ЗАСТАВА

ZASTAVA

19 avgusta 2016

vesna-veizovic 5676Piše: Vesna Veizvoić

Brojni mediji u Srbiji, ali i u regionu objavili su pre nekoliko godina informaciju da je Vučić šiptarskog porekla, jer mu je navodno biološki otac Fahri Musliu. Tu tvrdnju potkrepili su činjenicom da je Musliu bio kolega Vučićeve majke baš u vreme njegovog začeća, ali i očiglednom fizičkom sličnošću.

Pre dva dana Srbiju je posetio još jedan Vučićev prijatelj. Čovek koji je itekako zaslužan za rasturanje Jugoslavije, brojne građanske ratove, bombardovanje Srbije i legalizaciju šiptarske kvazidržave na Kosovu i Metohiji.Da li je to istina, ili ne, verovatno nikada nećemo ni saznati. Kao što šira javnost nikada neće biti obaveštena o ustaškom poreklu Borisa Tadića, niti ko je zapravo Josip Broz Tito, ali je javnosti i bez toga jasno da nijedan od pomenutih, ali i svih ostalih vlastodržaca koji su na vlasti od 1944. godine nije bio Srbin. Bar ne u duši, niti u odbrani srpskih nacionalnih interesa, odnosa prema svom narodu i svojoj zemlji.

U Srbiji je dočekan kao naš najveći prijatelj, maltene neko od koga nam zavisi budućnost. Doduše, Srbi ga nisu dočekivali, dočekao ga je Aleksandar Vučić sa svitom svojih nemoralnih beskičmenjaka, kome budućnost i zavisi od količine poslušnosti i poltronstva prema potpredsedniku Amerike. Mediji su čitav dan brujali o blokiranom Beogradu i silnim pohvalama koje je domaćim okupatorima uputio Bajden, sve dok jedan detalj ali i nastavak njegovog putešestvija na Kosovo i Metohiju, nije razbio režimski spin o „velikom prijatelju Srba“ koji se ne kaje zbog NATO bombardovanja ali žali žrtve(čije?).

U protokolarnom priručniku Ministarstva spoljnih poslova Srbije se u jednom delu navodi da je obaveza da se prilikom smotre, posle koračanja crvenim tepihom ispred počasne jedinice Vojske Srbije, zastane ispred zastave Republike Srbije i treba se “lako nakloniti zastavi“.

Bajden je ovom prilikom, tokom koračanja sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, zastao, pogledao ka zastavi Srbije, dok se Vučić “lako naklanjao“, a zatim nastavio koračanje.

Naravno da nije obaveza pokloniti se pred nečijom zastavom, tim činom se ukazuje poštovanje zemlji, domaćinu koji ugošćava određenog diplomatu. Da ni reč više nije rekao, ovim činom Bajden je svima stavio do znanja koliko poštuje Srbiju ali i onoga koji ga je lično dočekao – Aleksandra Vučića.

Ovaj gest poniženja Srbije našem premijeru očigledno nije zasmetao, čim je nastavio sa slugenjarskim ponašanjem potlačenog sve vreme Bajdenove posete. Da li je u pitanju nedostatak osećaja pripadnosti zemlji koju vodi, ili je beskičmenost uzela maha pa je vlast iznad svakog ponosa, ne znamo, ali ostaje činjenica da bi bilo koji ozbiljan političar kome je stalo do sopstvene zemlje i ličnog ugleda u najmanju ruku zatražio izvinjenje ili uputio protestnu notu, međutim mi nismo odavno ni ozbiljna zemlja a tek političara nemamo.

Verovatno želeći da ublaže ovaj Bajdenov gest, koji je ujedno i otvoren stav prema našoj zemlji, režimski mediji su objavili čitav niz informacija o poseti Bajdena Kosovo u Metohiji i tobožnjoj grdnji šiptarskih okupatora. Što je čista izmišljotina. Bajden jeste posetio Kosovo i Metohiju, ali je njegova poseta za razliku od one u Beogradu bila daleko srdačnija i sa puno poštovanja.

Ispred zastave šiptarskih okupatora Bajden je zastao i duboko se poklonio.Doduše, valja primetiti da je pored šiptarske zastave bila i majčinska, odnosno američka zastava. Kojoj se tačno poklonio, nije ni bitno, jer su obe njegove.

On je zatim pohvalio razvoj Kosova kao najmlađe države na Balkanu, i kazao da je njegova prva poseta Kosmetu bila sredinom sedamdesetih, dok je još bio senator, i to u vreme kada su separatisti načinili prve korake ka odvajanju. Složio se da Amerika u šiptarskim teroristima ima trajne saveznike, budući da je upravo SAD zemlja koja im je dala najveću podršku u izgradnji, odnosno u odvajanju od Srbije.

„“Moramo da nastavimo dalje. Kosovo je mlada država.Za ovo radite. Ovo do sada postignuto ne samo da će učiniti revoluciju na Kosovu, već i širom Balkana. Ovo zahteva neprekidan rad. Iako ne znamo koliko ćemo biti na ovom svetu, ali moramo da radimo zarad naše dece“, rekao je Bajden.

On je ovde jasno ponovio ono što je nedavno kazala i Viktorija Nuland, odnosno da Amerikanci otvoreno zastupaju i lobiraju za nezavisno Kosova. Ukoliko je i opominjao šiptarske okupatore da što pre reše formiranje ZSO, to je samo iz razloga što ZSO predstavlja pečat Briselskog sporazuma, odnosno priznanja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Dok se u Srbiji istovremeno ta ista ZSO predstavlja kao vrhunac srpske diplomatije. Da nije tužno bilo bi smešno isticati kao uspeh predaju sopstvenih teritorija i formiranje novih pod patronom šiptarskih okupatora i ovakvih američkih „prijatelja“ dok su sve stare institucije koje su bile pod jurisdukcijom Srbije ugašene.

Šiptari su Bajdena, umesto soli i hleba i opanaka od 70 evra, takođe dočekali sa poklonom ali i dokazom da je srpski Kosmet američki protektorat, naime, oni su put koji vodi ka Bondstilu, najvećoj američkoj vojnoj bazi na Balkanu, nazvali po pokojnom sinu američkog potpredsenika – Bo Bajdenom.

Da li Šiptari sami smislili ovaj udvorički gest ili je to smislio sam Bajden, teško je reći. Činjenica je da oni sami na Kosmetu Amerikancima predstavljaju nužno zlo, no ipak manje nego što su to bili Srbi, koje je podsetimo se isti taj „prijatelj“ srbski `99. nazvao „nepismenim degenericima, ubicama beba, silovateljima koje sve treba poslati u nacističke koncetracione logore.“

Ko jednom ima ovakvo mišljenje o jednom narodu i koji to mišljenje propagira širokim masama kao opravdanje za njegovo ubijanje, ne menja ga tek tako. Jedina razlika između stava Bajdena prema Srbija tada `99. i danas jeste što je onda govorio kao agresor, a danas je došao kao kolonizator.

Vesna Veizović

(Vaseljenska)

KOMENTARI2 komentara

  1. DRAGANešković says:

    Ništa nije navodno, Vućićevo izvorno očevo prezime je MUSLIJU, jer njegov biološki otac se zove Fahri Musliju. i ovaj šiptar živi i radi u Beogradu pa može lako da se uradi DNK analiza, i posle ove analize neće više biti dvojbe, zače se tačno ko laže, narod poput Vas i mene ili naš šiptar Vučić-Musliju. Pružam Vam prliku da vidite intervju na TV Palmi Vućićevoj-Muslijinog tatu, pa resudite sami, TV Palma Plus - Fahri Musliu - 06.04.2013 Ovaj intervju sa Musliu , 34 minuta traje! http://www.youtube.com/watch?v=07L5cwZ9FYw

  2. gici says:

    Svaka čast,odličan komantar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *