz SAO Krajine i Hrvatske.

„Pošto je Vaša zločinačka NDH priznala zločinačku tvorevinu Kosovo, a napadate Republiku Srpsku i Dodika pitamo vas: Da li je pravedno da se NATO agresijom otme Srbiji Kosovo i Metohija, a da Bosna dobije teritoriju Republike Srpske i to bez pravde za srpske žrtve.“, – navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KIM.

KOMENTARI5 komentara

 1. Jure says:

  Bosna i Hercegovina ne može dobiti ni od koga Republiku Srpsku, jer je njen teritorij i prije postojanja Republike Srpske pripadao Bosni i Hercegovini. Republika Srpska je jedno veliko ništa bez Bosne i Hercegovine i postoji samo kao dio BiH.

  • Lune says:

   Hm,hmm...Jok !!!

 2. Robert Wronsky says:

  Bezobrazno I zlobno je da oni koji su prvi digli oruzje i napali hrvatski narod, poklali na tisuce nevinih I nemocnih, oruzjem koje su ukrali od Hrvata, porusili gradove, sela,tvornice, stvarni zlocinci, prozivaju nekoga drugog da je kriv za raspad Jugoslavije.

 3. Robert Wronsky says:

  I kome oni mogu zapusiti usta? Mogu samo varati neduzne hrvatske Srbe kojima su takvi glavni krivci za njihov egzodus. I danas su mogli lijepo zivjeti na svojim ognjistima u rodnoj Hrvatskoj da ih braca iz Srbije nisu nahuskali na rat i "pomagali".

 4. tinman19 says:

  SFRJ bi se ionako raspala i bez Mesića. Ta država je postojala i trajala samo kao Titovo nasljeđe, a nikome nakon Tita više nije valjala. Bilo je samo pitanje trenutka kad će hrvati i slovenci izaći iz Jugoslavije. To nije bio nikakav zločinački poduhvat nego Mesića nego politika koja je išla nezaustavljivo u tom pravcu. Činjenica je da Mesić nema što da traži od Srbije, ali on s razbijanjem SFRJ nema baš puno veze. Bio je samo izvršitelj onoga što je tada bilo jasno samo po sebi. Jugoslavija je nakon Tita možda bila dobra jedino srbima. Nikakvo čudo da se raspala. Hvala bogu pa sada svatko živi u svojoj državi. To je jedina pravda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *