ЗАШТО ПУТИН ОДЛАЖЕ НАЈВАЖНИЈУ ОДЛУКУ?

ZAŠTO PUTIN ODLAŽE NAJVAŽNIJU ODLUKU?

9 jula 2023

Vladimir Putin ne sprovodi punu čistku ruske elite s razlogom. Ovo je izjavio ruski ekonomista, Mihail Hazin.

Ekspert je u emisiji radija „Moskva govori“ objasnio, da bi se odlučio na takav korak, predsednik zemlje mora da ima „klupu“ od dovoljno velikog broja razumnih i sposobnih funkcionera. Za sada šef države nema takvu rezervu.Ona tek treba da bude pripremljena, primetio je stručnjak. Upravo u tu svrhu, Putin je prošle godine organizovao Koordinacioni štab na čelu sa premijerom Mihailom Mišustinom, i naredio otvaranje njegovih filijala u svim regionima Rusije.

Pretpostavlja se, da će ljudi koji su prošli kroz rad u tako vanrednim uslovima, kasnije moći da zamene sadašnji liberalni tim. Smena vladajuće elite je najvažnija odluka koja se očekuje od Putina, rekao je Hazin.

„Predsednik je svestan da će to morati da uradi, ali sada je čitavo pitanje rizika kako ne isprovocirati Zapad da uvede nove sankcije“, objasnio je ekspert.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Miroslav says:

  Putko odlaže svaku odluku koja bi kao prvo spasila kako Ruse tako i Ukrajince a drgo da bi sukob što duže trajao koji ne liči na sukob armija već kao obračun narko mafija.

  • Osa says:

   Puno pričaš bez veze Svi sve znadete.Terajte se u pm.

 2. M says:

  Svaka normalna država-sistem bi trebalo imati pozitivnu selekciju,pa bi uvijek imala i adekvatne zamjene!A Rusi ih tek sada pripremaju!No,bolje i to nego da ta smjena bude loša ili još lošija od sadašnjeg stanja!Za Rusiju je krucijalno da naročito u ovim slijedećim prelomnim godinama-desetljećima,ta smjena, selekcija bude pozitivna!Ako i Putin i sistem to shvaća i radi na tome, dobro!Ali ako ne,loše!

 3. persida says:

  Misustin je takodje Jevrejin. Sasvim nebitno, zar ne?

 4. da da says:

  Ako gledamo prvu liniju u Donbasu,ruska armija može neke tačke rešiti u par dana,a ona tačno 500 dana ne može zauzeti Avdejevku(6 x 3.5km,površine) iz koje se granatira Donjeck već devet godina??? čisto da napomenem,da je udaljena vazdušne linije od Donjecka samo 7,7 km.da su aktivirali dve brigade pešadije,dva puka solcenpeka,desetak haubica i par bombardera,Avdejevka bi bila zauzeta za sedam dana maksimalno.Sramota je šta radi rusko zapovedništvo.

  • persida says:

   Mislis jevrejsko zapovednistvo. Nema tu sramote, oni znaju sta rade. Jevreji se nicega ne stide, tako ih uci Talmud. Rusima ce trebati sledecih sto godina da ukapiraju sta se sada desava. Dobar i kreativan, i veoma duhovan narod, ali glup za prakticne stvari. Ima na stotine takvih naroda koji su u istoriji nestali jer su imali slicne osobine. Nista novo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *