ЗАШТО НЕМЦИ НИСУ ПОСЛУШАЛИ ПУТИНА? Предвидео је судбину НЕМАЧКЕ

ZAŠTO NEMCI NISU POSLUŠALI PUTINA? Predvideo je sudbinu NEMAČKE

9 juna 2023

Ruski predsednik Vladimir Putin, je još 2013. godine uz pomoć ironične šale, objasnio pravu suštinu zapadne elite. Nemačka je tada trebalo da sasluša njegove reči, prenose kineska izdanja.

Odnosi Rusije i Zapada nikada nisu doživeli tako teška vremena kao danas. SAD, zajedno sa svojim satelitima, koji se pretvaraju da su partneri Vašingtonu, bezuspešno pokušavaju da ostvare potpunu izolaciju Moskve.Međutim, oni takođe nastoje da unište rusku ekonomiju kroz sankcije. Međutim, ni u ovome im sreća ne ide na ruku. Rusija, pak, oko sebe ujedinjuje svetske sile koje nisu spremne da podnesu američku hegemoniju. Reč je o zemljama članicama BRIKS-a, kao i o zemljama Afrike, Bliskog istoka, Azije i Latinske Amerike.

Međutim, raspored snaga je sada mogao biti potpuno drugačiji, da je svojevremeno više država slušalo izjave ruskog rukovodstva. Kineski novinari posebno primećuju, da je još 2013. godine ruski predsednik Vladimir Putin, obraćajući se učesnicima „Valdajskog kluba“, primerom pokazao kakav je Zapad.

Poigravajući se američkom retorikom, da odnosi Moskve i EU liče na kombinaciju kavijara i votke, on je podsetio da su oba proizvoda iskonski ruski. A onda je šef države izdao apsolutno nedvosmislenu frazu.

„Oni su navikli na to, po poznatom principu- prvo da jedemo vaše, pa svako svoje“, rekao je tada Putin.

Ove reči su i danas aktuelne, a Nemačka bi trebalo da ih najbolje razume. Po uzoru na SAD, Berlin je uveo sankcije Ruskoj Federaciji, a potom ostao bez jeftinog ruskog gasa, a teroristički napadi na „Severni tok“ ostavljaju male šanse za nastavak saradnje.

Kao rezultat toga, Nemačka mora da radi za dobrobit „čika Sema“, kupujući od njega LNG po previsokim cenama. I zbog toga je potpuno nesrećna. Valjalo je pažljivije saslušati predsednika Rusije.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI10 komentara

 1. milorad5 says:

  u nemačkoj je počela recesija ima mnogo razloga za to..ali svakako je sve ovo što je uradjeno u vezi rusije ubrzalo i produbilo tu recesiju..za sad se šminkaju podaci ali na RAST EKONOMIJE oni mogu da zaborave i to na duže vreme..osim toga RAST ekonomije ne može berskonačno da traje ima svoj plafon sem ako ne otimš od drugih i to prikazuješka kao sopstveni ekonomski rast a upravo se to sada dešava u njihovom novom svetskom poretku....sve te države su ustrojene prema kolonijalnoj ekspanziji i bez toga NATO ne može da funkcioniše u ovom ekonomskom formatu u kome su sada..ZATO napad na rusiju...generalno šolc je lik koji je ubio najviše nemaca u istoriji te nacije..tj.SVE NEMCE..kad počne rusi ih neće ostaviti za pelcer...NATO sakuplja sve svoje sange oko rusije u ovom trenutku radi "vežbe"...ova "vežba" koja počinje za par dana može da eksplodira svakog momenta i da izazove i nuklearne udare...rusi im sigurno neće biti kolonija...

 2. Gagi says:

  Amerika je drzava koja je stvorena od Nemaca i Engleza, praunuka i naslednika Karla Velikog. Danas je tamo centar odlucivanja kako ce ta zapadna familija da radi i funkcionise. Glupost je izjaviti da su trebali da poslusaju Putina, vrlo se dobro zna koga oni moraju da slusaju. Uostalom, Rusi su im krvni neprijatelji jer su im pokvarili plan u II sv. ratu da osvoje celu Evropu zajedno sa Rusijom. Sada gledamo reprizu tog neuspesnog plana. Ipak, zapad je delimicno uspeo u svojim nastojanjima. Preko svojih agenata su uspeli da na istok ubace novoizmisljenu ideologiju i tako u pokornosti drze Slovenski narod i otimaju im besplatno prirodne resurse sto im je uvek bio cilj. Posto je ta, oruzjem nametnuta ideologija "izlapela" i ostala bez snaznog okupacionog uticaja, krenuli su da krune i odvajaju deo po deo suverene teritorije. Bas sve isto kao kod nas, ista matrica, planeri i kolonizatorski ideolozi. Najezim se kada cujem da neko ima lepe reci za taj okupacioni sistem koji je jos ostao u prilicnim mentalnim tragovima kod nekih "mudraca". Da li to propagiraju iz bioloskog straha ili licne koristi, nije bitno. To su nacionalni destruktivci jer su podrzavali (jos to cine) unistenje naseg naroda da bi se "uvela" ta okupaciona zapadna ideologija. Doduse, ima i takvih koji se odlicno snalaze u okupacionim uslovima i nije im vazno ko raspolaze njihovim zivotima, samo je bitno da se ima i da se "ljulja". To govori o njima samima.

 3. Mastur faker says:

  zapadne parazite treba deratizirati i uništiti im kukavicke paktove i rajhove-nato&eu i vratiti ih u kameno doba u koje "kulturom" i pripadaju.

 4. Velika Metla says:

  Ne pitaju se Nemci ni za svoje gaće, a kamoli za nešto ozbiljnije. Nemačka je okupirana, i dalje, od strane američkih, engleskih i francuskih vojski. Zašto se pomenute vojske nisu povukle iz Nemačke onda kad se i SSSR povukao ? Iz prostog razloga što pirgavi nakot zvani " englez" želi da drži Nemačku pod svojom šapom. Ova SVO u nestaloj " ukrajini" je samo način da se EU, čitaj Nemačka, slomi ekonomski preko politikanata koje je postavila satanistička amerika, a po naređenju " Londona". EU je opasan protivnik, ekonomski naravno, konkurent, Americi i Londonu, zato je treba ekonomski ili uništiti, ili dobro potkresati. I upravo zbog svega ovoga je pirgavi nakot i napustio EU, znajući šta su spremili sa svojim američkim partnerima toj istoj EU. Uporedo konstantno forsiraju priču plebsu, neviđena propaganda, u EU o opasnosti od Rusije. Rusija nema nikakve teritorijalne pretenzije prema EU, niti u toj EU ima bilo šta od resursa zbog kojih bi EU i bila napadnuta od strane Rusije.

 5. padre says:

  Ili ono, šta je moje, moje je, a o tvome ćemo još razgovarati!

  • EkRostand says:

   Nisu poslušali Putina jer su švapska nacistička gamad.Te priče da su okupirani,bla,bla,mogu švabe okačiti mačku o rep,odnos prema nama Srbima sve govori.Pokvarena,pohlepna i krvoločna đubrad.Nema kojeg balkanskog pacova da nisu podržali protiv nas svim mogućim sredstvima.Nekakav lihvarski kapital su kao uložili u Srbiju,e to treba sve konfiskovati i još ih tužiti za sve ratove i zločine koje su vodili protiv nas.

 6. Cp6a says:

  'Aj da ponovim. Smatram da je Nemačka pod nekom mekanom okupacijom Amerike i da nije baš da ne može da vodi samostalnu politiku. Više mi liči da je taj zapadni konglomerat kao čopor hijena, gde najaču hijenu slušaju ostale, a sve u svrhu veće opšte koristi i veće efikasnosti. U toku napada na žrtvu, moguće su neke štete, prelom kosti, ugriz ili ubod, ali je korist sočna i obilna. Tako i u vezi sa Nemcima, ne mogu da aplaudiraju Rusima za ovo što ovi rade. Šteta, koju trpe, računa se u ratne napore i troškove, a pred očima im je stalno film o masnoj koristi koju bi zapad mogao da ima, kada bi bacili Ruse na kolena. To bi bukvalno bio kvantni skok za posustala zapadna kapitalistička društva i uvod u njihovo hiljadugodišnje carstvo. Dakle, ulog je mnogo veći od cene gasa i nafte.

  • Kosovac says:

   @ Srba, …..'Aj da ti kažem: Razmišljaš srcem a ne razmišljaš mozgom. Da razmišljaš mozgom, shvatio bi kako funkcioniše sorošoidni sistem, nije Nemačka ovde u čoporu hijena, pa je eto kao član čopora malo oštećena. Nije Holandija član čopora kome je uskraćena ta malenkost da gaji krave ili da im najjača hijena uništava poljoprivredu i ubeđuje gospodu Holanđane da će im za uzvrat dozvoliti da gaje insekte. Nije Kanada član čopora hijena kojoj se eto desilo da njeni rukovodioci primenjuju Tiraniju prema sopstvenim stanovnicima. Ako počneš da razmišljaš glavom, o Nemačkoj, neophodno je da isključiš sve vezano za Srbiju pa onda hladnokrvno posmatraš recimo „miniranje Severnog Potoka 1 i 2“. Tako ćeš da dođeš do jasnog zaključka da je Nemačka ugrožena od sorošoidnih zveri. Nemačka olako prihvata gubitak gasovoda u vrednosti 20 milijardi zato što Nemačkom rukovode „Nemci“ sorošoidi koji sprovode agendu za koju već pola kugle zemaljske zna. A sećamo se kako je Nemačka (Šreder, Merkel….) razvila korektnu saradnju sa Rusijom, na obostranu korist i zadovoljstvo. Čak i da Nemačka ima svoj izvor gasa ispred Bundestaga, građane Nemačke bi taj gas koštao preko 200 evra po jediničnom kubiku. Ako toliko plaćaju Rusima, onda je džabe. A Rusima evrići dobro došli. A svi znamo (sem tebe) da Nemci nemaju snage kao onomad Hitler ili Napoleon, pa da iole pokušaju da Ruse bace na kolena, kako ti tvrdiš. Srbo da ti kažem, Nemci imaju isti problem (i veći jer su veliki) od Srba, zato što su i u Nemačkoj i u Srbiji na blasti Sorošoidi. Običan Nemac nema vremena da se vrati svojoj mržnji prema Srbima ili Rusima, preokupiralo ga je previše unutrašnjih problema.

   • Cp6a says:

    Kosovac, ne kladim se da sam u pravu, samo sam napisao na šta mi to sve liči. Meni to što si napisao za miniranje gasovoda izgleda drugačije. Da su Nemci čak u robovskom položaju, miniranje bi izazvalo bar neko negodovanje, neku oštru reč nekog malo hrabrijeg intelektualca, neki grafit na američkom kulturnom centru, neki mali znak nemačkog neodobravanja američkih postupaka. Čulo bi se to, ovde bi o tome imali priliku da pročitamo. Rusi bi o tome rado javili. Ali ništa od toga. Potpuna tišina. Što znači da se radi o svesnom prihvatanju i odobravanju, radi nekog mnogo višeg cilja, o kome Nemci ne moraju da pričaju, ali misle na njega i dok spavaju.

    • Kosovac says:

     @ Srba, …..Znači, Nemci svesno prihvataju i odobravaju rušenje Severnog Potoka. Znači, ne mora da prihvataju, nego su ga oni mangupi i srušili, jebeš 20 milijardi, važni su nemački viši ciljevi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *