Зашто је Грчка прокључала овог лета?

Zašto je Grčka proključala ovog leta?

17 jula 2015

dimitris_620x0Grčki pisac u usponu Dimitris Sotakis čiji je roman „Bez daha” upravo objavljen kod nas otvoriće 21. jula Sajam knjiga u Herceg Novom, gde će njegovo delo biti predstavljeno sledećeg dana u 18 sati.

Ako pročitate ovu knjigu saznaćete zbog čega je Grčka proključala ovogleta.Roman govori o mladiću koji u potrazi za poslom prihvata neobičnu ponudu koja mu bez ikakvog napora donosi veliku dobit. Dok sa zadovoljstvom posmatra kako se novac množi na njegovom bankovnom računu on pravi planove za budućnost i sanja o životu koji mu je oduvek bio nedostupan. Međutim, ubrzo shvata da ništa nije kao što izgleda i da je postao zatočenik košmarne stvarnosti koja mu postepeno oduzima pravo da slobodno živi i kreće se.

Ovaj roman kafkijanske atmosfere priča je o besmislu ljudskih želja, o apsurdnoj ideji o sreći koju ima savremeni čovek-potrošač i o svemu onome što žrtvujemo nadajući se raju koji nikada nećemo upoznati.

Dimitirs Sotakis je rođen u Atini 1973. Do sada je objavio osam romana i jednu zbirku kratkih priča, dok su brojne njegove pripovetke objavljene u antologijama savremene grčke proze. Roman Bez daha (2009) dobio je Atinsku nagradu za književnost (The Athens Prize for Literature) časopisa Desetina ((δε)κατα).

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *