ЗАШТО СЕ САША ЈАНКОВИЋ удружио са овим човеком?

ZAŠTO SE SAŠA JANKOVIĆ udružio sa ovim čovekom?

24 aprila 2017

Aleksandar Odžić, lider Vojvođanske partije poznat po secesionističkim stavovima, susreo se sa bivšim predsedničkim kandidatom Sašom Jankovićem prošle nedelje. Tokom tog sastanka ugovorena je saradnja, a Odžić je na društvenim mrežama objavio i zajedničke slike.

Ako je suditi pisanju predsednika Vojvođanske partije, on je sa Jankovićem razgovarao o Vojvodini, pokretu, ali i o vanrednim parlamentarnim izborima.

– U istom timu, do pobede! Borba se nastavlja! Pridruži se! O pokretu, Vojvodini, vanrednim parlamentarnim izborima… Nakon današnjeg sastanka sa predsedničkim kandidatom gospodinom Sašom Jankovićem predložiću Predsedništvu Vojvođanske partije ulazak u pokret stranaka, organizacija i pojedinaca koji će na vanrednim parlamentarnim izborima pobediti režim Aleksandra Vučića! – napisao je Odžić 19. aprila na društvenoj mreži Fejsbuk, objavivši fotografiju sa bivšim predsedničkim kandidatom.

Sličnu objavu je istog dana postavio i na društvenu mrežu Tviter, navevši da će on i Janković biti u istom timu.

– U istom timu do konačne pobede! Borba se nastavlja! – naveo je Odžić, koji je i tokom predsedničke kampanje podržavao Jankovića, a našao se i među nekoliko govornika na njegovom prvom velikom predizbornom skupu u Beogradu.

Aleksandar Odžić je krajem krajem 2016. godine izjavio da Novi Beograd i Zemun treba da budu „samostalni vojvođanski gradovi”, jer su Sava i Dunav, po njegovom mišljenju, prirodne i istorijske granice teritorijalnog identiteta Vojvodine.

– Ustavne reforme koje očekuju državu Srbiju na putu evropskih integracija su neminovne i izuzetno je važno da se po principima ravnopravnosti, pravičnosti i demokratičnosti urede odnosi između Vojvodine i Srbije, pa samim tim i odredi buduće državno uređenje između ova dva entiteta – kazao je on, podsetiši da se Vojvođanska partija zalaže za federalizaciju Srbije, a da Vojvodina ima status republike.

On je predložio da se beogradska opština Surčin integriše u „nove vojvođanske gradove” Novi Beograd i Zemun, a beogradska opština Palilula u opštinu Opovo i grad Pančevo.

Inače, Saša Janković je najavio da će narednih dana formirati pokret u koji će ući i Nova stranka Zorana Živkovića, koja je podržala njegovu kandidaturu. On je naglasio da nije spreman da silom brani izbornu volju građana, koju je Vučić oteo, a najavio je da će u narednom periodu jačati, omasoviti i formalizovati pokret koji je iznedrio njegovu kandidaturu.

Kazao je i da DS neće biti deo pokreta. Janković je naveo i da nema nameru da se kandiduje za gradonačelnika Beograda, ukazujući na pogrešan pristup političara u Srbiji po principu „daj šta daš”.

(Alo)

KOMENTARI3 komentara

 1. Igor says:

  Taloz olosi se ocigledno skuplja u jedan tor. Ima li iko ziv sto se bori za Srbiju a ne zbog svog licnog interesa. Nije cudo sto propadama,kad vidim ove ljigavce koji se bore da zajasu Srbiju.

  • Branislav says:

   Treba ih odmah zatvorit .. To se zove separatistički napad na državu Srbiju.

 2. Za Srbiju says:

  Šta je ovde čudno? Soroševci razvaljuju Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *