ЗАРАТИЛЕ ДВЕ КОРЕЈЕ: Жесток артиљеријски сукоб!

ZARATILE DVE KOREJE: Žestok artiljerijski sukob!

20 avgusta 2015

_82105078_8a90f767-aecb-4cde-8fdc-d29558b60fb9Vojska Severne Koreje pucala je danas na teritoriju Južne Koreje u graničnoj oblasti, a južni sused uzvratio je sa nekoliko desetina artiljerijskih granata, prenela je agencija Jonhap iz Seula.

Meta severnokorejske vatre bio je zvučnik sa kojeg je danima emitovana propaganda protiv vlasti u Pjongjangu, ali nije bilo štete.

Južnokorejska vojska je započela hitnu evakuaciju svog stanovništva koje živi u pograničnoj oblasti.

U agencijskom izveštaju navodi se da Severna Koreja nije odgovorila na artiljerijsku vatru sa juga u kojoj su upotrebljene granate kalibra 155 milimetara.

Pročitajte još:

SEVERNA KOREJA PRETI: Ako SAD ne ispuni naše uslove do ponedeljka, napadamo i započinjemo rat!

Nije bilo žrtava niti štete u ovoj kanonadi, ali Seul je ipak izdao naređenje da se evakuiše stanivništvo koje živi na zapadu Korejskog poluostrva, gde se incident dogodio.

Incident se dogodio nakon što je južnokorejska predsednica Park Geun Hje izjavila da će oštro odgovoriti na svaku provokaciju sa severa koja ugrožava bezbednost građana Južne Koreje. Nije dostupno više detalja o tom incidentu, pa se tako ne zna ni šta se dogodilo u južnokorejskom gradu na koji je ispaljena granata. Zvanični Pjongjang je prošle nedelje zapretio da će se osvetiti zbog toga što je Seul posle više od decenije opet uključio pogranične zvučnike za propagandu, putem kojih kritikuje navodne severnokorejske provokacije i hvali demokratski sistem Južne Koreje.

Vlasti u Seulu su 11. jula ponovo uključile propagandne zvučnike, kao odgovor na to što su severnokorejski vojnici navodno prešli granicu i postavili nagazne mine, koje su eksplodirale i povredile dva južnokorejska vojnika.

KOMENTARI5 komentara

 1. Žan Žak Masturbatourr says:

  bravo S.Koreja !!!

 2. gladijator svjatoslav says:

  severna koreja sigurno može da pogodi ameriku ,amerika ne sme da napadne severnu koreju pošto se ona graniči sa rusijom i kinom gotovo kao klin je izmedju kine i rusije pa bi pokušaj napada na severnu koreju mogli smatrati kao napad na svoju teritoriju.zato severnoj koreji nije potrebna odbrana.pobeda,pobeda,pobeda,ura,ura,ura.

 3. Mali says:

  ...zvučnik sa kojeg je danima emitovana propaganda protiv vlasti S Koreje... ...odgovoriti na svaku provokaciju sa severa koja ugrožava bezbednost građana Južne Koreje... Pa ne znam ko koga prvocira..Kim je u pravu,po meni.

 4. Elliott Ness Chikago says:

  TO JE KIM IL UN NIJE KIM AL UCK,IMA PETLJU NIE RAZORUZAO DRZAVU I NE LIZE GUZICU NIKOME.

 5. miroslav says:

  Nema od tog megafon rata nista:)))Severna koreja je izolovana zemlja i mi o njoj nista ne znamo.Da pogodi Ameriku?Cime:))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *