Застава Исламске државе поново се вијори у Босни

Zastava Islamske države ponovo se vijori u Bosni

14 marta 2015

Islamic-State 65U vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči kod Srebrenika u BiH ponovo su istaknute zastave terorističke organizacije Islamska država, dok policija još traga za barjacima i osobama koje su ih na istom mestu postavile početkom prošlog meseca (februar).

Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama i koja je načinjena u utorak na jednoj kući u Gornjoj Maoči se vide tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić. Reč je o istoj kući na kojoj su zastave i obeležja Islamske države bila istaknuta i prošlog meseca.

Bosnić je prošlog meseca, kada je otkriveno da je Gornja Maoča “ukrašena” zastavama Islamske države, izjavio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi.

„U selo su došla dvojica sa strane koji su na napuštenu kuću okačili zastave. Zajednica kojoj pripadam nema ništa s tim“, rekao je tada Bosnić.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da ne može davati nikakav komentar o ponovnom isticanju zastava zloglasne terorističke organizacije u Gornjoj Maoči.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, zajedno sa snagama Federalne uprave policije i MUP-a Tuzlanskog kantona i u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, upali su u Gornju Maoču kada su prošli put istaknuta obeležja Islamske države, ali ništa nisu pronašli.

(Glas Srpske)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *