Zašto je „Majn kampf“ hit na internetu?

Zašto je „Majn kampf“ hit na internetu?

10 januara 2014

SiteMeinKampfExtraitsDigitalne kopije knjige „Majn kampf“ Adolfa Hitlera postale su hit na internetu pošto sada svako može da ih čita bez problema na svojim elektronskim čitačima, preneo je danas Gardijan na svom sajtu.

Na britanskom Amazonu (amazon.co.uk) „Majn kampf“ se nalazi na vrhu liste najprodavanije literature iz oblasti „Propaganda“, ali i na drugom mestu bestselera iz oblasti „Političke nauke i ideologija“. Takođe je na 11. mestu na listi „Vlada i politika“.

Prema rečima novinara Krisa Faraona, kako prenosi „Gardijan“, knjiga Adolfa Hitlera sada je popularna pošto se može čitati „u privatnosti“ na elektronskim čitačima.

S druge strane, prodaja štampanih izdanja „Majn kampfa“ je zanemariva, pošto ljudi ne žele da budu viđeni kako ga kupuju ili čitaju, na primer, u javnom prevozu, navodi Faraon.

Izdavač Majkl Ford, čija kuća Elit majnds (Elite Minds) prodaje digitalnu verziju „Majn kampfa“ za 99 centi, rekao je da je i pored odlične prodaje imao „moralnu dilemu“ pri promovisanju knjige.

„Nisam ozbiljno promovisao knjigu i pre svega sam odlučio da se širi među onima koji prirodno imaju pravi istorijski ili akademski interes“, dodao je Ford.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *