ЗАРАТИЛИ Трамп и „Гугл“

ZARATILI Tramp i „Gugl“

20 avgusta 2019

DONALD Tramp optužio je kompaniju Google da je 2016-te manipulisala američkim predsedničkim izborima u korist Hilari Klinton.

Čak je pritom naveo da je Klintonovoj „donela milione glasova“! Pa nastavio i precizirao:

„Google je manipulacijama Hilari Klinton obezbedio najmanje 2,6 miliona glasova, a možda i svih 16 miliona. Ovo je objavio njen pristalica, a ne Trampov“.Američki lider se pozvao na neki „izveštaj“, ali nije oktrio ni koji ni čiji.

Prema zvaničnim podacima, Klintonova je dobila tri miliona glasova više od Trampa, ali je izgubila zbog specifičnosti američkog izbornog sistema.

Izbori predsednika SAD su dvostepeni i presudnu važnost ima broj osvojenih `elektora` po američkim savetznim državama, a ne realno osvojeni broj glasova na nivou Sjedinjenih Država.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Tako to ide kod svake demokratije: Fer borba u krađi glasova. Pa ko više ukrade, on je pobedio na izborima, i svi protivnici mu čestitaju. Kod nas su najveći majstori krađe glasova uvek bili vladajuća stranka. Oni imaju pare da kupe brojače glasova i glasačkih listića. A ovo sa elektorima, to je malo savršeniji sistem, koji dozvoljava da kompjuter broji glasove. To je odličan sistem, ne mora da se organizuje po biračkim mestima, samo da se malo isprogramira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *