ZAŠTIĆENI SVEDOK: Naser Orić je lično zaklao devetoricu Srbu

ZAŠTIĆENI SVEDOK: Naser Orić je lično zaklao devetoricu Srbu

6 februara 2014

NaserABIHDesna ruka muslimanskog komandanta, koji je do detalja otkrio saznanja o zločinu u Potočarima, označio je Nasera Orića kao naredbodavca i izvršioca klanja civila 12. jula 1992. godine, navodi izvor blizak istrazi.

Bivši komandant Armije BiH Naser Orić lično je zaklao devetoricu Srba u Potočarima 12. jula 1992. godine, izjavio je u Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine njegov blizak saradnik, a sada zaštićeni svedok

Zaštićeni svedok je bio Orićeva desna ruka, a šifrovano ime u ovom postupku mu je “Simbad”.

Reč o čoveku koji je i sam učestvovao u zločinima nad srpskim stanovništvom, za šta je u BiH dobio vojno odlikovanje “Zlatni ljiljan”. Dodaje se da se njegovo ime čuva u strogoj tajnosti zbog opasnosti od Orićeve osvete.

– Svedok saradnik je do detalja otkrio saznanja o zločinu u Potočarima, označivši Orića kao naredbodavca i izvršioca klanja devetorice srpskih civila 12. jula 1992. godine. Svedok uživa punu zaštitu države Srbije i u velikom je strahu da ne prođe kao jedan od potencijalnih svedoka kojem su Orićevi ljudi pucali u glavu – izjavio je za  izvor blizak istrazi.

Kako se navodi, Naser Orić je do 2011. godine vodio poslove u Srbiji, gde je imao ljubavnicu, a da se sprema njegovo hapšenje saznao je od doušnika iz naše zemlje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *