Zašto je smaknuta Nives Celzijus?

Zašto je smaknuta Nives Celzijus?

19 децембра 2014

Vedrana RudanPiše: Vedrana Rudan

Tevenova je zabranila prikazivanje najnovijeg spota Nives Celzijus “Inferno” da ne bi njegovim emitiranjem uznemirila javnost. Ako zanemarimo što sve prikazuje ta kuća a njezinim ukućanima ne pada na kraj pameti da bilo koga uznemiruju, zašto su zabranili Nives Celzijus?

Treba vidjeti spot. Pogledala sam ga bar dvadeset puta. To je najbolje što sam ikad vidjela na hrvatskih ekranima kad govorimo o borbi za ženska prava. Prepričat ću vam sadržaj. Prelijepa žena, uglavnom obučena, ljubi se sa zmijom a pod njenim se nogama grči nekoliko desetaka muškaraca obučenih u loše krojene kožnate gaće.

Maznim glasom izgovara kako njoj ne treba “njegovo prezime” i , “…a ti si, dušo, potrošna roba.” Jes! Jes! Jeeeeeeeeeees! Otkako imaju Hrvatsku moje feminističko srce nije veselije kucalo. U zemlji u kojoj popovi u udarnim teve emisijama svih naših kuća pa i Tevenove propovijedaju mržnju protiv žena, uvlače im se među noge i određuju kad će u njih nešto ući a kad izaći, u zemlji u kojoj besramni ministar Varga, spominjem ga jer je to najnovije hrvatsko sranje, misli da je normalno svoju dječurliju voditi na skijanje na moj račun, u Hrvatskoj u kojoj premijer umjesto da Vargu pošalje odakle je i došao govori kako je bolje da spodoba putuje na račun Hrvatske nego da nekoga svojim autom ubije…

U takvoj zemlji narod od uznemiravanja čuva Tevenova skidajući sa ekrana spot. Da li je to samo zajeb ili ipak ima u tome nešto? Ima, ima. Nivesin spot nije banalna priča. Nives nije sebe, kao što je to na naslovnici svoje knjige učinila Severina, svela na guzicu. Ona ljubi zmiju, ne muškarca, ona ne kuka zato što je On otišao, ona se između njega i zmije odlučila za zmiju, ona drži na lancu desetke muških svinja obučena od pete do glave…

Nives Celzijus je trenutno najžešća feministica u Hrvatskoj. Ovo je nespretno rečeno jer feministica u Hrvatskoj jedva da i ima. Prema procjenama koje najvjerojatnije nemaju veze sa istinom godišnje se u Hrvatskoj umlati desetak žena. Da, “desetak”. Deset gore, deset dolje, tko će to brojiti? Istovremeno ne postoji pet žena koje će organizirano protiv zločina Države dignuti glas.

Svaki pijani, trijezni, zli, visokoobrazovani, nikakoobrazovani, visokopozicionirani, bez pozicije, gad može izmasakrirati svoju ženu ili bivšu ženu i preko noći postati heroj dana. Ne postoji teve termin u kome mu neće biti objavljeno herojsko ime, istovremeno i poziv njegovim sljedbenicima da učine isto. Ubijanje žena hrvatski je nacionalni sport koji se službeno podržava snažnije nego nogomet.

Nogometaš u Hrvatskoj zbog neprimjerenog ponašanja još i može najebati, čak i čitava ekipa, ubojici majke svoje djece u Hrvatskoj nitko neće uznemiriti san pravednika. Ovih je dana jedna svinja zbog ubojstva žene osuđena na trideset godina. Ha, ha. Nepravomoćno, gospodo. Srećom, majka ubijene najavila je da će uzeti pravdu u svoje ruke.

U spotu Nives Celzijus vidimo ženu koja sa hrvatskim siroticama nema nikakve veze. Vitla bičem, pokazuje i golo i obučeno tijelo koje pripa samo njoj a oko nje leži “potrošna roba” koja se grči nemoćna i zgažena.

Šteta što “Inferno” ne možemo svake večeri gledati umjesto Dnevnika. Mi žene bismo naučile da potrošnu robu treba potrošiti pa odbaciti a potrošna roba bi razmislila prije nego bi…Razmislila? Čime?

Ovo je generaliziranje. A koliko žena zlostavlja muškarce, a? To si zaboravila. Nisu svi muškarci svinje. Ženski jezik je opakiji od noža… JEBITE SE!

(Blog Vedrane Rudan)

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u