ЗАРАТИЛИ Меркелова и Ердоган

ZARATILI Merkelova i Erdogan

9 marta 2017

_86206418_029674819-2 Merkel Erdogan 4t

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da komentari turskog predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i drugih turskih zvaničnika koji su optužili Berlin za „nacističku praksu” ne mogu biti tolerisane.

U obraćanju parlamentu Merkelova je rekla da su takvi komentari „tužni i izuzetno pogrešni“, kao i da su sasvim neopravdani.

Nemačka kancelarka je izjavila da neće dozvoliti da se žrtve nacista minimiziraju takvim poređenjima.

Merkelova je pozvala da se učini sve što je moguće kako bi se rešile nesuglasice Nemačke i Turske koje su, kako je naglasila, nedavno došle do izražaja.

– S naše tačke gledišta, poboljšanje nemačko-turskih odnosa vredno je svakog truda, ali na osnovu naših vrednosti i naših očekivanja – poručila je Merkel.

Ona je istovremeno ukazala na brojne veze Nemačke i Turske, kao što je članstvo u NATO-u i zajednička borba protiv terorizma, preneo je Rojters.

– S jedne strane postoje brojni zajednički evropsko-turski interesi, a s druge strane, postoje duboke razlike između EU i Turske i između Nemačke i Turske, i to ponovo osećamo ovih dana – rekla je Merkelova obraćajući se Donjem domu nemačkog parlamenta.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Covek je 100% u pravu! Merkelova je NACISTA od glave do pete! Postoje materijalni dokazi za to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *