ЗАШТО ИСТОЧНА ЕВРОПА ЖЕЛИ РАСПАД РУСИЈЕ

ZAŠTO ISTOČNA EVROPA ŽELI RASPAD RUSIJE

30 jula 2018

Mnogi političari iz istočne Evrope žele raspad Rusije, smatra evropski poslanik Miroslav Mitrofanov, komentarišući izjavu poslanika Parlamenta Letonije Aleksandra Kirštejnsa da „Rusiju treba rasparčati“ radi mira u Evropi.Mitrofanov je naveo da Kirštejns ima radikalne nacionalističke stavove i malo se brine o pitanju rata i mira. Ipak, prema rečima evropskog poslanika, ovakvi pogledi su široko rašireni u istočnoj Evropi.

„On je otvoreno izrazio tajnu želju velikog broja političara, ne samo u Letoniji, u baltičkim državama, već i u različitim državama Evrope kojima ne daje mira sindrom 1991. godine“, objasnio je Mitrofanov u intervjuu za RT.

On je dodao da se, maštajući o rasparčavanju Rusije, istočna Evropa nada da likvidira evropskog konkurenta, uništi njegovu industriju i izvrši preraspodelu bogatstva.

Ranije je poslanik Parlamenta Letonije Aleksandar Kirštejns napisao na Tviteru da treba „rasparčati Rusiju na nekoliko delova“ radi mira u Evropi.

KOMENTARI10 komentara

 1. Za Srbiju says:

  A ja mislim da vas treba izbrisati sa lica zemlje.

 2. Kulak says:

  Kad će oni tako,prvo i osnovno ukinuti letoniju.

 3. Miraš says:

  Uvek se Zapadna civilizacija dobro razumela u pljačku. Najpre su germanska plemena 476.g. n.e. konačno srušila Zapadno rimsko carstvo. Ostalo im je tada kao trn u pohlepnom oku još Istočno rimsko carstvo, praktično drugi Rim, koji će pasti tek 1453. godine. Poznat je četvrti krstaški rat koji je pokrenula Mletačka republika sa ciljem osvajanja Egipta, ali su usled nedostatka novca smanjili ciljeve te su najpre osvojili Zadar, a zatim 1204 godine i Carigrad. Bila je to najveća srednjovekovna pljačka, a Vizantija je tada što podeljena (Latinsko carstvo) što raspala se dalje i sama na više slabijih država. Konačno osvajanje Carigrada izvršila je Otomanska imperija 1453 godine i time stvorila bitan preduslov za osvajanje Balkana i Evrope. Tada je konačno nestao drugi Rim. Prvi svetski rat pokrenut je sa ciljem osvajanja Bliskog istoka i severa Afrike te ujedno da Rusija bude eliminisana, a Srbija je tada morala nestati. Drugi svetski rat pokrenut je sa ciljem osvajanja najpre cele Zapadne Evrope, a zatim Istoka: i Bliskog istoka i najvažnije ruskog Istoka. Da su tada uspeli time bi osvojili i treći Rim, a potencijalno Moskva je to bila čak i za vreme Sovjeta jer nije direktno pokorena i opljačkana od strane Zapada. Sada ponovo smišljaju i jurišaju na prostor Bliskog istoka i Trećeg Rima, a u pljačkanju što ratnom što mirnodopskom su se još više izveštili.

  • Miraš says:

   Letonija danas je tek manji poslušni vazal u jednoj daleko većoj igri osvajanja, slično je kao nekad.

   • PASTOR AETERNUS says:

    Letonski shupkolizac svoju inspiraciju pronalazi u neofašističkoj Šumskoj Braći koju je Milosrdni Staljin zaboravio da potamani. Pošto su nevažni ikome mora da izbaci Letoniju kao savremeni brend: mržnja prema Rusima. Mi Srbi smo se prilagodili AntiSrpskoj Histeriji. Vreme je da ruska braća nauče od nas, ako žele ? Ako ne pa šta im možemo. Kosovski Presedan je pisan za Rusiju a i tema Srbijanski Beogradski Pašaluk u prevodu znači Moskalje i Moskovite u Moskoviju.. mi smo samo džabana-ekspetimentalni miševi za kojima niko suze ne roni...a u XX veku ode nas 2,5 miliona ..za njih ni parastosa nema u Hramu Sv. Save...!!..???....jel da ?..i mi tražimo da nas neko poštuje?..eto i taj Letonac ima da stavi VETO za ulazak Srbije (uže) u EU...dok ne pljunemo na "ruskog agresora" !...živi bili pa videli !

    • Miraš says:

     Možda letonski fanatici sanjaju nekog novog Napoleona da kao nekad u susednoj Litvaniji kod Kaunasa sa vojskom ponovo forsiraju reku Njemen. ... Tim bolje ako će i Letonija da stavi veto za ulazak Srbije u EU. Ne verujem da ćemo stići blizu učlanjenja u EU. Svi oni iz EU do nas ne drže nego rade tek toliko da ovde ne udju pretpostavljam Rusija, Kina, Turska. Kako je već rekao Han:"... evropske integracije Zapadnog Balkana su investiranje u bezbednost i stabilnost Unije. Ne zaboravimo geostrateški aspekt: bilo bi nesmotreno i skoro nemarno ostaviti iza sebe vakuum koji će iskoristiti drugi međunarodni akteri, čije se vrednosti ne slažu s našim". Nije u redu da odredjuju ko će kod nas da dodje, to je preterano mešanje i diktatura. Možda će i Marsovci da stignu najpre ovde kod nas. Hm, a letonci će prvi pritrčati da nas brane od Marsovaca.

 4. Velika Metla says:

  Kako zašto želi?? Pa oni smatraju da ako su oni sluge,što je inače i njihova sramota,da i drugi treba da budu sluge,jer u tom slučaju slugarenje ne izgleda toliko strašno! Dok god ima naroda kao što su Rusi i ostali slobodni narodi i koji imaju svoj identitet,ovoj marvi će to da smeta jer ih potseća svakodnevno ko su i šta su!

 5. Miraš says:

  Bilo je i osvajanja Zapadne Evrope od strane drugih. Naprimer početkom osmog veka Mavri su osvojili iberijsko poluostrvo, porazili su Vizigote, ali zaustavila ih je u osvajanju Franačka država. Bilo je i mongolskih osvajanja Evrope čiju težinu je daleko više osetila istočna Evropa. Zatim Otomanska imperija u svom pohodu na Evropu takodje je morala najpre da osvoji i porazi Balkan i istočnu Evropu. Bez obzira na njeno napredovanje dalje u Evropi Otomanska Turska je postala saveznik Zapadne civilizacije u prvom svetskom ratu, a i od savremene Turske su napravili saveznika za dalja osvajanja što se vidi iz njenog prijema u NATO alijansu i kasnijeg angažovanja. Sve što lomi i slabi pravoslavni prostor Evrope tkzv. Zapadnoj cilivilizaciji je uvek milo i drago ... Sada je sve upadljivije prožimanje multikulti Europe sa raznim migrantima iz Azije i Afrike. EUropa ih tretira kao važne goste i slično kao saveznike i ko zna gde če ih usmeriti i kako će se to završiti.

 6. doktrina soka says:

  Batina ima dva kraja,neka samo paze da se EU nerasparca ne na drzave vec pokrajine.

 7. Stjepan says:

  'Ajde!Hahahahah..........Kaj se babi snilo.....hahaha..................

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *