ЗАШТО ЈЕ ГАШИЋ НА МЕТИ

ZAŠTO JE GAŠIĆ NA METI

27 maja 2017

Piše: Vladimir Đukanović

Ko danas u Srbiji osporava nečije doktorate? Verovali ili ne, ima i onih koji nisu još uvek ni fakultet završili. Da li su ti doktorati relevantni, da li su plagijati, u to ne želim da ulazim, jer nisam kompetentan, a ubeđen sam da imam kudikamo više napisanih i naučnih radova i diploma od tih koji ih osporavaju, čast izuzecima.

Međutim, Nebojši Stefanoviću su doktorat osporavala neka trojica iz Londona, od kojih jedan u tom momentu nije još uvek ni fakultet završio. I to se uzimalo kao zdravo za gotovo da je istinito. O doktoratu Siniše Malog sam se jednom prilikom žestoko posvađao sa dobrim poznanikom koji je doktorat osporavao, a da ga prethodno nikada nije ni pročitao, što mi je na kraju razgovorao priznao. Ipak, piše štampa, govori se u javnosti o tome, pa onda se to usvaja bez ikakve sumnje. I to je klasičan primer nepristojnosti i licemerja.

Nešto slično dešava se i sa osporavanjem postavljenja Bate Gašića na mesto direktora BIA. Stručnost za obavljanje tog posla osporavaju mu oni koji nikad u životu nisu imali nikakve dodirne tačke sa bezbednošću, osim ako slučajno nisu tajno radili za službu, što svakako ne možemo da znamo. Čitam izjave raznih likova koji su našli za shodno da pljunu po Gašiću, misleći da im to donosi nekakav politički dobitak. Za njih je to partijsko postavljenje, pretvaranje Agencije u partijsku tajnu policiju, srozavanje rada BIA.

Zanimljivo je da ranije nisu imali ništa protiv kad je službom rukovodio Saša Vukadinović ili je svim službama kao koordinator rukovodio Miki Rakić. Oni, pretpostavljam, nisu bili članovi Demokratske stranke? Pa kud se tada nisu drznuli da osporavaju njihovu partijsku pripadnost, pa i stručnost za te poslove? Ili su oni tada bili više nego kooperativni sa zapadnim faktorom i lovili su kao divljač haške sužnje, pa su zato bili dobri.

Zapadni faktor se inače odavno ustremio na Gašića, još otkad je počeo da zavodi red u Ministarstvu odbrane, pa je to zapravo najveći razlog zašto su prozapadni pešadinci koji su o Vukadinoviću i Rakiću ćutali sad po zadatku aktivirani? Gašićev ključni problem je u tome što nije na liniji zapadnog faktora. Mrze ga i o njemu svašta izmišljaju samo zato što je kao ministar odbrane razne agente koji su vršljali po našoj vojsci od nje oterao, a naše vojne službe izdigao na respektabilan nivo. Bar mi koji smo članovi odbora za kontrolu službi bezbednosti u skupštini Srbije to dobro znamo.

Gašiću će se zbog toga do kraja političke karijere loviti svaki pogrešan potez ili će se medijski praviti hajka protiv njega. Njemu će se gledati šta je ručao, sa kim se sreo, šta mu rade deca, da li je nekog uvredio, kako se ošišao, šta je obukao, jer se po zadatku od njega mora da napravi monstrum. Otuda, narednih dana, meseci, godina, očekujem da se stalno obnavlja galerija likova koja pojma nema o bezbednosti i radu službi, a koja će po zadatku, krajnje nepristojno, sejati izmišljotine o Gašiću.

Naravno, Gašić neće biti jedini. Na udaru će biti svako ko je istinski Vučićev saradnik, jer udaranjem po njima suštinski će se udarati po Vučiću. Da li je nešto istina ili nije, koga to briga.

Pristojnost, šta to beše?

P. S. Da ne zaboravimo navodnu aferu helikopter, kojom Gašića najviše gađaju. Svim licemerima koji na ovoj temi žele da zarade političke poene – što mogu samo sa nekrofilijom da povežem – postavljam pitanje kako bi Gašića nazivali da recimo nije dozvolio da poleti helikopter i da je beba umrla? Da li bi tada Gašić za drugosrbijansku elitu bio ubica deteta i šovinistički monstrum koji nema osećaj za bošnjačku decu?

(Standard)

KOMENTARI2 komentara

  1. LILIT says:

    Znate li (a dobro znate), da je to, pogotovo u današnje vreme, mesto od velike važnosti za bezbednost zemlje?! Da li u Srbiji postoje osobe, koje su završili vojne škole, fakultete bezbednosti(možda Frunzovu akademiju ili Vest Point), a da nisu partijski angažovani i da se postave na tako ogovorno mesto? Postavljati (ne samo ova vlast)ljude koji su u mladosti samo voleli filmove o Džems Bondu na takva mesta je KATASTROFA za narod!!!!! Ali pošto je u Srbiji sve po prijateljskoj, kumovskoj, finansijsko-kriminalnoj, švalerskoj, zemljačkoj, PARTIJSKOJ vezi, ovaj izbor Gašića nije ni iznenađenje! Biće ih još.

  2. Nikanor says:

    Hajde Đuka ne trtomudi. Kakve veze ima keramirač sa BIA, ili dr. "Nebojša iz Beograda" sa policijom? Ti si studirao pravo (samo se pitam zašto ne na državnom fakultetu) pa kaži koji pravni predmet se izučava na ekonomskom fakultetu koji je završio Stefanović? Kome od operativaca pravnika on može, kao nadređeni, pomoći ako ga pita za savet u vezi izvršenja zadatka? Nikad u životu nisam prihvatio da budem ni šef službe gde svima kojima sam bio nadređen nisam mogao pokazati kako trebaju uraditi bilo šta što ne znaju. Postavljate na funkcije samo partijske poslušnike, koji nemaju nikakve veze sa poslom koji obavljaju. O čemu je Gašić kao ministar odbrane mogao pričati sa ministrom odbrane Rusije? O čemu može pričati i sadašnji ministar? U šta se on razume? Priču o tome da se neko ustremio protiv Gašića samo zbog toga što nije na liniji zapadnog faktora možeš prodati onima koji ne znaju i da si ti, uz famoznog Dragana Šormaza, upravo promoter onih koje promoviše i Jelena Milić. Šta tražiš na njihovim sastancima ako nisi pristalica njihove politike? Kad već pominješ Mikija Rakića i ptice na grani znaju da ga je i Vučić hteo postaviti za koordinatora svih službi bezbednosti. Prepun je Tabloid članaka o vama i vašim sposobnostima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *