ЗАШТО ОВОГА НЕМА НА РТС-у: Шта то ради српска полиција? (ВИДЕО)

ZAŠTO OVOGA NEMA NA RTS-u: Šta to radi srpska policija? (VIDEO)

25 jula 2018

Iseljenje izbeglica iz stanova u Ustaničkoj ulici 244g u Beogradu je odloženo. Policija je od jutros blokirala prilaz zgradi i privela oko 15 aktivista koji su pokušali da spreče iseljenje.

Porodica koja je danas trebalo da bude iseljena je postigla dogovor da do 15. avgusta vrati ključeve od stana, a da im Komesarijat obezbedi seosku kuću na teritoriji Smedereva.Kako se tvrdi u saopštenju Inicijative Za krov nad glavom, pojedini aktivisti su povređeni u pokušaju da priđu zgradi i solidarišu se sa stanarima.

Podsetimo, jučerašnji pokušaj da se iseli jedan od izbegličkih stanova u Ustaničkoj ulici u Beogradu nije uspeo jer ga je sprečila grupa aktivista koja je blokirala ulaz u zgradu.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije saopštio je da se, postupajući u najboljem interesu izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje godinama ne mogu da uđu u svoje stanove u Ustaničkoj ulici u Beogradu dobijene na legalnom konkursu, obratio lokalnoj samoupravi sa zahtevom da se, iz trećeg pokušaja, „nelegalno zaposednuti stanovi oslobode i u njih usele oni kojima po zakonu pripadaju“.

U saopštenju Komesarijata piše da su stanovi za izbeglice u Ustaničkoj ulici u Beogradu dodeljeni na konkursu okončanom 2016. godine porodicama koje među svojim članovima „imaju bolesna, invalidna i u ratu poginula ili nestala lica, u transparentnom postupku čija je dokumentacija više puta stavljana na uvod javnosti“.

Reč je o konkursu u kom je dodeljeno ukupno 30 stambenih jedinica u Beogradu.

„Deo stanova u Ustaničkoj 244 g su, međutim, nelegalno zaposela treća lica, nasilnim provaljivanjem i obijanjem ulaznih vrata, u vreme dok su stanovi bili prazni jer se čekao završetak konkursa. Provaljeno je u 15 stanova, od kojih je u ovom trenutku uzurpirano 11, dok su četiri ključa vraćena“, saopštio je Komesarijat.

(N1)

KOMENTARI6 komentara

 1. Beli Orao says:

  Sirotinju na ulicu i useli svoje kerove režimske !!!

  • raikkonen says:

   josh gore !!..nek useli ISIS-ovce !!....eeeeh jado jadna bugojnska !!

 2. Mali Vuk says:

  Dokle ce narod da trpi ovu SNS olos ?

 3. goran says:

  I treba, kad poslusni Srbi sve trpe.

 4. milos says:

  U ovom slucaju podrzavam akciju rezima . "Jadne izbeglice" su se nasilno uselile u stan koji je dodeljen drugoj izbeglickoj porodici ( ne migrantima ).

  • ljubica Buba says:

   Kako je moguce da Srbija prima izbeglice iz drugih zemalja, a jos uvek nije resila stambena pitanja svojih gradjana koji su nasilno proterani iz svojih domova pred vise od 25 gådina ???!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *