ЗАШТО СЕ ЗАПАД УПЛАШИО СРБА у УН?

ZAŠTO SE ZAPAD UPLAŠIO SRBA u UN?

29 aprila 2024

Odlaganje stavljanja rezolucije o Srebrenici na dnevni red Generalne skupštine UN ukazuje da su njeni predlagači evidentno uzdrmani i pokolebani treba li da glasaju za nju. Na to ukazuje činjenica da su predlagači objavili da su rezoluciji potrebne „korekcije“. Sve to ukazuje da je srpska delegacija uradila odličan posao.

Ovako nekadašnji ambasador pri UN, Branko Branković, komentariše odluku predlagača, da se odloži glasanje o predlogu rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.Podsećamo, ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija je bez odluke Predsedništva BiH, a uz sponzorstvo Nemačke i drugih članica NATO, predložio da Generalna skupština UN usvoji rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici.

Ovaj predlog je uzdrmao čitav region i izazvao još jednu krizu u BiH, ne samo zato što je predlog podnet na nezakonit način, mimo procedura, zakona i dejtonskog sporazuma. Na predlog rezolucije Republika Srpska, ali i Srbija, gledaju kao na pokušaj da se srpski narod proglasi za genocidan, a Republika Srpska za genocidnu tvorevinu, čime bi bila otvorena vrata za njeno potpuno razvlašćivanje.

Srbija uradila lavovski posao

Međutim, prema Brankovićevim rečima, objava da će glasanje o rezoluciji biti odloženo i pre nego što je došla na dnevni red Generalne skupštine ukazuje da se članice UN kolebaju da li da glasaju za nju. Predlagači i sponzori očigledno nisu sakupili dovoljan broj glasova, nesigurno je koliko će se država uopšte pojaviti kada dođe do glasanja.

Sve to govori da je srpska delegacija uradila, kako Branković kaže, lavovski posao. Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić formirao je Njujorku poseban štab za razgovore sa članicama UN-a o rezoluciji, održani su brojni sastanci i izgleda da su napori naših diplomata dali rezultate.

Srpska delegacija je učinila maksimalan napor i svim članicama UN-a ukazala je na pravu sliku o čemu se radi u slučaju Srebrenice.

„Istovremeno, mislim da je dosta uticala i izjava Efraima Zurofa, šefa Centra „Simon Vizental“ koji je jasno i glasno rekao da je u Srebrenici bilo ratnog zločina, ali nije bilo genocida. Iako su mnoge države koje su predlagale rezoluciju učinile maksimum da se ona usvoji, vršile su očigledno neviđene pritiske na razne zemlje, ali te zemlje su nakon objašnjenja sa naše strane, došle do određenih saznanja koje do sada nisu imale“, objašnjava naš sagovornik.

„Korekcija“ znači da rezoluciji ne cvetaju ruže

Jako je važno što je, kako ga Branković naziva, nezakoniti ambasador BiH pri UN-u, Zlatko Lagumdžija objavio da glasanja neće biti 2. maja, jer, kako je rekao, treba izvršiti određene „korekcije“ u rezoluciji. Lagumdžija je, podsećamo, rekao da se tekst rezolucije šalje na reviziju, navodno, ukoliko još neke države imaju neke predloge na tekst i nagovestio da bi do glasanja moglo doći 6. maja.

Međutim, tvrdnja da se rezolucija povlači radi korekcija, pomalo je sumnjiva jer, korekcije bi mogle da se izvrše za nekoliko sati, a ovde se govori o odlaganju od nekoliko dana.

„Očigledno da ne znaju šta će i kako će, šta mogu da ubace, a šta da izbace da bi rezolucija bila usvojena“, ističe Branković.

Sada bi trebalo insistirati na tome da se o rezoluciji uopšte ne glasa, odnosno da uopšte ne dođe na dnevni red. To bi u ovakvoj situaciji moglo i da urodi plodom, smatra on.

Tako ispada da je odlaganje glasanja rezultat činjenice da su mnogi pokolebani treba li da glasaju za nju, a Zapad će sasvim sigurno udvostručiti pritisak. Zapravo, postavlja se pitanje kako mogu da poprave situaciju u kojoj je upitno koliko će država prisustvovati glasanju.

„Zapad pravi procene, koje su zemlje za, koje su protiv i prave kalkulaciju, pa gledaju gde treba da pritisnu, gde treba da popuste. Ali, čim, kako reče Lagumdžija, treba izvršiti neke korekcije, to je već vrlo ozbiljna stvar u smislu da za tu rezoluciju ne cvetaju ruže“, zaključuje Branković.

(Sputnjik)

KOMENTARI60 komentara

 1. Ficko says:

  Ukoliko nešto izmajmunišu, odmah treba podneti protiv rezoluciju i svim dosadašnjim izvršenim genocidna u svetu, a bilo ih je na svim stranama sve do onog što se radi u Gazi.

 2. rade says:

  Srbija moze da podnese tuzbu protiv Nato za agresiju i genocid 1999 godine..Takodje rezolucije u vezi sa hrvatskim i njemackim genocidom za vrijeme 2 svjetskog rata.

 3. Željko says:

  Susjedi, možete Vi to i bolje, zar ne?!Zapad je čekao Vaš "vaskršnji sabor" da vidi "zaključke", "srpski svet", tog sabora i da onda preformulira deklaraciju o genocidu u Srebrenici, koja prolazi u OUN voljeli Vi to ili ne, ali gle čuda i "vaskršnji sabor" je pomjeren, ne znam kako će se sada taj sabor zvati jer ne pada na Vaš Vaskrs! Pišem Vam mjesecima unatrag na ovom portalu da će Zapad "istresti ga.e" na nekomu usljed sve izvjesnijeg gubitka rata na istoku Europe a pred USA izbore a Vi uporno crtate "mete" na sebe! Shvatite da su Vaši neprijatelji svuda oko Vas a da su Vaši "prijatelji" daleko od Vas!

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   Ne razumemo tvoj Alanfordovski jezik.

  • rade says:

   Mi makar imamo prijatelje.

   • Ficko says:

    Nisu se oni uplašili Srba,već svojih nedela.

  • Velika Metla says:

   Željko, e u tome je UPRAVO razlika između vas pokatoličenih i nas Srba. Vi ne smete onome koga smatrate jakim ni zucnuti, a Srbi su slomili tri carstva pa ćemo i ovo četvrto američkih satanista. Kako postoje pojedinci kukavice tako postoje i celi narodi i narodne grupacije koji su kukavice. Nije važno koliko je jak neprijatelj, važno je koliko je sveto ono šta braniš. A mi Srbi branimo ISTINU. I posle ISTINE branimo SLOBODU, o kojoj vi možete samo da sanjate. Ne plaše se Srbi satanističke amerike, a to smo i pokazali, za razliku od vas koji spustite gaće istog trena kad vas američki satanisti mrko pogledaju. Ajd sad..., šetnja. I nemoj ti da brineš o nama Srbima što "crtamo metu" samima sebi. Tvoja satanistička amerika je GOTOVA, hvala Bogu i slobodarskom svetu.

  • Duca says:

   Šta da radiš, pravi čovek poštuje prijatelje gde god da su i ne poštuje g**** makar bila u susedstvu. To što vi okrećete pišu na stranu na koju vetar duva može biti korisno, pogotovu na kratak rok, ali je smrdljivo i problem je kako da čovek živi sam sa sobom ako ima časti i poštenja (dve stvari koje vi u celoj svojoj istoriji nikada niste imali).

  • NikolaVeliki says:

   Željkec, opet se ti šunjaš po SRPSKIM portalima ?!?! Vuku te opet geni i "podrijetlo", jel da ?? I ne brini ti ako su SRPSKI prijatelji daleko. Dovoljno je da budu glavni u Savetu Bezbednosti ("Vijeću Sigurnosti" - da ti prevedem na tvoj iskrivljeni SRPSKI jezik). I da to budu RUSIJA I KINA. Znamo mi vrlo dobro da ogavnu gadost zvanu "rezolucija" nije stopirala SRBIJA. Ali SRBIJA stvarno ima prijatelje, a vi pokatoličeni čopor nazvan "hrvati", imate i oduvek ste imali samo gospodare, kojima ste bili bedne sluge i robovi, a na komandu gospodara uvek ste spremni na sve gadosti. Da te podsetim : Jasenovac, Jadovno, Stara Gradiška i logori specijalno napravljeni za istrebljivanje dece : Sisak, Jastrebarsko, Virovitica i hiljade drugih, stratišta neobeleženih.

   • NikolaVeliki says:

    Željkec, moram te podsetit i na čuvene filozofske riječi istine, velikoga američkoga pjesnika, skladatelja i glazbenika BOBA DILANA, koji je užasnut hrvatskim zločinima i genicidom nad SRBIMA, Židovima i Romima rekao doslovce ovo :" Židov uvijek osjeti nacistu, crnac uvijek osjeti rasistu i SRBIN uvijek osjeti hrvata" ... I posebice požnju obrati u kakovo je društvo postavio SVE hrvate : nacist = rasist =hrvat

    • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

     Sjajno. Dobro je povremeno podsetiti na ovo. I susjede ali i sebe same . Bravo, Nikolo.

  • persida says:

   A šta kad to shvatimo, šta predlažeš? Da nam ostaneš neprijatelj?

 4. Srb says:

  Tačno. Zapadni NATO genocidasi se nisu nadali takvom otporu u UN donošenju rezolucije da se Srbima koji su pretrpeli tri genocida epskih razmera u XX veku od tih istih zapadnjaka, za sva vremena zalepi etiketa genocida. Medjutim, ne treba da se radujemo unapred jer ce oni nastaviti tu viševekovnu genocidni politiku protiv Srba, i na zalist, proglasiti "svetski dan genocida" to streljanje muslimanskih vojnika koji su vršili pravi genocid nad srpskim civilima u okolini Srebrenice. Verovatno im fali par glasova koje ce kupiti ucenom, jer da im fali vise oni bi tu rezoluciju povukli. Najveće genocidne drzave Nemci, Turci, Englezi, USA, uz "domaćih" genocidasa ustasa, Shiptara, muslimana, pa i Slovenaca, tako ce sebe oprati satanizacijom Srba i proglasiti streljanje stotine vojnika muslimanske vojske za genocid, dok njihovih stotine miliona ubijenih sirom sveta opravdati time za vjek vekova. To je njihova postistina, koju podržavaju srpska "elita" sa okupiranih srpskih fakulteta u BG i NS, i placeni NATO političari.

 5. Džon Rakson says:

  Mislio sam da je "Sputnjik" ozbiljniji, a sad vidim da potpuno prati narativ Srpskog predsednika. Samo što ne napisaše, "posle lavovske borbe došlo do odlaganja". E, šipak malo, da je bilo samo do borbenosti Srpske delegacije, imali bi do sad etiketu ko vrata "Srbi genocidni narod". Pa dovoljno je pogledati sastav "borbenih efektiva" Srpske delegacije. Pokojna baba bi rekla "sa crnješa na grđeša", bruka živa, "delegatkinja" Suzana Vasiljević snimila vrlo afirmativan film o Srebrnici, al' ne za Srpsku stranu, nego za protivničku. Ambasadora za celu Ameriku (đuture), čuvenog tapšača i zastupnika svega što je kontra Srbije neću ni da pominjem. Takođe ni predsednika sa "Kalimero" stavom prema zapadu, dade sve živo, a dobi ništa i non stop kuka "pa to je nepravda". 'Ajde uozbiljite se "sputnjici", pa jasno je da su Ruski prsti debelo umešani u "odlaganje",konkretno Lavrovljevi i Nebenzjini. Možda, moožda ... ispod žita po malo i Kineski. Podseti Nemce pre par dana gospodin i brat Nebenzja o njihovim nespornim "zaslugama" tokom wwii na terminaciji raznoraznih naroda, najviše Rusa, Srba, Poljaka i Jevreja. Sve nešto mislim da je i to po malo uticalo na odluku o "odlaganju". Plus, Rusija mnogima prodaje energente i hranu, a i Kineski krediti nisu nebitni. Eto to je to, "u dva reča" objektivno i realno sagledano, a bez "uplivavanja" 'de treba, poput čuvenog "Sputnjika".

  • Kosovac says:

   @ Džon Rakson, …..Kao da si malo ljubomoran. Krivo ti je što su odložili glasanje 02. maja. Tebi izgleda nije jasno, ali svima nama je očigledno da nisu uspeli da obezbede dovoljan broj sigurnih glasova. Niko se nije izglupirao i rekao da je to zasluga Srbije, samo se tebi „priviđa“ da je neko to rekao. Svi smo konstatovali tu očiglednu činjenicu da zapadnjačkim zločincima nešto ne ide kako treba, čuli smo Bosančerosa Zlatka Lagumdžiju kako je dao nesuvislo saopštenje. Ta tvoja „dva reča“ uperena protiv Sputnjika samo razotkriva za koji si tim zaigrao, a nikako nije sa srpske strane.

  • RASPUCHIN says:

   Da "Rakson"-e , Ne mogu da vjerujem da je neko stvarno povjerovao u , citiram : "Sve to govori da je srpska delegacija uradila, kako Branković kaže, lavovski posao. Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić formirao je Njujorku poseban štab za razgovore sa članicama UN-a o rezoluciji, održani su brojni sastanci i izgleda da su napori naših diplomata dali rezultate." Prvo bih se osvrnuo na nebuloze i trgovinu ovih "mojih" iz R. Srpske , unuka ustaškog koljača Peje Marića kao član predsjedništva BiH iz R. Srpske jako dobro zna kakav je zlikovac (još iz ratnih dana) taj Zlatko Lagumdžija i istrgovala je , za neke druge pozicije , to da on ode na takvo mjesto a njezin šef Dodik je to aminovao: Samo teški idiot je mogao misliti da su oni odustali. Od prilike je to štoste napisali , Rusija ev. Kina a ja bih dodao i Iran jer ima ogroman uticaj u Islamskom svjetu. Moguće je da je neko pokazao švabama dokumente o njihovom aktivnom učešću u secesiji ustaša s' kraja osamdesetih kao i ogromnih finansijskih malverzacija koje su , u to vrijeme , švabe počinile a posljedice bi mogle biti poprilične jer su opljačkali skoro sve e"U"ropske partnere osim Britanaca koji su se na vrijeme izvukli i nisu upali u zamku valute koja se zove EUR.

  • Rostand says:

   Srbska delegacija u UN je jedna pokvarena veleizdajnička klika i odavno sumnjam jesu li to uopšte Srbi.Kako inače objasniti činjenicu da je Aco pizza uzeo za savjetnicu Suzanu Vasiljević,autoricu lažljivog promuslimanskog dokumentarca o Srebrenici,pa to je van svake pameti i razuma.Prosto je nevjerovatno koliko se svi upinju da prikače genocidnost Srbima i to pravdaju nekakvim usranim floskulama o pomirenju,kojeg naravno nema,niti će ga ikada biti,dokle god je na ovakvim lažnim narativima.Slažem se,ništa srbska kapitulantska delegacija nije izborila,sve je to rusko kineski otisak.

 6. Protokoli hrvackih ludaka says:

  85% slobodnog sveta je za Srbiju. Eu/NATO 4.rajh kada govore "međunarodna zajednica" prisvajaju svet sebi i svom sistemu ali 85 % sveta nije deo tih fašista nego se distancira od njih. Nemaju oni mogućnost da izglasaju tu rezoluciju. Ali oandorina kutija je otvorena i hrvati, muslimani i šiptari će biti lako proglašeni za genocidne narode jer 85% će SIGURNO glasati za to kada Srbija pokrene recipročnu tužbu a spremljena je.

 7. NikolaVeliki says:

  Treba odmah Srpske vlasti da (konačno) počnu pripreme za rezoluciju o genocidu u NDH, jer genocidnu mašineriju hrvatske NDH nisu činili samo hrvati, nego i muslimani, u skoro istom broju, kao i obimu zločina i po broju poklanih i isrebljenih Srpskih porodica, sela i gradova. A u celoj toj priči nacistička SS divizija HANDŽAR, sastavljena od bosanskih muslimana treba posebno da bude naznačena i istaknuta kao isključivo koljačka, genocidna muslimanska SS divizija, a ne borbena firmacija.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Koje "srpske vlasti"? Takvih, nažalost, nije bilo barem devedesetak godina unazad.

   • Kosovac says:

    Pazi, pazi, ovaj buzdovan naučio da postavlja komentare. Mogao bi da časti neko Zaječarsko pivo povodom ovog istorijskog događaja.

    • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

     Tebe je davno Gani "častio". Od onda si i buljav i vrljav, dok ti je retardacija čisto genetske prirode... od nekog arnauta koji te je "usput" priklepao.

     • Kosovac says:

      O, jedan tamo, jedan Gani, što ti ga utera nani, učinio je grešku staru, napravio je tebe komunjaru.

    • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

     Džaba se i neuspešno, seljačiš i qrobecaš. Gani je tvoj znanac. Tebe je davno raštelovao, volino kosovarska. Sam si o tome onomad, pred svima pričao. 🤣🤣🤣

     • Kosovac says:

      Dobro, nema veze, sve u svemu najvažnije je da si dobio sledovanje za svoju nanu. Ako se ukaže potreba, slobodno se javi opet.

 8. Rostand says:

  Rusko lobiranje je ono što plaši zapadni ološ,još će tu svašta biti.

 9. Dragan Pik-pantalon says:

  Svi su pretrnuli od božanskih Srba.

 10. persida says:

  Posle lavovske borbe usledila je lavovska predaja.

  • NikolaVeliki says:

   Persidaš, sačekaj malo sa saključcima o predaji, čisto da vidiš šta bi sve Rusi mogli da porade na zavrtanju ušiju zapadnoj gamadi, iako svi dobro znamo da su Vučić i njegova ekipa previše slabi... Da se primjetiti da si poprilično na istim talasnim dužinama sa nekoliko balija i NDH botova na ovom portalu.

 11. Kosovac says:

  @ Dragan Pik-pantalon, …..Nešto su te Srbi dobro potkačili, pa eto moraš da se ponašaš kao zla žena.

 12. persida says:

  Dosovac, koje Srbe braniš, jel one što su dva puta Tesli odbili članstvo u SANU-u, a primili Davida Albaharija? Jel one koji su rođenu braću slali na Goli otok zarad političke karijere? Jel bahate popove koji bi gladnom Srbinu vadili dinar iz očiju? Reč Srbi ne znači ništa, većina Srba su dno dna, kao što su i ljudi drugih naroda, ali mi mislimo da smo bolji od ostalih. Ako je gordost odlika demona, onda su Srbi među njegovim najboljim učenicima.

  • Jovica abrebrate krstitelj says:

   Kao i svaki narod zatrovan hriščanstvom, muslimanizmom i jevrejštinom-izvornom satanističkom religijom, i Srbi su postali isusovački (jevrejski bog) satanisti, koji pojma nemaju šta u "njihovoj" "svetoj" knjizi uopšte piše, da bi mogli videti da je to knjiga krvi, žrtvovanja, masakra, rata , mržnje i laži, i oni ko i svi vernici tih debelih, neodređeno pisanih "svetih" knjiga bez autora i vremena pisanja, veruju na reč onima koji propagiraju a žive od služenja tim verskim sistemima, jednakim žarom kako su verovali u svog komunističkog boga hrvato-jevreja titu, i ne mogu da shvate da su te religije uspostavljene da preko ideje izabranosti, nebeskog, svetog , čistog...naroda, kreirale i način da se narodi posvađaju i podele, da svaki parazit koji je shvatio kako nametnuti mind control dobije svoje stado robova kojima u mirno doba šišaju vunu a u ratno doba postaje njihovo topovsko meso, tj.svako versko stado je uvereno u svoju svetost/izabranost/ posebnost/ pravednost u odnosu na druge čime kroz duži period tako programirane glave postaju zombirane glave spremne na rat protiv svojih interesa, sve te instalirane verske programe oni prihvate kao svoje, tradiciju i normalnost i svojevoljno postaju robovi i ratnici za interese religionističkih parazita. Neko će reći da su paraziti političari a ne ovi verski...pa jel političari ne idu obavezno na poklonjenje kod religionista ???

   • Jovica abrebrate krstitelj says:

    ...nije li jedan od najočitijih primera kako je hriščanstvo izmutiralo Srbe da protivno logici i zdravoj pameti oni HVALE sebe kako su veliki hriščani i vole pravdu toliko da su svoje "žločince" kažnjavali brutalnije u Beogradu nego u leglu Nato haškog suda, i HVALE se time kako su time dokazali da se ne mole bez veze bogu pravde !!! ZOMBIJI, satanizovani jevrejskom biblijom.

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Preporučujem ti, kada te uhvati kriza - nemoj da pišeš komentare.

   • persida says:

    Ko te sta pita, Dosovac? Dosadan si i glup pride.

   • Plitkoumni uterivači zakona says:

    Mislim da si ti zombirana isusova ovčurina koja ovde samo bleji po portalu. Ali, kompa, dosta nam je televizije, biblije i cigojniše iz bioskopa, ne trebaš nam i ti da nam ponovo sve po milioniti put prepričavaš, postali ste jezivo dosadni.

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Vidim da ne znaš, SANU je masonska organizacija. Pa onda ako je SANU dvaput odbila da primi Nikolu Teslu u svoje redove, to je odlično. I za Teslu i za srpstvo. Ti imaš neku fabričku grešku, koja te je naterala da navedenu činjenicu o Tesli pripišeš u razlog da pljuješ po Srbima, umesto da tu činjenicu objaviš kao afirmativni podatak za Srbe.

   • persida says:

    Ti si, bre, gnjida koja ovde lupeta i cenzorise ko god se pojavi da bilo sta kaze. Tvoje udbaske aktivnosti previse su ocite. A, sad, mars pod Kacavendinu suknjicu, da se odmorimo od tebe.

 13. Džon Rakson says:

  Ali Kosovac, zašto se bojiš da napraviš još tih pola koraka u slobodu. U pitanju je prosta uzročno posledična veza. Da, odložili su glasanje, jer nemaju "siguran broj", i tu si stao, (živeo predsenik "Kalimero", živela (Srebrničanka) Suzi, živeo Marko ambadador među Otporašima). Idemo dalje, još tih pola koraka koje se ne usuđuješ da zagaziš. Pa nemaju "siguran broj" ne zahvaljujući Srpskoj "Monti Pajton" ekipi, nego onima koji su se time zaista bavili, koji zaista imaju uticaj i moć u svetskim razmerama, i kojima je zaista stalo do Srpskog naroda i slobodarskog duha Srpske države. Pa građanine "Kosovac", ova "naša" ekipa je "malo jača od kisele vode", da opet pomenem pokojnu babu, ovi "mačku s' popare ne bi mogli da oteraju", (a nisam siguran ni da to žele), pa videlo se to i po tretmanu koji su imali u OUN, snimci i informacije stižu i iz drugih medija, osim hvalospevnih Beogradskih. Kad ih vidim u OUN onako "ozbiljne", onako patetično poređane i "zabrinute", dođe mi da se od muke nasmejem, pa i krenu mi onda same od sebe neke reči koje nisu baš pristojne za javnost. I 'ajd još nešto, igram čitav život za Srbiju, nikad tim nisam menjao,i dok sam živ neću. Samo moj i tvoj tim nema istog "selektora". Tvoj "selektor" Srpski jezik govori sa jakim Anglo-Saksonskim naglaskom, tu je bitna i nepomirljiva razlika između timova. Moj povremeno gubi, ali na kraju je uvek pobednički, tvoj povremeno dobija, ali na kraju uvek odleti helihopterima u zalazak sunca. PS. Ako budeš dovoljno brz, možda te i povedu sa sobom, zato stani u red na vreme, bliži se polako vreme poletanja ...

  • Plitkoumni uterivači zakona says:

   on UOPŠTE nije Srbin, on je hriščanin. To su takvi zombiji koji su bliži muslimanu, vatikaneru, jehovcu, čak i onima koji prinose žrtve paljenice jehovi i molohu nego Srbiju koji nije vernik. Takvi su u vreme hrvoja tite bili njegovi vernici a sada su opet sistemaši, samo što se sistem uz jehovskog komunjarizma promenio u jehovsko-hriščansku demonokratiju, a takvi kao tsj su sistemaši, likovi za svaki sistem i poredak.

   • Kosovac says:

    @ Plitkoumni, …..Ko nije Hrišćanin pravoslavac, taj nije Srbin. Biti Hrišćanin pravoslavac, je POTREBAN uslov da neko bude Srbin. To je potreban uslov, ali NIJE DOVOLJAN. I ti bi podsvesno hteo da budeš Srbin, znam, lepo je biti Srbin, ali je TEŠKO. I šta se sa tobom desilo, nagora varijanta, umesto u Srbe, ti si zalutao u Rodnoverce sataniste jezuitskog smera. Pojma nemam da li ćeš se iz svega toga iščupati.

  • Kosovac says:

   @ Džon Rakson, …..Ne mogu dobro da ti odgovorim zato što si vrlo nejasan. Da li je Mojti Pajton ekipa Aleksandra Vučića ili ekipa Marinike Čobanu, kaži brate, nemoj da pričaš u rebusima i alegoriji. Pojma nemam ko je to srebrenička Suzi, u kom svetu ti živiš, nazoveš neku osobu „Srebrenička Suzi“ a ja moram da znam šta je time mali đokica hteo da kaže. Ajde da ne trošim više papir (mogao bih još da tupim kao ti), sada ću da ti dam pravac u kome da razmišljaš kada sam ja u pitanju: Moja lična opaska, ja sam autor definicije „Siguran glas ZA rezoluciju“. Razmisli malo o osobinama tog demokratskog sistema zvanog „siguran glas“. I da, odložili su glasanje jer nisu uspeli da osiguraju dovoljan broj „sigurnih glasova“. Mogao bih to i da ti nacrtam, ali mislim da nema potrebe. Ako sam tu stao, evo sada ću da produžim: Imaju vremena da pokupe sigurne glasove do 11. jula kada počinje njihov tradicionalni realiti. Verovatno ne znaš 'ade da ti kažem, i prošle godine, i pretprošle godine su bezuspešno pokušavali da 11. juli ubace u Svetski novoverski kalendar, ali to je bilo bezuspešno i pomalo amaterski. Ove godine su krenuli mnogo ozbiljnije, iza leđa imaju neke velike sile, a ti bi po mojim komentarima trebalo da primetiš da sam se ja uplašio da će uspeti u ovoj nečasnoj nameri. Čak sam išao toliko daleko da sam predložio da Srbija napusti Ujedinjene Nacije pre nego nas UN proglasi genocidnim narodom, što bi značilo da ta rezolucija neće važiti kao onda kada smo članovi jer bi ako smo članovi bilo pošteno da poslušamo čopor čiji smo članovi i da se posipamo pepelom. Slušaj me pažljivo, kada bi se desilo čudo da Rezolucija ne bude izglasana, znaj da meni uopšte ne bi bilo važno da li je za to zaslužan neko ko mi je simpatičan ili nije simpatičan - Vučić i njegove prišipetlje, Jeremić, Putin, Tramp, Jevrejin, Hazar….. Njemu ću da zahvalim, a ne mogu da sprečim da se neki kite tuđim perjem, neka se kiti. Jedino u šta sam siguran to je da tvoja Marinika Čobanu, ili naprimer Aleksandar Ćuta Jovanović sigurno neće biti angažovani u sprečavanju rezolucije zato što su oni u ekipi autora rezolucije i koji se javno zalažu da su Srbi genocidan narod. Sada je pitanje kakva je tvoja orijentacija po pitanju rezolucije, za mene je to nepoznata „iks“ sve dok se ne izjasniš, a primetno je da ti to izbegavaš. Kada bih znao tvoju orijentaciju, onda u svakom slučaju ne bi bilo potrebe za ovako dugačkim komentarom. Prestani da me vređaš i nazivaš „građanine“, nazovi me „drugar“, „brate“ ili nekako drukčije normalno i prestani da pričaš u rebusima, ko to govori srpski sa Anglosaksonskim naglaskom, ko je to selektor, ne znam koje su to njegove pobede, ko to beži helikopterom u zalazak sunca, iz kog filma je to bilo, kaži mi koji je to red da stanem na vreme u bežaniju da ne lutam bez veze, u koliko sati je poletanje. Pričaj srpski da te ceo svet razume. Ala lažeš, „…..igram čitav život za Srbiju, nikad tim nisam menjao,i dok sam živ neću….“. Za početak hajde, kaži za koji tim igraš, i od kog datuma, od 1945. godine, od 1988. godine, ili od 2.000. godine?

   • Džon Rakson says:

    Građanine Kosovac,(na žalost drukčije da te nazovem bilo bi licemerno i neiskreno sa moje strane). Pozdravljam te i nadam se (bilo kakvom) rodoljubivom napredku kod tebe (u budućnosti). Računao sam da si razumna i logična osoba, te da možda malo polemike po nacionalnim stvarima ne bi škodilo. Posle ovih par tvojih postova definitivno odustajem. Papazjanija ništa drugo, nesjedinjena smeša svega i svačega,i apsolutno nesvarljivo. Ne vredi gubiti vreme, tu pomaže jedino intervencija S' Više. PS. I ako se ne slažemo, gotovo ni oko čega, ipak imaj u vidu moj dobronamerni savet.'Vataj na vreme red za let kolaborantske ekipe, biće izgleda velika gužva.

  • NikolaVeliki says:

   Kosovac, iliti ispravnije rečeno Kosovare itekako ima drugog selekora, koji nije SRBIN, niti igra za SRPSKI tim. Kosovare je provokator i bot na ovom sajtu i očito mu je cilj provociranje, laganje i širenje lažnih činjenica kao istine. Neobično je dugo na komentarima i preĉesto se javlja, napadajući isključivo SRPSKE komentatore, a veoooma je uskladjen i u komentarima ljubazan prema NDH, šiptarskim i muslimanskim provokatorima koji se pojavljuju ovde.

   • Kosovac says:

    @ Nikola Veliki, …..I ćorava koka nađe zrno, pa i ti si eto nešto potrefio: Da, ja sam provokator. Odličan provokator i profilajler. Koliko sam vas Srba sa fabričkom greškom izvukao iz mulja močvare, ne zna im se broj. Samo je problem oceniti ko je kod vas isplivalih Ustaša, za to moramo pitati cenjenog kolegu Veliku Metlu.

   • Kosovac says:

    @ Nikola Veliki, …..I ovde si u pravu, da ja napadam „srpske“ komentatore. Ti „srpski“ komentatori, naprimer persida prvo izjave da su oni Srbi, pa onda opletu po Srbima iz sve snage ne birajući reči. I onda krene kanonada: „Mi Srbi smo ovo, Mi Srbi smo ono, Mi Srbi smo gola govna, Mi Srbi smo glupi što ne isteramo srpske sveštenike iz crkve, Mi Srbi treba da se izlečimo od Isusa, Nije mala nije mala, najbednija pesma ikada,……..“ da te ne zamaram više. Kada mic po mic, oni se ofiraju kao Beogradski drugosrbijanci i Zagrebački mangupi - kakvi Srbi, kakvi bakrači.

 14. Zeka says:

  Čitam komentare i vidim da se potvrđuje staro zlo - nesloga. Ej, Srbi, zemljaci moji, dozovite se pameti! Zar nam porazi iz devedesetih zbog te nesloge nisu dovoljni da izvučemo neke pouke?! A što je najcrnje, nesloga nam je tim veća i izraženija što su nam neprijatelji složniji i namere opasnije po nas. A razloge za neslogu pametnjakovići među nama uvek pronađu. Druge vuku za repove iz prošlosti, svakom Srbinu nalaze manu, čak i pljuju po ljudima. A neprijatelj nas gleda tako lude i nesložne i - trlja ruke. To ko je zaslužan za očigledno posustajanje u redovima neprijatelja, razmatraćemo kada se i ako se budu delile medalje. Hajde da se sada usredsredimo na to čime raspolažemo i kakve su nam šanse. Razne okolnosti dovode do različitih posledica. Ne mogu se napori naših političara ignorisati i bagatelisati, kakvi god da su. Slušali smo i videli konkretne korake i poteze, od nastupa u UN do javnih diplomatskih relacija sa raznim državnim delegacijama i svetskim forumima, pa i naučnim autoritetima. Verujem da je bilo i tajnih akcija, npr. u borbu protiv izglasavanja te rezolucije izgrađene na monstruoznim lažima, podmetanjima i prevari, uključio se čak i Vuk Jeremić. Iako nisam njegov pristalica i lično mi nije simpatičan, ne pada mi na pamet da ga sada kritikujem. Činjenica je da on svakako ima lične veze sa raznim ličnostima od uticaja, što mu je nasleđe iz perioda kada je imao svetsku diplomatsku karijeru. To su resursi kojima raspolažemo i moramo ih makar poštovati, ako neki ni to ne žele da cene. Naravno da su Rusija, Kina, verovatno još neki od najvećeg uticaja, ali je činjenica i to da Zapad u mnogome sve ovo radi i uz nos i za inat upravo Rusiji. Nije bez značaja i činjenica da su ovih dana optužbe protiv Izraela za genocid dostigle svoj vrhunac i međunarodnu kampanju. U tom kontekstu zbilja bi bilo groteskno da se u Generalnoj skupštini UN raspravlja o nekakvom "genocidu" koji su navodno Srbi počinili, a aktuelna, goruća situacija upućuje na rešavanje problema hiljada civila koji trenutno svakodnevno stradaju na Bliskom istoku. Prema tome, naučite se da bar kada je najvažnije potisnete u sebi sopstvenu mrzovolju, animozitete, međusobne sitne pakosti i sl, a komentarima potvrdite iskreno i autentično rodoljublje koje će dati podršku svemu čime kao narod danas raspolažemo.

  • Kosovac says:

   @ Zeka, …..Kolega, nešto si nejasan, mutan: Kako to sada u ovoj situaciji kada su Srbi protiv čuvenih zapadnjačkih zločinaca i protiv sopstvene gamadi pokazali pravu slogu, ti apeluješ o nekoj slozi, čak se usuđuješ da tražiš da se Srbi dozovu pameti. Nije u redu, ne misliš valjda da se Srbi slože sa ovim antihristom satanistom na sajtu, trolom koji svaka 2 dana menja ime? Ili da se Srbi slože sa persidom koja(i) u svakom komentaru vređa Srbe? Ili da se Srbi slože sa ovim nenasilnim drugosrbijancima slugama okupatora? Ili da se Srbi slože sa komunjarama koje je vreme pregazilo i od kojih neki ostatak nije stigao ni znao da se preorijentiše u danas konkurentne sorošoide? Mnogo si nejasan, mnogo si mutan, to nije dobro. Preporučujem ti da pokušaš da se i Ti složiš sa Srbima, a ove antisrbe pustiš da rade posao za koji su plaćeni, a ne da ih reklamiraš i utrpavaš u srpski korpus.

  • Plitkoumni uterivači zakona says:

   Pojma ti nemaš... I neprijatelji su podeljeni i posvađani, nismo samo mi, nije u našoj različitosti stvar, naša propast nije zbog toga nego samo iz 1 stvari, a to je da imamo mnogo bolesno ambicioznih političarskih i religionističkih ljudi koji žele da imaju svoju državu, crkvu, tj.ovce za šišanje, bez obzira na neprijateljsko okruženje Nato fašista, i zbog svojih političkih i religionističkih ambicija prodaju lažne vrednosti svojim ovcama, narodu, kao što je "nebeska srbija", "bog pravde", "politika nesvrstanosti/neutralnosti", umesto da kao i ovi sa Zapada se jednostavno stavimo u zaštitu Rusije ulaskom u ODKB, EAU i BRICS i tako sačuvamo glave, zemlju i ekonomski standard. Ali ne, jer tada oni ne bi mogli primati dolare i eure.

   • Kosovac says:

    @ Plitkoumni, …..Kako to, nas savetuješ da se stavimo u zaštitu Rusije, a tvoji religiozni kolovrati ratuju u elitnim jedinicama Azova u Ukrajini, protiv Rusa. Izgleda da tvoj kompas ne pokazuje sever.

  • Velika Metla says:

   Zeka, ovde imaš više ustaša sa srbskim imenima nego pravih Srba. Ovo pišem sasvim ozbiljno. Ustašama je cilj da na ovim sokoćalima unose zabunu, nered, sumnju, svađu...., među Srbe. Na ratištu u nestaloj "ukropiji" gospodar njihov satanistička amerika i komplet ceo satanistički zapad gube rat, pa ustaše računaju da barem na ovim sokoćalima mogu da pobede Rusiju. Kako Rusima dobro ide u ratu možeš videti po tome koliko ustaše kevću i laju. A mnogo i kevću i laju. KIJM !

 15. Petrovgrad says:

  Sunovar komunizma uzima mah. Propadanjem kumunizma, nestaju njegove tvorevine. Za početak bivše socijalističke republike, moraju se resertovati. Naprimer, obala Jadranskog mora vraća se kome je i pripadala do 1945 (mislim da su tri varoši i dva ostrava). Onda idemo dalje, tako da će među prvima naša braća hrbvatljanci ostati kratkih rukava. Jedino što mogu da dobiju u novoj podeli karata, jeste kosti njihovog Joze, da ga pokopaju u Kumrovec. To mu dođe kao neka treća odluka zasedanja AVNOJ-a. Šapić vodi politiku Slobodana, on je jedini njegov sledbenik.

 16. Matijas Gali says:

  Ovde je jedan čitalac s razlogom naveo ranije znanu temu pokrivanja zčočinačkog proterivanja Srba sa njihovih vekovnih ognjišta iz Hrvatske od strane hrvatskih fašista, sve uz logističku i vojnu pomoć SAD (vazduhoplovstvo SAD je bombardovalo vojne položaje i objekte vojske RSK, umešalo se protivno međunarodnom pravu, u unutrašnji sukob jedne države). Indikativno je da se ti događaji vremenski preklapaju kako bi se prikrila genocidna namera proterivanja preko 350 hiljada Srba! Čak je Piter Galbrajt (vozio se na hrvatskom tenku u napadu na Srbe), tadašnji američki ambasador u Hrvatskoj ohrabrivao Tuđmana i njegovu zlu bratiju na oružanu akciju da se Srbi proteraju i to na očigled mirovne misije UN. Njihove snage su morale po mandatu UN zaštititi tamošnje Srbe, a nisu to učinile, što je za osudu. Oko 11. jula 1995. g. insceniran je zločin u Srebrenici malo pre proterivanja Srba u zločinačkoj akciji Oluja, početkom avgusta 1995.g.. Tako se svetska javnost orkestrirana iz Vašingtona (sve u režiji nesrećnog B. Klintona i zle bratije mu) preko srbofobnog TV Si En Ena i dr., uveliko bavila svakakvim odurnim pričama o stradanju muslimana u Srebrenici, umesto o genocidnom proterivanju oko 350 hiljada Srba! Ovaj veliki hrvatski zločin uz američku pomoć skoro da se nije objavljivao u tamošnjim sredstvima javnog informisanja, jer se stalno vrtila lažna priča o tkzv. zločinima Srba nad muslimanima Srebrenice. Naravno, pravi je genocid bilo proterivanje Srba iz Hrvatske uz američku asistenciju. Inače, direktor muzeja u Potočarima Emir Suljagić na pitanje novinara što je sahranio oca na memorijalnom groblju odgovorio je da mu je tu mesto - mada mu je otac bio žrtva rata na mestu koje veze nema sa dešavanjima u Srebrenici!? Hajde Mujo, da je više vojske! Dabome, nema logike, izuzev Emirove! A većina ih je od navedenih oko 8000 tamo sahranjenih u skladu sa Suljagićevom logikom! Zameram g-dinu Brankoviću što bez osnova brani nekakav doprinos u vezi rezolucije o genocidu na nedavno održanoj Sednici UN, naših tamo prisutnih političara!

  • Kosovac says:

   @ Gali Matijas, …..Trebali bi Srbi da prestanu da pričaju kao papagaji o zločinu Srba u Srebrenici. Zločin se nije desio. Srbi su tada obelili obraz i naučili pameti muslimanske zločince koji su uz zaštitu Ujedinjenih Nacija ubijali Srbe u celom reonu Srebrenice. Šta su Srbi trebali da rade? Da te muslimanske zločince puste kao kada je Koštunica pustio Šiptarske zločince? Ili da ih pošalju na suđenje u pošteni Haški Tribunal?

  • RASPUCHIN says:

   Teško je to objasniti jer većina ne želi (ili , možda , ne može?) da shvati. Srbi su nasjeli na podvalu o "RATOVIMA devedesetih" iako je to bio jedan jedini rat koji je počeo krajem osamdesetih a traje još uvjek. Mi , Srbi , imamo ogroman problem jer većina , još uvjek , imamo problem "bratstva i jedinstva" i pozive na onu "samo sloga Srbina spasava". Čak i nemam problema da se složim sa ostalim Srbima ali Srbima a ne raznim varijantama j"U"goslovena. Kako se složiti sa izdajnikom i špijunom Momčilom Perišićem i da ne nabrajam gomilu sličnih. Čak bih i na to pristao ali samo ako se javno pokaju i ispred TV-ekrana ispričaju o svim izdajama u kojima su učestvovali a ovaj , kojeg sam pomenuo kao primjer , je bio načelnik generalštaba JNA (VJ) u vrijeme kada smo imali najveće teritorijalne gubitke i u koje se dogodila Srebrenica koja se nije mogla dogoditi bez učešća "naših" službi sve sa ustašom Erdemovićem i katolikom-Ka(e)kecom KOS-om.

 17. Gagi says:

  Odluka je doneta jos ranije, Srbi su osudjeni na izumiranje i istrebljenje. Svi mogu Srbe nekaznjeno da masakriraju i unistavaju, ako se kojim slucajem Srbi budu branili, bice necuveni zlotvori. Dok su sve "drzave" u okruzenju prigrlile nacionalno uredjenje svojih zajednica, Srbima se uporno i ponovo namece neko masonsko bratstvo - jedinstvo. Ekonomija i BDP su nam pozitivno eksplodirali bas zbog toga sto smo svu Srpsku imovinu ustupili nasim krvnicima, da nas oni hrane i brinu o nasoj buducnosti. Morbidno je i zalosno nase nacionalno stanje, narucena politicka propaganda je toliko agresivna i beskrupolozna da nas svakodnevno melje i usitnjava. Ranije sam imao odredjenu naklonost prema "nacionalnim" Radikalima, danas vidimo da su svojevremeno dobili i prihvatili nalog da se udruze sa DOS-om i ostalom neradnickom bulumentom. Valjda im je to bio politicki pojas za spasavanje i prezivljavanje. Danas, dok nasa braca Rusi u svojoj drzavi demontiraju te liberalne parazite i secikese, kod nas se prihvataju rasirenih ruku sa sirokim osmehom. Ako se pazljivo pogleda nase stanje nacije i uredjenje postojece drzave, mi smo cardak koji nije na zemlji a ni na nebu. Pre bi se reklo da smo izgubljeni i bespolni sto ide u prilog savremenim svetskim trendovima nove kolonizacije.

 18. Gagi says:

  Da, svi oni politicari i oficiri koji su se osvestili i okrenuli svom nacionalnom bicu, morali su da zavrse na popravnom u Hagu. Osnovno je pitanje, KO nas to danas prodaje i ponovo udruzuje sa prirodnim neprijateljima i krvnicima koji su u sluzbi nasih okupatora i kolonizatora. Ako se detalnije analizira, uvek nam je pretila opasnost od katolickog zapada jer imaju neprekinutu istorijsku aspiraciju na ovaj nas prostor.

 19. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Bilmezu kosovarski, ne rekoh li ja da si sam sebi najveći neprijatelj? Ofiraš se kako promučeš i ljudi su te davno provalili pa ni pred zadrugu ne možeš. I odande te najure sa punom buljiom šimika. Jedino je čudno što se poneki "tripuju" da si "udbaš", pandur, šta li... Jok, ti si samo nepismena, tupava volina, ljiga i pobegulja. To je sve.

  • Kosovac says:

   Čestitam, zaista inteligentan komentar, vrlo pismen iako si zaboravio da umetneš pećinske crteže. Da sam tvoj učitelj, dao bih ti čistu peticu.

 20. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Govedo kosovarsko, neverovatno je kolika gluperda moraš biti da bi poverovao kako ćeš svojim primitivnim i tupavim džiberlucima "eskivirati" iznete zaključke većine komentatora - da si nula, ništak i ljiga?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *