ЗАШТО СЕ О ОВОМЕ ЋУТИ? Ко скрива праву историју Срба? Ко се стиди наше историје? ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТОРИЈА СРБА (ВИДЕО)

ZAŠTO SE O OVOME ĆUTI? Ko skriva pravu istoriju Srba? Ko se stidi naše istorije? OVO JE PRAVA ISTORIJA SRBA (VIDEO)

24 januara 2019

Gost emisije “ A ŠTA VI MISLITE“ autora i voditelja Ratka Dmitrovića, na televiziji RAS, bila je Vesna Pešić. vlasnica izdavačke kuće „Pešić i sinovi“, izdavaču prećutane istorije Srba, čija izdanja broje preko 450 naslova knjiga stranih i domaćih autora a čija je okosnica biblioteka „Tragom Slovena“ koja se bavi pre svega istoriografijom a onda i drugim naukama kao što su arheologija, lingvistika, antropologija, u novije vreme genetika, koje doprinose da se prošlost srpske nacije osvetli do najdubljih korena. U ovoj emisiji Vesna Pešić govorila je o pravoj istoriji Srba.

(Intermagazin)

KOMENTARI8 komentara

 1. petrovgrad says:

  Istoriju Srba skrivaju srpski akademici i istoričari. Ja poznajem akademika Radoša Ljušića, on je trenutno naj pozvaniji da kaže istinu,

  • Ivka says:

   Za zelenu ste se granu uhvatili.Istoriju NITKO ne skriva već postoj mnoge,NEPROVERENE, pojedinosti i ne da ih se TAKO OLAKO iznosit bez provjere.Postoje naučni A NE PARANAUČNI metodi!

 2. Dijaspora says:

  Vesna je velika intelektualka i kao takva ,pravi uzor za buduce generacije.

 3. Ljiljana Ćuić says:

  Dovoljna nam je knjiga Olge Luković "Srbi narod najstariji" da bi došli sebi ako posle

 4. Ljiljana Ćuić says:

  Ja pišem azbukom automatski me prevode na latinicu, dobro je da ne menjaju sadržaj i toga je negde ima

 5. petrovgrad says:

  Poštovana Ljiljana umesna primedba, ali to nam čine po nalogu iz Hrvatske. Taj ili ta što nas latinizuje ne rade iz neznanja, već po diktatu. Zamislite da nama Srbima dozvole da pišemo ćirilicu u Srbiji. To Hrvati neće lako dozvoliti. Urednici ovog sajta nisu Šabani da neznaju da razlikuju ćirilicu od latinice. Sada kada bi uveli ćirilicu čekićima bi im razbili prste, a možda bi i neki malj dobili u čelo. Teoretski je moguće da je urednik Hrvat, pa forsira svoje pismo, i Ja da sam na njegovom mestu to bi isto uradio u Zagrebu.

 6. Dani says:

  Postovani@petrovgrad i @Ljiljana Cuic...imate mogucnost menjana cirilica/latinica u desnom uglu portala "Intermagazin".Nisam advokat,ali cu se svakako staviti u zastitu urednika,urednik nije hrvat,nego Srbin!!Svako dobro i pozz.

 7. petrovgrad says:

  Poštovana Ljiljana, zahvaljujem na sugestiju. Uočio sam opciju da preko naznačenih polja-komoboxa mogu prilagoditi tekst na sajtu na svom nacionalnom pismu ćirilici. Ja se zalažem da mogu i da pišem na ćirilici, znate i mi Srbi imamo to pravo u Srbiji, to nam garantuje ustav. Na ovom sajtu postoji mogućnost da se pišu komentari na ćirilici, ali ti isti komentari biće objavljeni na latinici. Dakle uz put neki prikriveni mrzitelj ćirilice to preko servera automatski latinizuje, kao Stepinac kada je pokatoličavao Srbe pravoslavce u katolike. Ili neznate ove detalje ili prićutkujete činjenicu da nas neki "Hrvat" latinizuje, pa makar bio i Srbin. Znate činjenicu da je Ljuba Miloš, bio Srbin po ocu i majci, zatim Artuković, Pavelić, srbi po jednom roditelju. Ja ću se uvek zalagati da i braniti svoje nacionalno pismo i od Srba koji ga zatiru. Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *