ЗАШТО ДРЖАВА НЕ РЕАГУЈЕ?! Азем Власи у сред Србије заговара њено даље комадање!

ZAŠTO DRŽAVA NE REAGUJE?! Azem Vlasi u sred Srbije zagovara njeno dalje komadanje!

12 maja 2018

Na tribini u Novom Pazaru SDA Sandžaka i Vojvođanski klub govorili o statusu Bošnjaka i izneli antidržavne poruke. Imamović: Tražimo autonomiju po modelu Južnog Tirola. Kostićeva: Borite se za ono što vama odgovara.

Tražimo autonomiju za Sandžak, promenu Ustava i status konstitutivnog naroda za Bošnjake!Ovo je u četvrtak u Novom Pazaru, na tribini SDA „Autonomija – formula opstanka“ poručio Enis Imamović, potpredsednik stranke i poslanik u Skupštini Srbije.

Sa istog skupa podrška im je stigla i od predsednice Vojvođanskog kluba Branislave Kostić, koja je poručila da „građani Sandžaka imaju legitimno pravo da se bore za nivo autonomije za koji smatraju da im odgovara“. A ta organizacija, koja je na predsedničkim izborima podržala lidera PSG Sašu Jankovića, već duže se zalaže da Vojvodina dobije zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast.

Na sve se nadovezao i Azem Vlasi, nekadašnji savetnik Hašima Tačija, koji je u Novom Pazaru, sada iz uloge političkog analitičara, „posavetovao“ našu zemlju da se „ne isplati nikome gaziti prava, jer se to vraća kao bumerang, što Srbiji treba da bude pouka“.

Na skupu, na kom se moglo čuti dosta antidržavnih tonova, Imamović je Sandžak nazvao „klasičnim primerom prekogranične regije“:

– Model Južnog Tirola najprihvatljiviji je za nas, jer smo slični po broju i strukturi stanovnika. To predlažemo u dobroj nameri, da pomognemo Srbiji i Crnoj Gori.

Vlasi je Bošnjacima srdačno preporučio da za ostvarenje svojih ciljeva iskoriste dobre odnose između Srbije i Turske, odnosno predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana:

– Ukoliko država želi da bude stabilna, mora uvažavati regionalizam i specifičnosti odrećenih sredina, naroda i kultura.

Pozivanje na referendum

Kad god traže autonomiju Sandžaka, lideri SDA, a i nekih drugih bošnjačkih stranaka, pozivaju se na referendum iz 1991. koji je organizovala SDA i koji je tadašnja vlast u Beogradu proglasila ilegalnim i ništavnim. „Referendum“ je održan „po kućama“ i u Srbiji i Crnoj Gori, a u SDA su tvrdili da se više od 95 odsto Bošnjaka izjasnilo za autonomiju Sandžaka, s pravom priključenja nekoj od tadašnjih republika.

KOMENTARI11 komentara

 1. Miraš says:

  Izabrati Marijana Rahoja za predsednika Srbije, a ne mlitave SNS-ovce.

 2. Zoran says:

  Drzava d areaguje? Pa ne ocekujete valjda da ga Vucic JAVNO pohvali. Vucic samo SPC malo nipodastava, a one na jugu CENI.

 3. Mali Vuk says:

  Zasto drzava ne reaguje??? Zato sto ne postoji! Srbija postoji samo kao rec i ona je predmet pljacke i unistavanja od nazovimo je njene vlasti!!!Ima i Ustav i zakone koji nevaze za vlast ...

 4. Pored Vojvodine i Sandjaka, i Presevska Dolina i Vlaska Krajina takodje treba da dobiju status Republika sa pravom na otcepljenje.Beograd i Srbijanci su pokazali da nikada nece odustati od fashizma.Razlog za to je jer je SPC(srBska parazitska crkva bila,ostala i zauvek ce ostati glavni shtab i podrska fashizma.Sa hriscanstvom,pravoslavljem i humanoscu SPC nema nikakvog dodira.SPC kao srBska crkva fashista i kvislinga nije kaznjena nakon WWII ,a zatim je i uspela da izvrshi politicki puch krajem 20 veka.Zashto antifashistichka Evropa dozvoljava otvoreni fashizam kao dominantnu crkveno-politichku ideologiju u Srbiji danas mi ne znamo, ali smatramo da je to mozda zato da se fashisti puste da se razmahnu i predju nekakvu crvenu liniju (posle koje ce antifashistichka Evropa imati osnovu za uvodjenje protektorata u Vojvodini,Sandjaku,Presevskoj Dolini,Vlaskoj Krajini).Stop fashistima!

  • Idi begaj:) says:

   Bwahahahahahaaaaaaaaaaaa...kakav RETARD majko mila,aaaAAAAAAAhahahahaaaaaaa...mogu ti reci da si jako zabavan,a i dobro odradjujes taj tvoj "posao".Samo ti i dalje "kuckaj"i kevci,jer bi se inace moglo desiti da se moji Srbi ponovo uspavaju,ovako drzis ih BUDNIM!!BLAGODARIM!!!

 5. Drago says:

  Ljudi, koja vlast? Vučić? Pa on je dio koalicije sa Vlasijem. To je njegova demokratija dozvoli Vlasiju, Mesiću i drugim da pljuju po Srbiji i srpskom narodu.

  • goran says:

   Svaki Siptar je manji neprijatelj Srbije od Vucica. Oni su makar otvoreno protiv Srba, a Vucko se ponasa kao spasitelj, dok zapravo unistava Srbiju i srpski narod na svim nivoima.

 6. Edmond Dantes says:

  Ne reaguje zato sto su na istom poslu.

 7. Budi Bog s nama says:

  Ma država reaguje ali samo u okviru svog državnog prava, što znači da može da je prca kuj oće i sve po zakonu. A ovaj Vlasi je bio odabrani Titov pionir, predavao mu štafetu, a pucao je uvek visoko, bio uz Rugovu do kraja, nudio se da bude ambasador Kosova u Beogradu itd, ali pošto šok Tito izumro, biće da nema ništa od svega toga.

 8. petrovgrad says:

  Krovi mogu samo da kefću i da im se pridružuju kvislinzi iz Srbije. Srbija je brale sila na balkanu. Slupali smo tri carstva 1918 i Hiltleru nabijali kinove u točkove da sporije ide na SSSR. Kada bi je propali komunisti i njihovi potomci uzgožavali ona ne bi trebala ni da postoji. Može Vlasi da računa na Suqu, Čanka,Djilasa Obradovića, Jeremića,...ali Vučić ima ogromnu podršku naroda, tako da su mi svi ovi zajedno ispod kolena. Dok kerovi laju, vozovi prolaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *