ЗАШТО ЈЕ БАХМУТ ослобођен тек после десет месеци жестоких борби – ЕВО РАЗЛОГА… (ФОТО)

ZAŠTO JE BAHMUT oslobođen tek posle deset meseci žestokih borbi – EVO RAZLOGA… (FOTO)

15 juna 2023

Posle skoro deset meseci žestokih borbi između ruskih trupa predvođenih Vagnerovim trupama protiv ukrajinskih trupa, uz učešće mnogih dobrovoljaca i stranih instruktora, Vagnerova grupa polaže potpunu kontrolu nad gradom Bahmutom (Artemovskom).

Evo tajni i osnova sovjetsko-ruskog grada Bahmuta (Artemovsk).

Neki se pitaju koliko je trajala bitka kod Bahmuta i zašto je bilo potrebno skoro deset meseci krvavih borbi da se ona zauzme, pored značaja i simbolike zauzimanja Bahmuta u ratu između Rusije i NATO-a.

Bahmut je jedini grad na svetu koji je Sovjetski Savez pripremio da izdrži nuklearni rat, bez obzira na broj projektila sa nuklearnim bojevim glavama – to je grad ispod kojeg leži ogromna mreža tunela sa mnogo izlaza, poput mravinjaka.

Mnoge Bahmutove zgrade izgrađene su na ulazima u stare rudnike koji su direktno povezani sa tunelima i mogu se premeštati sa jednog mesta na drugo korišćenjem vozova i železničkih vagona, koji se koriste za vađenje uglja, kamene soli i alabastera.

U doba Sovjetskog Saveza i Hladnog rata sa Amerikom i Zapadom, neki od ovih tunela su bili opremljeni zatvorenim prostorijama i cementnim stubovima na slabim mestima, sa izgrađenim stambenim objektima, klubovima, ulicama, pijacama, magacinima, hladnjačama.

NATO je, počev od 2014. godine, počeo da oprema grad i njegove tunele i tamo šalje veliki broj naoružanja, privukao je mnogo obučenih struktura iz svih evropskih zemalja da opremaju ove tunele i sačuvaju puteve i pripremili su razrađen vojni plan za poraz ruske vojske u Bahmutu tako da će ruski narod i svet potpuno izgubiti poverenje u njih.

Zato:

Ovo što se dešava u Bahmutu je pravo čudo koje je napravila ruska vojska, a Zapad i NATO su na gubitku da u svetu postoji sila koja može da pobedi ono za šta su tamo pripremili, ili da može da juriša na pripremljena utvrđenja za mogućnost nanošenja snažnih nuklearnih udara .

Nigde u svetu nema takvih tunela i podzemne opreme kao u Bahmutu: rezidencija, klubova, ulica, komunikacija, kontrolnih punktova itd, osim Moskve.

Autor: Tatjana Marugova – https://t.me/MarugovaSlovo/6881

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Bahmut je grad koji je progutao gomilu ukronacističke žive sile.

 2. milorad5 says:

  kao što sam i napisao pre par meseci..moguće je da je tu skladišteno istrošeno nuk.gorivo u post sovjetskoj eri,ali bahmut je u principu isto ono što su u vukovaru pripremali nekliko godina..na većoj skali naravno ali jbiga i rusija je mnogo veća država:)Da szčačkati ih iz thi tunela je sigurno bio ogroman posao,moguće je daih dole ima još ali su rusi sistematski zatvarali ulaze i izlaze i verovatno tržili nove koje je NATO napravio..zato se vodila borba za svaku zgradu..dobro je da je to sad zatvoreno ali oni sigurno imaju ulaze na udaljenim mestima koliko sam pročitao to je mreža tunela koja se prostire desetinama km. duboko u sva četri pravca od grada artjomska..bahmut je ime reke i zaseoka van grada nego rusi imaju propagandni peh što je čak i nama srbima teško da izgovorimo i napišemo pravo ime grada pa ga svi zovu po ukro izmenam topografije,taj grad se nikada nije zvao bahmut ,samo zaseok pored grada....

  • Panter says:

   I Crnjanski ga u svojim Seobama naziva Bahmutom.

 3. persida says:

  Jos samo da izbuse tunele ispod Vasingtona.

 4. da da says:

  Vojnici nisu bili u tunelima jer nema smisla biti dole,a neprijatelj gore.Isto je bilo u Soledaru,nacisti su se borili u gradu dok su imali snage,nisu pomišljali da idu u tunele,osim što su čuvali municiju i naoružanje u nekim delovima,to je kasnije pokazao PMC Wagner.Kako su gubili kvartove,tako su gubili i tunele,gde im je ostala municija i naoružanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *