ЗАШТО МЕДИЈИ У СРБИЈИ ЋУТЕ? Зашто није пренесена порука Путиновог сарадника?

ZAŠTO MEDIJI U SRBIJI ĆUTE? Zašto nije prenesena poruka Putinovog saradnika?

5 jula 2018

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ u potpunosti podržava izjavu Sergeja Železnjaka zamenika generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i potpredsednika odbora za spoljnu politiku ruske Dume.U svojoj izjavi visoki ruski funkcioner kaže da bi sveobuhvatni sporazum između Beograda i Prištine za Srbiju ličio na Minhensku kapitulaciju Čehoslovačke 1938. godine. Naime, te godine Čehoslovačka se zbog žestokih pretnji Adolfa Hitlera, a po savetima Velike Britanije i Francuske, odrekla Sudetske oblasti u korist Nemačke jer je pretila opasnost da nacističke trupe uđu u Čehoslovačku. Tako je Čehoslovačka za sebe „obezbedila mir i stabilnost“ kako obično ume da kaže predsednik Srbije.

Veliko je čudo da su svi režimski mediji prećutali jednu ovako značajnu poruku ruske administracije izrečenu na sastanku Sergeja Železnjaka i Dragana Markovića Palme.

Danas Srbiji ne preti ni približno takva pretnja kao Čehoslovačkoj ali je na putu da se odrekne svoje južne pokrajine jer je predsednik Srbije razapet između dve strane. Obećao je Zapadu da će im prepustiti Kosovo i Metohiju, od kojih je i ucenjen zbog svojih mafijaško-kriminalno prnjavih poslova, sa jedne strane, a sa druge je svestan da odricanjem od Kosova i Metohje čini neprocenjivu štetu srpskim nacionalnim i državnim interesima.

Predsednik Srbije od građana krije još jednu činjenicu, da potpisivanjem sveobuhvatnog dogovora sa Prištinom Kosovo i Metohija odlazi u NATO pakt. Kao što je NATO paktu bio potreban sporazum Makedonije i Grčke da bi Makedonija ušla u ovaj savez, sada mu je potreban dogovor Beograda i Prištine da bi prigrlio Kosovo i Metohiju.

Poseta predsednika parlamentarne skupštine NATO-a Prištini i dogovor Vesa Mičela visokog funkcionera Stejt Departmenta sa Hašimom Tačijem jasno govore o tome.

Aleksandar Vučić o tome ćuti izigravajući političku naivnu francusku sobaricu.

U poslednje vreme od strane ministra spoljnih poslova Srbije dobijamo poruke da više od desetak zemalja žele da povuku priznanje Kosova. Ne budimo politički naivni da je to uspeh srpske diplomatije već, naprotiv, to su zasluge ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Siroti srpski ministar spoljnih poslova na geografskoj karti ne može ni da pronađe koje su to države. I dok se sa jedne strane dobar broj zemalja sprema da povuče priznanje Kosova i Metohije Aleksandar Vučić hoće da potpiše sveobuhvatni sporazum sa Prištinom kojim se odriče svoje južne pokrajine.

To nije samo politički šamar srpskoj javnosti nego i diplomatskim naporima Rusije koja skoro dvadeset godina drži veto na Rezoluciji 1244 kojim se čuva teritorijalna celovitost Republike Srbije. Predsednik Srbije se hvali da se do sada trinaest puta susreo sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Čudo jedno da prilikom tolikih susreta ni trunka patriotizma sa Vladimira Putina nije prešla na predsednika Srbije.

Ovih dana smo svedoci neviđene hajke Aleksandra Vučića i njegovih poslušnika na predsednika Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ Slavišu Ristića.

Oni od njega koji je heroj sa barikada, kada je sprečavao postavljanje granica i carine na severnom delu Kosova i Metohije, žele da naprave izdajnika. A upravo je Aleksandar Vučić instalirao granicu između Kosova i Metohije i ostatka Srbije. Svoju izdaju hoće da pripiše patriotama a njihovo rodoljublje da prisvoji.

Još kažu da je Slaviša Ristić doveo EULEKS na Kosovo što je opet gola laž jer je upravo on ispred zgrade Predsedništva protiv tadašenjeg predsednika Srbije Borisa Tadića organizovao veliki narodni protest zbog dolaska EULEKS-a. On lično je i organizator peticije kojom se od diktatorskog režima Aleksandra Vučića traži da se rešavanje statusa Kosova odvija u Ujedinjenim nacijama a ne u Briselu.

Ove peticije su organizovane 2012. i 2016. godine i obe su odnešene Aleksandru Vučiću pod nazivom „EULEKS odlazi“. To sramno izvrtanje činjenica i gebelsovsko manipulisanje njima je odlika vladavine Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije svoje političke protivnike iz Narodnog pokreta „Otadžbina“ naziva budalama i ostalim pogrdnim imenima, Narodni pokret „Otadžbina“ ne želi da se kao predsednik služi tim uličarskim vokabularom jer drži do pristojnosti u komunikaciji. Uostalom, srpska narodna poslovica glasi „Prema čoveku i beseda“.

(Vesti-online)

KOMENTARI10 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  ,,ZASTO MEDIJI U SRBIJI CUTE"??? ZATO STO SU POD KONTROLOM I NE SMEJU DA SE KACE SA JACIM OD SEBE... REALNA PROCENA STANJA I KOMENTAR SU NEMOGUCI POSTO MEDIJI VAN KONTROLE NEMAJU NOVAC ZA REKLAMU A OPOZICIJA JE PLACENA IZ INOSTRANSTVA KRVAVIM NOVCEM I TO NAROD PREPOZNAJE I VREDNUJE NA IZBORIMA...

 2. test01 says:

  Mediji su pod kontrolom anglosakskih osvajaca i petokolonaske vlasti koja radi za zapadne interese. Pa pgledajte samo Politiku, na svako pominjanje Srpskog Kosmeta ili vaznih problema vecina ili svi komentari su od botova. Mene licno blokiraju vec odavno posto postavljam patriotske komentare (ne koristim ruzne reci). Sve u Srbiji je pod kontrolom osvajaca ili direktno ili preko njihovih ljudi u vladi!

 3. Ninoslav says:

  Krezuba nacija kliče!!! BDP 76% 200km auto puteva 38 fabrika,noca radna mesta, Bg na H2O itd. Savršeno i veličanstveno samo ovo ludilo ne prestaje od 2012. 350000 mladih vam je zauvek napustilo Srbiju i svaki dan napušta. Mnogo dugo traje vaš uspeh da bi vam trebalo za života spomenike podići. A Kosovo????? Ma koga briga!!!? Ko da bi se na njega iko i vratio,i ko da bi neko na njemu ostao.

  • padre says:

   Ova tema sa time što tebe tišti blage vezenema!Zar ti misliš, da bi oni ostali, da Srbija prizna Kosove, i da će odjednom ceo zaapd da pmaže Srbiji do blagostanja!Ppogledaj Grke, Italijane, Portuglace, Bugare i ostalu sirotinju, šta su oni skrivili EU?

 4. robokap says:

  Potpuno si u pravu.Pitanje je dali će i ovaj moj komentar biti objavljen.pozdrav.

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Vlasnici "srpskih" medija nisu videli ovo inače bi preneli, pogotovo mister Petreus koji je poznat po poštenju i principijelnosti, 100% ;-)

 6. Ljutić says:

  u okupiranoj državi svaka vlast je okupaciona.Izbori su samo - anestezija.Da izaberete i moju babu- ona bi posle Molitvenog doručka, potpisala Briselski sporazum, iako ne zna da piše.NVO bi je proglasile za Miss Univerzum...

 7. milan says:

  Boze, sta ce pokoljenje pricati i pisati o nama? Ako ih i bude.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *