Зашто би пројекте чудне дружине под именом Не давимо Београд финансирала Рокфелер фондација?

Zašto bi projekte čudne družine pod imenom Ne davimo Beograd finansirala Rokfeler fondacija?

11 jula 2016

vladimir-djukanovic 54Piše: Vladimir Đukanović

Zabrinjava me to što, kada razgovaram sa svojim partijskim saborcima o protestima u Beogradu, shvatam oni njih olako shvataju. Stičem utisak da oni i ne razumeju o čemu im pričam. Čast izuzecima i onima koji prate zbivanja u Istočnoj Evropi, ali takvih je u stranci kojoj pripadam veoma malo. Nije da kritikujem svoje partijske saborce, ali mnogi u Srbiji koji nisu politički angažovani ne razumeju o čemu se radi na tim protestima i lakonski ih prihvataju kao skup nejake opozicije koja buče i arlauče sa žutom patkicom. Naivnost srpskog naroda neretko nas je žestoko koštala, a posledice te naivnosti uvek smo skupo plaćali.

Moja obaveza je da ukazujem građanima o kakvoj se opasnosti po državu radi. Nije ovde opasnost po vlast, jer prirodno je da se vlast menja. Ovde je opasnost po državu, a to akteri tih dobro sponzorisanih protesta i ne kriju kada kažu da su oni opozicija čitavom sistemu. Oni se zalažu da se ne izlazi na izbore, već da se vlast menja vansistemski, odnosno mimo izbora. Ono što oni propagiraju svodi se na najgori vid anarhije, u kojoj se afirmiše bezgranična sloboda, dok se država smatra tamnicom koja ograničava slobodu građana.

U sistemu vrednosti ove družine nacija i vera se smatraju skarednim. Ateizam je vrhunsko božanstvo koliko god to delovalo paradoksalno. Prema njima, Crkvu bi trebalo ugasiti i svesti život na antiduhovan u kome su najniži porivi i materijalističko shvatanje dogma po kojoj svi moramo da živimo. Koliko mrze veru, toliko agresivno svima nameću ateizam, ne ostavljajući nikome pravo izbora. One koji veruju proglašavaju za retrogradne, jer njihov smisao života svodi se na zadovoljenje najnižih ljudskih potreba koje, ako nisu zadovoljene, znači da im je za tako nešto kriva vlast, sistem, narod kome pripadaju itd.

Njihov osećaj nacionalne pripadnosti ne postoji. Oni pripadaju grupaciji koja je sebe nazvala „skvoterima“, koji imaju pravo da osvajaju svaki prazan prostor, jer im se tako može. Zakoni za njih ne postoje, jer jedini njihov zakon je onaj koji oni umisle da je pravedan. Za njih ne postoji reč „imovina“ i „vlasništvo“, jer, ako je nešto napušteno, pa čak i privremeno, bez obzira na to što ima vlasnika, oni to otimaju i prave demonstracije ukoliko država pokuša da ih izbaci.

Propagiranje takvog anarhizma i života u paralelnom sistemu u kome važe njihovi zakoni i pravila opasnost je koja se lagano i sve više širi među mlađim svetom, a protiv koje država objektivno ne može da se bori, jer ne postoji adekvatan metod. Suština je izbrisati iz razmišljanja običnog čoveka da je država osnovna organizacija koja ima pravo da donosi zakone prema kojima se kovodi jedno društvo.

U početku oni deluju kao grupica zaluđenika i idiota, ali vremenom oni svoju ideju sve više šire, postaju agresivni, dolaze do određenih donacija, jer mnogima sa strane odgovara finansiranje takvih likova s obzirom da zagovaraju bezvlašća. Kada je bezvlašće, tada je onima koji bi Srbiju da drže pod kontrolom najlakše. Uostalom, zašto bi projekte i studije ove čudne družine koja se danas okuplja kroz organizaciju Ne davimo Beograd finansirala Rokfeler fondacija? Koji motiv ima jedna takva institucija da finansira grupu besposličara, koji se bave zauzimanjem praznog prostora mimo zakona?

Ne bih, naravno, da preuveličavam opasnost koja preti državi od ovih egzotičnih likova. Ipak, kada neko ima neverovatnu medijsku podršku kao oni, kada mogu svaku akciju na ulici lagano da izvedu, jer imaju očito prilično veliki budžet, kada sa njima na protestima šetaju diplomate američke ambasade, kada gotovo niko ne sme da napiše reč kritike na njihov račun, jer će doživeti satanizaciju u soroševskim medijima, kada oni sebi mogu da daju za pravo da u državi u kojoj narod preko 80 odsto podržava i voli Rusku Federaciju oni bez blama izjavama vređaju Rusiju, onda je jasno da se radi o prilično moćnoj i drskoj grupaciji. Zato će biti izuzetno loše ako ne shvatimo kolika su oni opasnost po državu. Plašim se da će, kada to budemo shvatili, biti suviše kasno.

(Standard.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. lilit says:

    Gsn Vlado, rekli ste ISTINU, svaka vlast je došla uz pomoć belosvetskih OLOŠA!

  2. Nika says:

    Cenjeni kolumnista Đukanoviću, bilo bi ti najpametnije da pročitaš kolumnu pod brojem 4. gospodina Gorana Jevtovića i prestaneš zamajavati narod, isto kao i onaj čiju katastrofalnu politiku zastupaš. Srbija nije nikad bila u sramnijem i poniženijem položaju od onog u kome se danas nalazi, a sve zahvaljujući politici tvog "velikog vođe". Za takvu katastrofu ste upravo najzaslužniji vi koji podržavate ovu katastrofu i sramotu, zbog svog ličnog interesa. Smetaju ti one NVO koje organizuju akciju Ne davimo Beograd, koje finansira Rokfeler, a ne smetaju one čijim sednicama prisustvuje Aleksadnadar Vučić, a koje isto tako finansira i Rokfeler i Soroš, a koje otvoreno rade protiv interesa Srbije. Svi trebamo ustati protiv onih koji mitinguju tražeći odgovornost onih koji su rušili objekte usred noći. Idi ti stani ispred njih pa im "pravnički" objasni da je takav postupak vlasti sasvim legitiman i legalan i da tako radi vlast svake pravno uređene države na svetu. A kad već znaš da preko 80% građana Srbije podržava i voli Rusku federaciju, što onda Srbija ne potpisa ni jedan sporazum sa tom federacijom kakav potpisa sa onima koje u svojoj kolumni pominje Goran Jevtović. Vi se svakom svojom nesuvislom izjavom u odnosu na dela sami upetljavate u sopstvene laži k'o pile u kučine.

  3. Rale says:

    Đuka isti ti što su vam uvalili patku i vas finansiraju.Ista ste vi fašistička i antisrpska banda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *