ЗАШТО СЕ KОРОНА „ПЛАШИ“ ОРБАНА: У Мађарској само ДВА НОВОЗАРАЖЕНА, мере суседа РЕЦЕПТ за победу над вирусом

ZAŠTO SE KORONA „PLAŠI“ ORBANA: U Mađarskoj samo DVA NOVOZARAŽENA, mere suseda RECEPT za pobedu nad virusom

5 jula 2020

U protekla 24 sata u Mađarskoj je preminuo jedan pacijent, a prijavljeno je dvoje novoobolelih. Ipak, opasnost od epidemije još nije prošla, naglašavaju mađarske vlasti i upozoravaju da je stanje zdravstvene pripravnosti i dalje na snazi.

To podrazumeva obavezno nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama.

U Mađarskoj je do sada preminulo 589 ljudi, a zaraženo 4.174 od početka pandemije. Aktivnih slučajeva je 801, 140 je hospitalizovano, od čega je osmoro na respiratorima, a još se 1.252 osobe nalaze u samoizolaciji. Do sada je ozdravilo 2.784 zaraženih.

Od ukupnog broja obolelih, 40 odsto zaraženih i 60 odsto preminulih su iz Budimpešte.

Inače, Srbija ima odlične odnose sa Mađarskom i predsednikom Viktorom Orbanom, koji je skoro izjavio da su u protekle četiri godine srpsko-mađarski odnosi podignuti na jako visok nivo, na kojem su i sada.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Sve znam o Mađarima i željama Orbana i uopšte me dalje ne privlači da o njemu pišem. Nemam drenalin ni dopefamin ala Orban. Nego, da vidimo reakcije Srba na sledeće. Vučić! Naravno, on je kvisling i to je sasvim regularno u datoj ostrašćeno zapadnoj situaciji, mada je potpuno nenormalno. Ali...Vučić je zasutavio, pa makar i teoretsku borbu dela srpskih izdajnika za otcepljenje Vojvodine. Nije ukinuo AP Vojvodinu, jer to trenutno prevazilazi njegove mogućnosti, ali je izbacio iz opticaja. Čanak je polako izbačen iz javnosti i potsečena su mu krila. Kao i Obradoviću i njemu je dato mesto poslanika i posle toga se igubio ko magarac u magli, ali bez onog "ko". Čeda Jovanović se zadnji put javio primetno davajući podršku Vučiću. Dakle i on je demobilisan. NVO, Biserka, Milićka i ostale vucibatine više na jašu tako javno ako uopšte jašu. Dačić je šutnut sa javne scene, mada nežnije nego smenjeni Nikolić. Po zapadnom običaju, tajkuni su bili popularni jedno vreme suđenja, atentiranja i kreveljenja, ali i oni su povučeni u svoje kancelarije kao što je i red i više ne talasaju. Nema Beka, nema Miškovića, nema Mitrovića, nema...kao da ih stvarno nema. Kon se zaleteo i lupo svojom pametnom glavicom o internet zid živog blata i jedva se izvukao da ga ne udavi, pa se razboleo, pa se razbesneo i osvetnički dao ostavku na srdačno mu dodeljenu poziciju Prvog Krona Mena u Srbiji, ne shvatajući da neko mora kasnije biti kriv, ako bude potrebe da bude kriv i ostavka mu ostala na vučkovoj fijoci ne otvorena. Kon svatio poruku i nastavio svoju piratsko sizifovsku borbu sa kojekakvim Ristama i debelo se upristojio. Ko prase kad piški. A kad je možda jadnik i shvatio, kao Dačić, pojavio se još samo jednom na kratko, trijumfalno-pakosno, verovatno ne mogavši da shvati kako ga to Nestorović zaobišo na brzaka i to još na krivini dok se on davio u živom blatu interneta sav uvređen i ponižen. Obradović je takođe dobio mesto kongresmena i istopio se kao maslac na suncu. Nema gi više da nas uči kako se prave deca i kao će on to podržati iz sve svoje snage. Šta je tu dobro, da li je dobro a šta nije? Ja samo malo re kapituliro neke ne mušte, ne medijske događaje koje niko više i ne primećuje iako imaju svoje duboko značenje. Šta ima novo? Jel se nešto menja u Srbiji? Na bolje ili gore? Ako je na bolje, koga da ne pljujemo? Ako je na gore, koga da pljujemo? A orban nek...

  2. Pumpacitor says:

    Ma korona ne zeli u autoritarne drzave kao npr.u Madjarsku, Belorusiju ili S.Koreju jer to je demokratski virus i voli iskljucivo demokratske narode, poretke i drzave koje primaju demokratske viruse sa Zapada, njihovo zaprasivanje, njihove ljude u stozerima koji sprovode zapadne mere a svidja im se i zapadni standard zivota,tzv.kreditno-duznicki standard zivota a posebno voli zdravstveni sistem koji je po kriterijumima Zapada vrh, al eto bas kod njih krepavanje je najbrojnije ;-)

  3. milorad2 says:

    nadam se da će dobri odnosi sa madjarima da budu STALNO takvi, ali ko zna. Mnogo puta su nas SVI iz našeg komšiluka prodali i izdali i SVI su jako loše prošli zbog toga.Valjda su shvatili, ali ne bih se baš oduševljavao,vreme će pokazati pravu dubinu i nameru ovoga što se danas dešava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *